17 tekenen dat hij niet zo op je valt en dat het tijd is om verder te gaan

Laatst bijgewerkt op 1 oktober, 2022

Gepost op

Als we wanhopig willen dat iets waar is, kan het heel gemakkelijk zijn om onszelf ervan te overtuigen dat het zo is.

Als je een jongen leuk vindt, zullen er altijd hier en daar kleine dingen zijn die je kunt interpreteren als tekenen dat hij je leuk vindt..

ook al zijn er veel meer waarschuwingssignalen die je het tegenovergestelde vertellen!

En, je hebt waarschijnlijk lieve, ondersteunende vrienden die je vertellen dat je gelijk hebt.

Als je je vrienden vertelt over een gesprek dat je hebt gehad met een jongen die je leuk vindt, zullen ze je waarschijnlijk vertellen dat ja, dat oogcontact dat hij je gaf inderdaad betekent dat er iets is tussen jullie.

Meestal omdat je vrienden je geweldig vinden, en niet kunnen begrijpen waarom iemand anders er anders over zou denken.

Met de hulp van onze vrienden zijn we er vrij goed in om onszelf ervan te overtuigen dat er iets is met een jongen, zelfs als het overduidelijk is dat hij je niet ziet zitten.

Het is onze manier om stevig in onze hoopvolle bubbel te blijven, omdat we denken dat dat de beste plek is om te zijn.

Terwijl we daar zijn, zijn de dingen behoorlijk spannend, zij het een beetje stressvol en erg op en neer.

En we denken dat vasthouden aan hoop betekent dat er nog steeds een kans is dat er dingen kunnen gebeuren met de man die we leuk vinden.

Maar ik ben hier om je te vertellen dat die zeepbel niet de beste plaats voor je is.

Sterker nog, hoe eerder je die zeepbel kunt doorbreken en weer met beide benen op de grond komt te staan, hoe groter de kans dat je je ogen opent voor de andere geweldige jongens om je heen, en stopt met het verspillen van je tijd en energie door je zorgen te maken over een jongen die niet geïnteresseerd is.

Dus, als je op zoek bent naar een wake-up call, dan heb je die gevonden.

Dit klinkt misschien hier en daar als harde liefde, maar dat is precies wat je nodig hebt om te stoppen met het urenlang analyseren van zijn sms’jes en verder te gaan met je leven.

Lees verder voor 17 duidelijke tekenen dat hij je niet ziet zitten, en dat het tijd is om afscheid te nemen.

1. Hij neemt nooit eerst contact met je op.

Als we iemand leuk vinden, proberen we het allemaal cool te spelen, maar de meesten van ons hebben de neiging om te falen, of het nu mannen of vrouwen zijn.

Als hij je leuk vindt, zal hij heel graag met je willen praten, wanneer hij maar een minuutje vrij heeft.

Als hij je leuk vindt, zul je in zijn gedachten zijn, en hij zal willen weten of hij in de jouwe is.

Maar als jij altijd de eerste bent die contact zoekt, is dat een teken dat hij wel graag met je praat als jij het initiatief neemt, maar dat hij niet graag genoeg contact met je zoekt.

2. Hij laat je wachten.

Oké, er is dus altijd een kans dat hij gewoon misleidend genoeg is om te denken dat ‘playing it cool’ gaat werken, en dat als hij drie dagen wacht voordat hij je teksten terugstuurt, je zijn charmes niet zult kunnen weerstaan.

En er kunnen nog allerlei andere smoesjes zijn.

Maar, in wezen, als hij consequent probeert moeilijk te doen door uren of dagen te wachten voordat hij op je berichten reageert, zelfs als hij ze gelezen heeft, dan wil hij waarschijnlijk gewoon niet zo graag met je praten.

3. Hij zegt herhaaldelijk af.

Als jullie twee aan het daten zijn, dan is de vreemde afzegging legitiem.

Als hij je vertelt dat zijn papegaai is overleden of dat zijn oma ziek is of dat hij verkouden is, geloof hem dan.

Soms wordt het leven inderdaad gek, en hebben we geen tijd om mensen te zien, hoe graag we dat ook zouden willen.

Maar als hij je herhaaldelijk afzegt en er niet voor zorgt dat hij een nieuwe afspraak maakt bij de eerstvolgende gelegenheid, dan is dat een groot waarschuwingssignaal dat je naar de heuvels moet rennen.

4. Hij blaast warm en koud.

Het ene moment lijkt hij super geïnteresseerd in je en is hij echt aanhankelijk, en het volgende moment is hij dat gewoon niet.

De kans is groot dat de scherpe momenten zich voordoen als hij zich eenzaam of onzeker voelt, en als hij weer op gelijke hoogte is heb je je doel gediend, tot de volgende keer dat zijn ego gemasseerd moet worden.

Als hij je herhaaldelijk probeert op te pakken en te laten vallen, is hij niet de ware voor jou.

5. Jij bent altijd degene die plannen maakt.

Net zoals jij altijd degene bent die hem als eerste sms’t, ben jij altijd degene die voorstelt dat jullie samen iets moeten gaan doen.

Hij stemt graag toe als hij geen andere plannen heeft, maar hij gaat geen moeite doen om dingen met jou te organiseren of ideeën te bedenken voor afspraakjes die jij misschien leuk vindt.

6. Hij is een flirt.

Als hij je gecharmeerd heeft met zijn flirtvaardigheden en zelfvertrouwen, dan is de kans groot dat hij er niet voor terugdeinst om je uit te vragen of te vertellen wat hij voor je voelt.

Dus, als hij geen van die dingen doet, kun je veilig aannemen dat hij alleen maar met je flirtte, zonder enige intentie om het verder te brengen.

7. Hij heeft nooit een greintje jaloezie getoond.

Nu is het laatste wat je wilt natuurlijk een relatie met een jaloerse en bezitterige man. Het type dat gaat proberen je te controleren, of niet in staat is je te vertrouwen. Gewoon niet.

Maar, een beetje jaloezie hier en daar is een heel goed teken.

Immers, als je een man waarmee je uitgaat ziet praten met een andere vrouw of hem een ex hoort noemen, zul je je waarschijnlijk op zijn minst een beetje jaloers voelen.

Als je het water wilt testen om te zien of hij je ziet zitten of niet, kun je proberen te vermelden dat je gaat lunchen met je beste vriend, en kijken wat zijn reactie is.

8. Je krijgt niet zijn volledige aandacht.

Als jullie samen zijn, heeft hij altijd één oog op zijn telefoon of kijkt hij over je schouder naar de mooie serveerster.

Iedereen kan af en toe afgeleid lijken als er in zijn leven iets groots aan de hand is dat zijn hoofdruimte in beslag neemt.

Maar als hij consequent niet echt in de kamer lijkt te zijn als jullie samen zijn, kun je veilig concluderen dat je voor hem geen prioriteit bent.

9. Jullie hebben elkaars vrienden niet ontmoet.

Hij heeft noch de moeite genomen om je voor te stellen aan iemand die belangrijk voor hem is, noch moeite gedaan om een van je beste vrienden te ontmoeten.

Als hij moeite lijkt te doen om je gescheiden te houden van zijn vrienden en geen enkele nieuwsgierigheid heeft getoond om de maatjes te ontmoeten waar je voortdurend verhalen over vertelt, is hij waarschijnlijk niet van plan om serieus te worden.

10. Je kunt geen leuke dingen bedenken die hij voor je heeft gedaan.

Als je hem leuk vindt, durf ik te wedden dat je al talloze kleine gebaren hebt gemaakt die hem dat zouden bewijzen, als hij daarvoor openstond.

Maar dat is hij niet, en hij heeft het niet beantwoord. Als je gaat zitten en erover nadenkt, kun je niet één aardig ding bedenken dat hij ooit voor je heeft gedaan.

11. Je weet eigenlijk niets van hem.

Als hij zich helemaal niet voor je heeft opengesteld, is dat geen goed teken. Hij houdt gesprekken oppervlakkig, en je ziet nog geen barsten in zijn pantser.

12. En hij weet eigenlijk niets van je.

Hij weet niets van je omdat hij het niet gevraagd heeft. Omdat hij niet geïnteresseerd is.

Hij herinnert zich ook niet de dingen die je over jezelf hebt gezegd.

Gesprekken zijn meestal vrij banaal en om hem heen gericht, waarbij hij geen belangstelling toont voor jouw dag of levensgebeurtenissen.

13. Hij vraagt je om datingadvies over andere vrouwen.

Deze zou vrij vanzelfsprekend moeten zijn, maar als hij je om tips vraagt over zijn liefdesleven, is hij niet in jou geïnteresseerd.

Geloof me, hij probeert je niet alleen jaloers te maken. Je zit goed en wel in de vriendenzone.

14. Hij heeft je verteld dat hij niet op zoek is naar een relatie.

Ja, ik weet het, mensen zijn soms niet op zoek naar een relatie, maar ontmoeten plotseling de ware en worden toch verliefd.

Maar dat gebeurt niet vaak. Vaker wel dan niet, als hij niet op zoek is naar een relatie, maakt het niet uit hoe geweldig je bent, je zult hem niet op andere gedachten brengen.

Andere waarschuwingssignalen zijn als hij je vertelt dat hij gewoon wil zien waar het heen gaat, of dat hij zich nu op zijn carrière concentreert, of dat hij aan jullie vriendschap wil werken voordat hij de dingen naar een hoger niveau tilt, bla, bla.

Misschien gelooft hij zelfs dat deze dingen waar zijn, maar als hij je echt leuk vindt dan maakt dat allemaal niet zoveel uit.

15. Jullie relatie is vrijwel geheel gebaseerd op seks.

Jullie zien elkaar nooit als er geen seks in het spel is. De meeste interacties vinden ’s avonds laat plaats. En de seks is behoorlijk gericht op zijn behoeften, niet op de jouwe.

16. Je kunt niet bij hem terecht als je hulp nodig hebt.

Je zou je niet op je gemak voelen als je in een lastige situatie zat en een helpende hand nodig had.

17. Je weet het gewoon.

Als iets diep in je zegt dat hij je niet zo mag, dan mag hij je waarschijnlijk niet zo.

Druk die gevoelens niet weg. Luister naar wat je gevoel je probeert te vertellen, en ga verder voordat je gekwetst wordt.

Het zal waarschijnlijk niet gemakkelijk zijn, maar over een paar maanden zul je terugkijken en dankbaar zijn dat je geen energie meer aan hem verspild hebt, en het moeilijk vinden om je te herinneren wat je ooit leuk aan hem vond.

Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliënten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliënten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliënt.