12 tekenen dat je verschuift naar een hoger bewustzijnsniveau

Laatst bijgewerkt op 1 oktober, 2022

Gepost op

Merk je veranderingen in je geest, lichaam en ziel? Als je een reis naar een hoger niveau van bewustzijn bent begonnen, zullen er zowel mentale als fysieke veranderingen zijn die je op je pad vergezellen.

Dingen die je nooit eerder voor mogelijk hield, zullen je plotseling worden geopenbaard. Hogere niveaus van bewustzijn maken hogere niveaus van begrip mogelijk, en met deze verschuiving komen veel veranderingen. Als je je reis begint, zul je anders naar de wereld kijken. Je zult een verschuiving in je spirituele geloofssysteem ervaren die je kernovertuigingen zal veranderen.

Als je een van de volgende tekenen ervaart, verschuif je waarschijnlijk naar dat hogere bewustzijnsniveau. Omarm de verandering, en geniet van de rit.

1. Je hebt een zachtere energie.

Als je verschuift naar een hoger niveau van je bewuste geest, laat je alle agressie en woede los waar je je ooit aan vastklampte. Je hebt geen ruimte voor al het lawaai dat ontstaat door gevoelens van kwade wil, want je bent volledig gericht op je eigen innerlijke werking. Je hebt eenvoudigweg geen tijd voor vijandigheid in welke vorm dan ook.

2. Je neemt volledige verantwoordelijkheid voor je leven en waar je nu bent.

Je weet dat je verleden het resultaat is van je reacties op ervaringen, en je bent opgehouden anderen de schuld te geven van je fouten. Je beseft dat je het verleden niet alleen moet omarmen, maar er ook van moet leren. Als je de deur naar het verleden niet effectief sluit, zal het je in de toekomst meeslepen. Door meditatie en zelfreflectie bezit je nu elk aspect van je leven. Je geeft de teugels aan niemand.

3. Je bezit je emoties.

Je weet dat als je gelukkig en succesvol wilt zijn, het van binnenuit moet komen. Je bent volledig in staat het leven te creƫren dat je wilt leiden, en je maakt bevestigende keuzes om jezelf in die richting te bewegen. Je bent niet langer afhankelijk van anderen om je geluk te brengen. Je kunt nu afremmen en rustig tijd met jezelf doorbrengen zonder het gevoel te hebben dat je niet productief bent. Je bent niet langer bang voor wat er in het leven zou kunnen gebeuren, omdat je op elk obstakel bent voorbereid.

4. Je beoefent zelfliefde.

Je zorgt voor je eigen behoeften voordat je de behoeften van anderen aanpakt. Je weet dat je alleen voor anderen kunt zorgen als je zelf goed verzorgd bent. Je verwacht niet langer perfectie van jezelf. In plaats daarvan omarm je de onvolkomenheden en vier je ze. Je ziet ze zoals ze werkelijk zijn: kansen om te leren en te groeien naar hogere niveaus van bewustzijn. Je hebt een sterk verlangen om alleen te zijn, zodat je de innerlijke werking van je geest kunt blijven onderzoeken.

5. Je bent vriendelijk. Je bent liefdevol en medelevend.

Je vergeeft jezelf en anderen. Je helpt graag anderen op hun reis. Je bent altijd bezig jezelf te verbeteren en te vragen wat je kunt doen voor de mensen om je heen. Mensen voelen zich aangetrokken tot je vriendelijke energie, en je merkt dat ze tijd met je willen doorbrengen.

6. Je hebt een sterk verlangen om je leven te veranderen.

Iets sterks in je motiveert je om belangrijke veranderingen in je leven aan te brengen. Je gevoel zegt je dat het tijd is om een sprong in het onbekende te wagen en verandering teweeg te brengen.

