12 tecken på att du håller på att gå över till en högre medvetandenivå

Uppdaterad 1 oktober, 2022

Publicerad

Märker du av förändringar i ditt sinne, din kropp och din själ? Om du har påbörjat en resa mot en högre medvetandenivå kommer det att ske både mentala och fysiska förändringar som följer med dig på din väg.

Saker som du aldrig tidigare trodde var möjliga kommer plötsligt att avslöjas för dig. Högre medvetandenivåer möjliggör högre nivåer av förståelse, och med detta skifte kommer många förändringar. När du börjar din resa kommer du att se på världen på ett annorlunda sätt. Du kommer att uppleva ett skifte i ditt andliga trossystem som kommer att förändra dina grundläggande övertygelser.

Om du upplever något av följande tecken är det troligt att du håller på att byta till den högre medvetandenivån. Omfamna förändringen och njut av resan.

1. Du har en mjukare energi.

När du skiftar till en högre nivå av ditt medvetna sinne släpper du all aggression och ilska som du en gång höll fast vid. Du har inget utrymme för allt brus som skapas av känslor av illvilja eftersom du är helt fokuserad på ditt eget inre arbete. Du har helt enkelt inte tid för fientlighet i någon form.

2. Du tar fullt ansvar för ditt liv och för var du befinner dig just nu.

Du vet att ditt förflutna är ett resultat av dina reaktioner på upplevelser, och du har slutat att skylla dina misstag på andra. Du inser att du inte bara måste omfamna det förflutna utan också lära dig av det. Om du inte effektivt stänger dörren till det förflutna kommer det att dra ner dig i framtiden. Genom meditation och självreflektion äger du nu varje aspekt av ditt liv. Du ger inte tyglarna till någon.

3. Du äger dina känslor.

Du vet att om du vill vara lycklig och framgångsrik måste det komma inifrån. Du är helt kapabel att skapa det liv som du vill leva, och du gör bekräftande val för att förflytta dig i den riktningen. Du förlitar dig inte längre på att andra ska ge dig lycka. Du kan nu sakta ner och tillbringa lugn tid med dig själv utan att känna att du inte är produktiv. Du är inte längre rädd för vad som kan hända i livet eftersom du är förberedd på alla hinder.

4. Du praktiserar självkärlek.

Du tar hand om dina egna behov innan du tar itu med andras behov. Du vet att du bara kan ta hand om andra när du är väl omhändertagen av dig själv. Du förväntar dig inte längre perfektion av dig själv. I stället omfamnar du ofullkomligheterna och firar dem. Du ser dem som de verkligen är: möjligheter att lära och växa till högre medvetandenivåer. Du har en stark önskan att vara ensam, så att du kan fortsätta att utforska ditt sinnes inre arbete.

5. Du är vänlig. Du är kärleksfull och medkännande.

Du förlåter dig själv och andra. Du tycker om att hjälpa andra på deras resor. Du slutar aldrig förbättra dig själv och frågar dig vad du kan göra för din omgivning. Människor har blivit attraherade av din vänliga energi och du märker att de vill tillbringa tid med dig.

6. Du har en stark önskan att förändra ditt liv.

Något starkt inom dig motiverar dig att göra betydande förändringar i ditt liv. Din magkänsla säger dig att det är dags att ta ett språng ut i det okända och få en förändring att hända.

När du börjar skifta till en högre medvetandenivå finns det flera saker som inte längre passar in. Du har insett att du bara borde spendera din tid och energi på de saker i livet som direkt uppfyller ditt nyfunna syfte. Ditt jobb, ditt hem och dina personliga tillhörigheter kan komma att ifrågasättas när du skiftar till en högre medvetandenivå.

7. Du drar dig undan från negativa människor.

Du tolererar inte längre dem som suger din positiva energi. Dramatik tilltalar dig inte och du vill inte ha någon del av den i ditt liv. Även om det inte är lätt finner du dig själv avsluta vänskapsrelationer och sätta gränser som du aldrig tidigare har satt. Negativ energi kommer bara att sakta ner din övergång, och du vet att du bara har plats i ditt liv för dem som har dina bästa avsikter på hjärtat.

8. Du har svårt att sova.

Ofta när människor övergår till ett högre medvetandetillstånd har de svårt att sova på natten. Bli inte orolig om detta händer dig på din resa. Ditt undermedvetna sinne arbetar hårt, och det kan finnas tillfällen under natttimmarna då det behöver skicka ett meddelande till ditt medvetna sinne.

9. Du gör dig av med alla dina destruktiva vanor.

Om du brukade äta ohälsosam mat, dricka alkohol eller röka ska du inte bli förvånad om du inte längre vill ägna dig åt någon av dessa gamla vanor. Du börjar nu se att långsiktig framgång innebär att du måste ge upp kortsiktiga tillfredsställelser. Nu när du förstår och verkligen omfamnar denna ideologi kan du helt enkelt lämna de dåliga vanorna bakom dig.

10. Du är mer produktiv än du någonsin har varit tidigare.

Du har ett laserliknande fokus på dina mål, så du kan få mer gjort. Du arbetar mer effektivt eftersom du är mer närvarande i allt du gör. Du underkastar dig inte längre distraktioner. Dina prioriteringar är tydliga (kanske tack vare en visionstavla) och du slösar inte bort någon tid. Du gör det som måste göras för att uppnå dina drömmar. Dina stressnivåer är också lägre eftersom du har en känsla för helheten och kan se hur allting hänger ihop.

11. Du känner inte längre något behov av att tävla.

Du glömmer varför du alltid kände ett behov av att bevisa dig själv tidigare. Du behöver inte längre tävla med alla eftersom du inte längre jämför dig själv med andra. Du vet nu att du genom att hjälpa andra i stället för att konkurrera med dem hjälper dig själv och förbättrar din framtid.

12. Du har en enorm känsla av tacksamhet.

Du uppskattar allt du har i livet och allt du kommer att få i framtiden. Tacksamhet är en del av din dagliga tysta tid. Du ser allt det goda i världen och är tacksam för det. Även om du vet att det finns mycket arbete att göra är du tacksam för att du kan vara en del av lösningen i stället för problemet.


När du övergår till en högre medvetandenivå förändras hela ditt liv. Du tänker tillbaka på den person du brukade vara och inser hur omogen och självisk du var jämfört med den person du är idag. Du har gjort betydande förändringar och du kommer för alltid att ha mer makt.

Omfamna förändringarna eftersom de kommer att ge dig en högre grad av tillfredsställelse med ditt eget liv, liksom en medfödd förmåga att hjälpa andra. Dessa förändringar är bra eftersom de innebär att du är på väg mot något bättre, så känn frid i vetskapen om att förändringarna leder dig till ett mer tillfredsställande liv. Du håller på att bli den fantastiska person som du är född att vara.

Karin Gustafsson
Om Karin Gustafsson

Karin är en erfaren kurator och psykoterapeut med över 15 års erfarenhet av arbete i både Sverige och Nederländerna. Hon har en examen i psykologi och en master i psykodynamisk rådgivning och psykoterapi från Stockholms universitet. Karin är även ackrediterad medlem i Psykoterapicentrum.

Karin använder ett integrativt förhållningssätt till rådgivning som bygger på en rad olika teoretiska ansatser, och hon gillar också att föra in mindfulness- och avslappningstekniker i sin praktik.