17 tegn på at han ikke elsker dig mere: sådan ved du det med sikkerhed

Sidst opdateret den 1 oktober, 2022

Skrevet den

Du har en dårlig fornemmelse af dette. Din kæreste har ikke været den samme på det seneste, og du er begyndt at tro, at han ikke elsker dig mere.

Og så er du splittet.

Splittet mellem at ville vide, om hans følelser har ændret sig, og bare stikke hovedet i busken og håbe på, at hvis du ikke ser situationen i øjnene, vil tingene bare blive som før, hvis du ikke ser situationen i øjnene.

Du ved trods alt, at hvis du indser, at han ikke elsker dig, bliver du nødt til at gøre noget ved det.

Selv om formildende omstændigheder betyder, at nogle mennesker beslutter sig for at blive i kærlighedsløse forhold, er det måske på tide at gå væk, hvis du ikke har andet end din kærlighed til ham, der binder dig til denne fyr.

Men før vi går for hurtigt frem, er det første skridt at finde ud af, om hans følelser virkelig har ændret sig, eller om hans adfærd måske skyldes noget andet.

Dette kan være hård læsning, hvis du stadig er forelsket i ham, men hvis han har mistet kærligheden til dig, så jo hurtigere du kan se det i øjnene, jo bedre.

Her er de vigtigste tegn på, at din kæreste ikke længere elsker dig.

1. Han interesserer sig ikke for dit liv.

Han plejede at være interesseret i din dag. Dit arbejde. Dine venner. Din familie. Dine ambitioner og drømme.

I plejede at kunne tale i timevis og stadig have mere at tale om.

Men på det seneste synes han bare ikke at ville vide noget.

Han stiller dig ikke spørgsmål, og når han gør sig den ulejlighed at spørge, hvordan din dag var, lytter han ikke rigtig og glemmer næsten altid det, du fortæller ham.

Når du tager initiativet og begynder at fortælle ham om, hvad der er sket med din bedste veninde, eller hvad din kollega sagde på kontoret i dag, kan du bare se i hans øjne, at han ikke er opmærksom, og at han ikke længere finder dit liv interessant.

2. Han tilbringer så lidt tid som muligt med dig.

Hvis han ikke elsker dig, som han plejede at gøre, så vil han heller ikke gøre sig umage for at tilbringe tid med dig.

Han vil altid være på arbejde, eller sammen med sine venner eller sin familie, og han vil ikke forsøge at inkludere dig i sit sociale liv.

Hvis I bor sammen, er han måske i huset, men helt i sin egen verden.

Det er vigtigt at have sit eget rum i ethvert forhold, men hvis han konstant er limet til sit arbejde, en tv-serie eller et spil, og I to ikke engang spiser sammen eller slapper af sammen om aftenen, som I plejede, så er der helt sikkert noget galt.

3. Han prioriterer dig ikke højt.

Når en mand elsker dig, ved du det, fordi du er en massiv del af hans verden. Han har måske et travlt liv og andre forpligtelser, men han vil stadig prioritere dig i et vist omfang.

Hvis du har indset, at du nu er nederst på hans prioriteringsliste efter hans arbejde, venner, familie, hobbyer og måske endda hans hund, så er hans følelser for dig ikke, hvad de burde være.

4. Han laver planer, der ikke omfatter dig.

Det er selvfølgelig meget vigtigt for et par at begge har deres egne interesser og venner og ikke bare lader forholdet tage overhånd.

Men det tager han nu til det næste niveau. Han laver altid planer med sine venner og familie, som du aldrig er en del af.

Han holder sig selv beskæftiget om aftenen og i weekenderne, så han ikke behøver at være i nærheden af dig og tænke på eller se i øjnene, at han ikke elsker dig.

5. Han tager ikke initiativ til kontakt.

I kærlighedens første flush har de fleste par en tendens til at tale med hinanden døgnet rundt. Hvis de ikke er sammen med hinanden, er de i digital kontakt.

Og det er normalt, at det falder lidt til ro, efterhånden som forholdet skrider frem, og I to slapper af i det og er mere sikre på, hvordan den anden føler.

Men det er, når han slapper for meget af, at det kan være et dårligt tegn.

Hvis du opdager, at det er dig, der altid er den, der tager initiativ til kontakt i løbet af dagen og foreslår telefonopkald, når I er adskilt, kan der være noget galt.

6. Han er ikke kærlig.

Din kæreste er bare ikke fysisk kærlig over for dig længere.

Måske har han aldrig været særlig rørende, eller måske plejede han at hygge sig om dig i sengen hver aften, men uanset hvad, så er han nu slet ikke kærlig overhovedet.

Og han reagerer heller ikke godt, hvis du forsøger at vise ham hengivenhed, idet han ryster dig af sig, lukker sig inde eller direkte fortæller dig, at han hellere vil have, at du ikke gør det.

Der kan være andre grunde til, at fyre holder op med at være kærlige over for dig, især hvis de er stressede eller går igennem en hård tid, men ændringer som denne er et klart advarselstegn på, at noget ikke er i orden.

7. Han er ikke interesseret i sex.

Uanset hvordan jeres sexliv plejede at se ud, er det nu helt uigenkendeligt. Han ser ikke ud til at være interesseret i at have sex med dig længere.

Sex er en utrolig intim handling, og hvis han ikke elsker dig længere, men ikke har fundet sig til rette med det, er han måske bange for, at den form for intimitet vil kaste ham helt af sig.

Måske reagerer han, hvis du tager initiativ til tingene, men det er nok ret mekanisk og løsrevet.

Men måske finder han på undskyldninger og finder måder at komme ud af det på, hvis du gør det klart, at du gerne vil have ham i seng.

Og måske har du kæmpet for at indlede tingene alligevel, fordi du ved, at der er noget, der ikke stemmer mellem jer.

8. Han lægger ikke mærke til dit udseende.

Han plejede at elske, når du klædte dig på til en aften i byen eller sagde til dig, når du strålede.

Men nu synes han aldrig at lægge mærke til det. Du føler, at du kunne barbere dit hoved, og han ville ikke engang kommentere på det.

9. I har aldrig noget kvalitetstid sammen.

Hvis et forhold skal fungere, skal I begge arbejde på det, og det indebærer at afsætte dateaftener eller tid, hvor I udelukkende er fokuseret på hinanden uden distraktioner.

Han er måske villig til at se en film med dig, da I så ikke behøver at tale sammen, men det er tydeligt, at han prøver at undgå at skulle sidde over for dig på en restaurant og faktisk føre en ordentlig samtale.

10. Hans følelser skifter hurtigt

Hvis han har indset, at han ikke længere elsker dig eller forsøger at bekæmpe dette faktum, er han sandsynligvis på lidt af en rutsjebanetur, og du vil være på den modtagende ende af det.

Han vil svinge mellem at føle, at han stadig er forelsket i dig, og at han indser, at der mangler noget. Når han føler det første, vil han sandsynligvis være kærlig og hengiven over for dig ud af det blå.

Og når han så indser det sidste, vil han pludselig blive kold over for dig eller begynde at slå ud efter dig på grund af den frustration, han føler.

Du vil kunne se, at han er i et dårligt hoved.

11. Han er altid irriteret på dig.

Du kan bare ikke gøre noget rigtigt længere. Han bliver altid irriteret over de mindste ting, og de særheder, som han plejede at elske ved dig, synes bare at gå ham på nerverne.

Og han gider ikke skjule sin irritation. Han kommer altid med sårende bemærkninger, der skærer dig dybt. Det kunne han kun gøre, hvis han ikke længere elskede dig.

12. Han taler dig ned over for andre.

Han kommer ikke kun med disse bemærkninger privat. Han kritiserer også gerne dig og din opførsel eller laver “vittigheder” om dig foran andre mennesker, hvilket slår din selvtillid ned.

13. Han er ikke villig til at gå ud af sin vej for dig.

Dengang I var forelskede første gang, ville han gøre stort set alt for at gøre dig glad. Han forudså dine behov, og hvis du bad ham om at gøre dig en tjeneste, var han mere end villig.

Men nu kunne han ikke være mindre villig. Han får det til at virke som om, at du beder ham om alverden, når du kommer med den mindste anmodning, og han er altid i stand til at komme med undskyldninger for, hvorfor han ikke kan eller vil hjælpe.

14. Han vil ikke gå på kompromis for dig.

Når du elsker nogen, erkender du, at I begge har forskellige ønsker og behov, og du gør dig umage for at finde en middelvej.

Men det vil han ikke længere gøre. I stigende grad er det din kærestes måde eller vejen.

15. Han taler ikke om fremtiden.

De dage, hvor I to drømte om, hvor I måske ville bo, hvilke børn I måske ville få, eller hvilke eventyr I måske ville tage på, er forbi.

Han formår nu at undvige enhver samtale om fremtiden, både den nære og den fjerne, fordi han simpelthen ikke tror på, at der vil være en fremtid længere.

16. Han ønsker ikke at arbejde på tingene.

Måske har du allerede forsøgt at tale med ham om, hvad der er foregået i jeres forhold.

Hvis han stadig er forelsket i dig, bør hans reaktion på dine bekymringer være at forklare, hvad der har forårsaget hans adfærd, og tale om, hvordan I to kan arbejde jer igennem det.

Men hvis han bare lukker af og nægter at engagere sig eller diskutere jeres problemer, så er det et ret tydeligt tegn på, at han ikke elsker dig længere.

17. Din mavefornemmelse fortæller dig, at der er noget, der ikke er rigtigt.

Okay, vores mave fortæller os ikke altid sandheden, og vi kan nogle gange begynde at bekymre os om, at nogen ikke elsker os længere, bare på grund af vores lave selvværd.

Hvis han har det dårligt på arbejdet eller med sin familie, kan det få ham til at være distraheret og fjern over for dig, selv om det ikke har noget som helst med dig at gøre.

Men hvis der inderst inde er noget, der fortæller dig, at han er blevet uelsket i dig, så skal du pakke den følelse ud og se, hvor den kommer fra.

Hvis det bare er din paranoia, er det noget, du skal arbejde med.

Hvis du er overbevist om, at det er noget mere, skal du stole på din mavefornemmelse og tænke over dit næste skridt.

Olivia Nielsen
Om Olivia Nielsen

Olivia er en kvalificeret rådgiver og empatisk kliniker, som tror på vigtigheden af at opbygge stærke terapeutiske relationer med sine klienter for at fremme forandring. Hun samarbejder med sine klienter for at hjælpe dem med at nå deres mål og anvender en integrativ tilgang til rådgivning, som trækker på en række forskellige teoretiske tilgange.

Når hun ikke arbejder, nyder Olivia at rejse, tilbringe tid sammen med sin familie og venner og udforske nye steder.