Terwijl je begint te verschuiven naar een hoger bewustzijnsniveau, zijn er verschillende dingen die niet meer passen. Je hebt je gerealiseerd dat je je tijd en energie alleen zou moeten besteden aan de dingen in het leven die direct voldoen aan je nieuw gevonden doel. Je baan, je huis en je persoonlijke bezittingen kunnen in twijfel worden getrokken als je verschuift naar een hoger bewustzijnsniveau.

7. Je trekt je terug van negatieve mensen.

Je tolereert niet langer degenen die je positieve energie opzuigen. Drama spreekt je niet aan, en je wilt er geen deel van uitmaken in je leven. Hoewel het niet gemakkelijk is, merk je dat je vriendschappen beƫindigt en grenzen stelt die je nooit eerder hebt gesteld. Negatieve energie zal je overgang alleen maar vertragen, en je weet dat je in je leven alleen plaats hebt voor degenen die het beste met je voor hebben.

8. Je hebt moeite met slapen.

Vaak hebben mensen bij de overgang naar een hoger bewuste staat moeite om ā€™s nachts in slaap te blijven. Schrik niet als dit je op je reis overkomt. Je onderbewuste geest is hard aan het werk, en er kunnen momenten zijn tijdens de nachtelijke uren dat hij een boodschap moet sturen naar je bewuste geest.

9. Je komt af van al je destructieve gewoonten.

Als je vroeger ongezond at, alcohol dronk of rookte, wees dan niet verbaasd als je geen van die oude gewoonten meer wilt aangaan. Je begint nu in te zien dat succes op lange termijn inhoudt dat je korte termijn bevredigingen moet opgeven. Nu je deze ideologie begrijpt en werkelijk omarmt, ben je in staat om de slechte gewoonten eenvoudigweg achter je te laten.

10. Je bent productiever dan ooit tevoren.

Je hebt een laserachtige focus op je doelen, zodat je meer gedaan krijgt. Je werkt efficiƫnter omdat je meer aanwezig bent bij alles wat je doet. Je onderwerpt je niet langer aan afleiding. Je prioriteiten zijn duidelijk (misschien dankzij een visiebord), en je verspilt geen tijd. Je doet wat gedaan moet worden om je dromen te verwezenlijken. Je stressniveau daalt ook, omdat je een besef hebt van het grotere geheel, en je ziet hoe alles in elkaar past.

11. Je voelt niet langer de behoefte om te concurreren.

Je vergeet waarom je vroeger altijd de behoefte voelde om je te bewijzen. Je hoeft niet meer met iedereen te concurreren omdat je jezelf niet meer met anderen vergelijkt. Je weet nu dat je, door anderen te helpen in plaats van met hen te concurreren, jezelf helpt en je toekomst verbetert.

12. Je hebt een immens gevoel van dankbaarheid.

Je waardeert alles wat je in het leven hebt en alles wat je in de toekomst zult hebben. Dankbaarheid maakt deel uit van je dagelijkse stille tijd. Je ziet al het goede in de wereld, en je bent er dankbaar voor. Hoewel je weet dat er nog veel werk te doen is, ben je dankbaar dat je een deel van de oplossing kunt zijn in plaats van het probleem.


Als je naar een hoger bewustzijnsniveau verschuift, verandert je hele leven. Je denkt terug aan de persoon die je vroeger was en beseft hoe onvolwassen en egoĆÆstisch je was in vergelijking met de persoon die je nu bent. Je hebt belangrijke veranderingen doorgevoerd, en je zult voor altijd meer kracht hebben.

Omarm de veranderingen, want ze zullen je een hoger niveau van tevredenheid met je eigen leven brengen, evenals een aangeboren vermogen om anderen te helpen. Deze veranderingen zijn een goede zaak omdat ze betekenen dat je overgaat naar iets beters, dus maak er vrede mee wetende dat de veranderingen je naar een meer bevredigend leven leiden. Je wordt de geweldige persoon waarvoor je geboren bent.

Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliƫnten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliƫnten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliƫnt.