17 tecken på att han inte är så intresserad av dig och att det är dags att gå vidare

Uppdaterad 1 oktober, 2022

Publicerad

När vi desperat vill att något ska vara sant kan det vara mycket lätt att övertyga oss själva om att det är sant.

När du gillar en kille kommer det alltid att finnas små saker här och där som du kan tolka som tecken på att han gillar dig tillbaka..

…även om det finns betydligt fler varningssignaler som talar om motsatsen!

Och du har förmodligen några underbara, stödjande vänner som säger att du har rätt.

När du berättar för dina kompisar om en konversation du haft med en kille som du gillar kommer de troligen att säga att ja, den ögonkontakt han gav dig betyder verkligen att det finns något mellan er.

Mest för att dina vänner tycker att du är fantastisk och inte kan förstå varför någon annan skulle tycka något annat.

Med hjälp av våra vänner är vi ganska bra på att övertyga oss själva om att det finns något där med en kille även när det är bländande uppenbart att han inte är intresserad av dig.

Det är vårt sätt att hålla oss stadigt inne i vår hoppfulla bubbla, eftersom vi tror att det är det bästa stället att vara på.

Medan vi är där är det ganska spännande, även om det är lite stressigt och mycket upp och ner.

Och vi tror att om vi håller fast vid hoppet innebär det att det fortfarande finns en chans att det kan hända saker med den kille vi gillar.

Men jag är här för att berätta för dig att den bubblan inte är den bästa platsen för dig att vara på.

Faktum är att ju tidigare du kan spränga den bubblan och komma ner på jorden igen, desto större är sannolikheten att du kan öppna ögonen för de andra fantastiska killarna runt omkring dig, och sluta slösa din tid och energi på att oroa dig för en kille som inte är intresserad.

Så om du letar efter en väckarklocka har du hittat den.

Det här kanske låter som hård kärlek på vissa ställen, men det är precis vad du behöver för att sluta spendera timmar med att analysera hans textmeddelanden och gå vidare med ditt liv.

Läs vidare för 17 tydliga tecken på att han inte är intresserad av dig och att det är dags att säga adjö.

1. Han kontaktar aldrig dig först.

När vi gillar någon försöker vi alla spela cool, men de flesta av oss tenderar att misslyckas, oavsett om vi är män eller kvinnor.

Om han gillar dig kommer han att vara väldigt angelägen om att prata med dig, när han har en ledig minut.

Om han gillar dig kommer du att vara på hans tankar och han kommer att vilja veta om han är på dina tankar.

Men om det alltid är du som tar kontakt först är det ett tecken på att han gärna pratar med dig om du tar initiativ, men att han inte är tillräckligt angelägen för att ta kontakt med dig.

2. Han låter dig vänta.

Okej, det finns alltid en chans att han kanske bara är så vilseledd att han tror att det kommer att fungera att ”spela cool”, och att du inte kommer att kunna motstå hans charm om han väntar i tre dagar innan han svarar på dina sms.

Och det kan finnas alla möjliga andra ursäkter.

Men i grund och botten, om han konsekvent försöker spela svårfångad genom att vänta i timmar eller dagar innan han svarar på dina meddelanden, även när han har läst dem, vill han förmodligen bara inte prata så mycket med dig.

3. Han avbokar upprepade gånger.

Om ni två dejtar är det legitimt med enstaka avbokningar.

Om han säger att hans papegoja har dött eller att hans mormor är sjuk eller att han är förkyld, så tro honom.

Ibland blir livet verkligen galet och vi har inte tid att träffa folk, hur gärna vi än skulle vilja det.

Men om han avbokar dig upprepade gånger och inte ser till att boka om till nästa möjliga tillfälle, är det ett stort varningstecken som visar att du bör springa iväg.

4. Han är både varm och kall.

Ena stunden verkar han vara superintresserad av dig och är riktigt tillgiven, och i nästa stund är han bara inte det.

Chansen är stor att de skarpa stunderna inträffar när han känner sig ensam eller osäker, och när han är tillbaka på en jämn nivå har du tjänat ditt syfte, tills nästa gång hans ego behöver masseras.

Om han försöker att upprepade gånger plocka upp dig och släppa dig är han inte den rätta för dig.

5. Det är alltid du som gör upp planer.

Precis som du alltid är den som sms:ar honom först är det alltid du som föreslår att ni två ska göra något tillsammans.

Han går gärna med på det om han inte har andra planer, men han kommer inte att anstränga sig för att organisera saker tillsammans med dig eller komma på idéer till dejter som ni skulle kunna gilla.

6. Han är en flirt.

Om han har charmat dig med sin flirtförmåga och sitt självförtroende är det troligt att han inte skulle vara blyg för att bjuda ut dig eller berätta hur han känner för dig.

Så om han inte gör någon av dessa saker kan du lugnt anta att han bara flirtade med dig, utan att ha för avsikt att ta det vidare.

7. Han har aldrig visat ett uns av svartsjuka.

Nu är naturligtvis det sista du vill göra är att bli involverad med en svartsjuk och besittningslysten man. Den typen som kommer att försöka kontrollera dig, eller är oförmögen att lita på dig. Bara nej.

Men, en liten bit av svartsjuka här och där är ett mycket gott tecken.

När allt kommer omkring, om du ser en kille du dejtar prata med en annan kvinna eller hör honom nämna ett ex, kommer du förmodligen att känna dig åtminstone lite svartsjuk.

Om du vill testa vattnet för att se om han är intresserad av dig eller inte kan du försöka nämna att du ska äta lunch med din bästa killkompis och se vad han reagerar.

8. Du får inte hans fulla uppmärksamhet.

När ni är tillsammans har han alltid ett öga på sin telefon eller tittar över axeln på den vackra servitrisen.

Alla kan verka distraherade då och då om de har något stort på gång i sitt liv som tar upp deras huvudutrymme.

Men om de konsekvent inte verkar vara riktigt i rummet när ni är tillsammans kan du lugnt dra slutsatsen att du inte är en prioritet för honom.

9. Ni har inte träffat varandras vänner.

Han har varken brytt sig om att presentera dig för någon som är viktig för honom eller ansträngt sig för att träffa någon av dina bästa vänner.

Om han verkar anstränga sig för att hålla dig åtskild från sina vänner och inte har visat någon nyfikenhet på att träffa de kompisar som du ständigt berättar historier om, planerar han förmodligen inte att bli seriös.

10. Du kan inte komma på några trevliga saker som han har gjort för dig.

Om du gillar honom är jag villig att slå vad om att du redan har gjort otaliga små gester som skulle bevisa det för honom, om han var öppen för dem.

Men det är han inte, och han har inte gett tillbaka. Om du sätter dig ner och tänker efter kan du inte komma på en enda trevlig sak som han någonsin har gjort något för dig.

11. Du vet egentligen ingenting om honom.

Om han inte har öppnat sig för dig överhuvudtaget är det inget bra tecken. Han håller konversationen ytlig och du har ännu inte sett några sprickor i hans rustning.

12. Och han vet egentligen ingenting om dig.

Han vet ingenting om dig eftersom han inte har frågat. För att han inte är intresserad.

Han kommer inte heller ihåg de saker du har berättat om dig själv.

Konversationen tenderar att vara ganska banal och fokuserad kring honom, och han uttrycker inget intresse för din dag eller dina livshändelser.

13. Han har bett dig om dejtingråd om andra kvinnor.

Den här borde vara ganska självförklarande, men om han ber dig om tips om sitt kärleksliv är han inte intresserad av dig.

Lita på mig, han försöker inte bara göra dig svartsjuk. Du befinner dig verkligen i vänskapszonen.

14. Han har berättat för dig att han inte är ute efter ett förhållande.

Ja, jag vet, människor är ibland inte ute efter förhållanden men möter plötsligt den rätta och blir förälskade ändå.

Men det händer inte särskilt ofta. Oftast, om han inte är ute efter ett förhållande, spelar det ingen roll hur fantastisk du är, du kommer inte att få honom att ändra sig.

Andra varningssignaler är om han säger till dig att han bara vill se vart saker och ting tar vägen, eller att han fokuserar på sin karriär just nu, eller att han vill jobba på er vänskap innan han tar saker och ting till nästa nivå, bla, bla, bla.

Han kanske till och med tror att dessa saker är sanna, men om han verkligen gillade dig skulle inget av det spela någon större roll.

15. Ert förhållande är i stort sett helt och hållet baserat på sex.

Ni träffar aldrig varandra om inte sex är inblandat. De flesta av era interaktioner sker sent på kvällen. Och sexet är ganska centrerat på hans behov, inte på dina.

16. Du kunde inte vända dig till honom om du behövde hjälp.

Du skulle inte känna dig bekväm med att sträcka ut handen till honom om du befann dig i en knepig situation och behövde en hjälpande hand.

17. Det vet du bara.

Om det är något djupt inom dig som säger dig att han inte gillar dig på det sättet, så gillar han dig förmodligen inte på det sättet.

Krossa inte dessa känslor. Lyssna på vad din magkänsla försöker säga dig och gå vidare innan du blir sårad.

Det kommer förmodligen inte att bli lätt, men om några månader kommer du att se tillbaka och vara tacksam för att du inte slösade mer av din energi på honom, och ha svårt att komma ihåg vad du någonsin gillade med honom ändå.

Karin Gustafsson
Om Karin Gustafsson

Karin är en erfaren kurator och psykoterapeut med över 15 års erfarenhet av arbete i både Sverige och Nederländerna. Hon har en examen i psykologi och en master i psykodynamisk rådgivning och psykoterapi från Stockholms universitet. Karin är även ackrediterad medlem i Psykoterapicentrum.

Karin använder ett integrativt förhållningssätt till rådgivning som bygger på en rad olika teoretiska ansatser, och hon gillar också att föra in mindfulness- och avslappningstekniker i sin praktik.