Hoe je weet of je aantrekkelijk bent: 18 tekenen om op te letten

Laatst bijgewerkt op 1 oktober, 2022

Gepost op

Als je dit leest, is de kans groot dat je jezelf niet aantrekkelijk vindt…

dus laten we beginnen met te zeggen dat iedereen aantrekkelijk is!

Er zijn zoveel verschillende manieren om aantrekkelijk te zijn, en zoveel verschillende dingen die verschillende mensen aantrekkelijk vinden.

Vind ik de vriend van mijn beste vriendin aantrekkelijk? Helemaal niet.

Zou zij ooit met mijn vriend uitgaan? Absoluut niet.

En toch voelen we ons allebei erg aangetrokken tot onze eigen partners.

Iedereen valt op iets anders en iemand (meerdere mensen!) zal zeker op jou vallen.

Hier zijn enkele dingen waar je op kunt letten waaruit blijkt dat je aantrekkelijk bent, maar deze lijst is niet uitputtend en ook niet absoluut. Als je niet elk item op deze lijst aanvinkt, betekent dat niet dat je onaantrekkelijk bent!

18 Manieren om te weten of je aantrekkelijk bent

1. Je krijgt vaak complimenten.

Dit is een vrij elementaire, maar als mensen je vaak vertellen hoe geweldig je bent, hoe goed je eruit ziet, en hoe interessant je bent, dan doe je het behoorlijk goed in het leven!

Mensen laten je graag weten hoe aantrekkelijk je bent omdat ze willen dat je dat weet, en omdat ze je een goed gevoel willen geven. Sommigen proberen waarschijnlijk met je te flirten

2. Je krijgt zelden complimenten.

Yep – het compleet tegenovergestelde! Soms krijgen aantrekkelijke mensen gewoon weinig complimenten.

Als je omgaat met iemand tot wie je je aangetrokken voelt en die er elke seconde van de dag geweldig uitziet, zou het een beetje raar zijn als je dat elke 5 seconden tegen hem zou zeggen.

Evenzo krijgen aantrekkelijke mensen soms niet veel complimenten omdat iedereen aanneemt dat ze al weten dat ze mooi of knap zijn – wat heeft het voor zin om iemand iets over zichzelf te vertellen dat zo voor de hand ligt!

3. Mensen flirten met je en vragen je uit.

Misschien vragen mensen je regelmatig mee op afspraakjes en vragen ze je nummer, of versieren ze je zelfs gewoon op avondjes uit.

Dit is een vrij duidelijk teken dat ze zich tot je aangetrokken voelen en dat je dus aantrekkelijk bent!

Onthoud dat iedereen een ander type heeft en dat iedereen op zijn eigen manier aantrekkelijk is, dus alleen omdat je niet elke keer dat je het huis verlaat wordt versierd, betekent dat niet dat je onaantrekkelijk bent.

4. Je bent op afspraakjes geweest.

Als je op afspraakjes bent geweest (zelfs maar één!), is iemand duidelijk genoeg in je geïnteresseerd geweest om je beter te willen leren kennen.

Zelfs als de date niet verbazingwekkend goed verliep, waren ze aangetrokken tot je voor een reden en kozen ze ervoor om tijd met je door te brengen terwijl ze iets anders hadden kunnen doen.

Als ze ervoor gekozen hebben om je niet te blijven zien, betekent dat niet dat je onaantrekkelijk bent, dus probeer het niet op te vatten als een afwijzing. Het kan gewoon een slechte timing zijn, het voelt misschien niet helemaal goed, of ze zijn misschien gewoon niet geïnteresseerd om er verder mee door te gaan.

5. Je hebt gedate of een relatie gehad.

Als je ooit iemand hebt ‘gezien’, regelmatig op date bent geweest met dezelfde persoon, of een relatie hebt gehad, dan ben je natuurlijk aantrekkelijk!

Niemand brengt veel tijd met iemand door tenzij hij of zij daarvoor kiest, en ze kiezen er niet voor niets voor om met jou om te gaan.

Als je met iemand naar bed bent geweest, of net intiem bent geweest met iemand met wie je uitgaat, dan vallen ze duidelijk op je en vinden ze je aantrekkelijk.

6. Je hebt geweldige gesprekken met mensen.

Laten we niet vergeten dat aantrekkelijk zijn niet alleen gaat over hoe we eruit zien! Zeker, het is een goede manier om aanvankelijk te beginnen, maar er is zoveel meer dan er aantrekkelijk uitzien.

Als je merkt dat je geweldige gesprekken voert, geweldige grappen maakt, en misschien zelfs een beetje onnozel en flirterig wordt, dan ben je niet alleen geweldig gezelschap – je bent ook aantrekkelijk!

7. Mensen brengen graag tijd met je door en willen met je optrekken.

Als mensen naar je toe trekken en regelmatig tijd met je willen doorbrengen, ben je aantrekkelijk.

Er is iets aan jou dat mensen aantrekt en ervoor zorgt dat ze bij je in de buurt willen zijn. Het kan je uiterlijk zijn, je gevoel voor humor, of je energie – wat het ook is, als mensen daarom bij je willen zijn, ben je zeker aantrekkelijk!

Nogmaals, iedereen is aantrekkelijk op zijn eigen manier, dus ook al zie je het zelf niet, de mensen die je opzoeken en tijd met je willen doorbrengen zien het en geloven het.

Probeer dit te geloven en besef dat mensen wel degelijk bij je in de buurt willen zijn, hoe moeilijk het in het begin ook voelt!

8. Mensen kijken je na.

Misschien word je op straat veel nagekeken, of lopen mensen je twee keer voorbij, zodat je ze opmerkt als je in een bar bent.

Natuurlijk kan dit, als je je er prettig bij voelt, fijn voelen en is het een goede vertrouwensboost die je laat weten dat mensen je aantrekkelijk vinden.

Het kan puur gebaseerd zijn op hoe je eruit ziet, maar ook op hun eigen specifieke smaak. Bedenk hoe kieskeurig je bent als het gaat om je droompartner, en wees niet beledigd als je niet helemaal overeenkomt met iemands ‘perfecte idee’ van een persoon!

9. Mensen zijn verbaasd dat je verlegen bent.

Heb je ooit met je vriend of vriendin opgetrokken en ze horen klagen dat ze dik zijn, een slechte huid hebben, te kleine borsten of niet gespierde benen?

Als iemand die van ze houdt en denkt dat ze een van de beste mensen op aarde zijn, ben je misschien totaal verbaasd als je ze slecht over zichzelf hoort praten.

Jij vindt ze immers mooi/verbazingwekkend/aardig/hilarisch, hoe zouden zij, of wie dan ook, dat niet kunnen zien?

Welnu, hetzelfde geldt voor jou. Als mensen verbaasd of geschokt zijn als je ze vertelt dat je verlegen bent of denkt dat je onaantrekkelijk bent, dan is dat omdat ze je als briljant zien en zich niet kunnen voorstellen dat je dat zelf niet ziet.

Evenzo, als mensen verbaasd zijn dat je single bent, is dat waarschijnlijk omdat ze je aantrekkelijk vinden en daarom aannemen dat iedereen dat ook doet!

10. Mensen veranderen om je heen.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – je vindt iemand aantrekkelijk en wordt een beetje giechelig, of wordt verlegen en begint te blozen, of begint misschien met je haar te spelen en te flirten.

Als je merkt dat het gedrag van mensen om je heen verandert, is dat waarschijnlijk omdat ze je aantrekkelijk vinden.

Misschien geven ze echt om je mening en worden ze daarom een beetje nerveus en willen ze indruk op je maken, of ze gaan helemaal los en beginnen grapjes te maken, zijn over de top en proberen je aandacht te krijgen.

Hoe dan ook, als mensen regelmatig van gedrag veranderen als je in de buurt bent, is dat omdat ze je aantrekkelijk vinden en willen dat je hen opmerkt.

11. Mensen van hetzelfde geslacht tonen afgunst jegens jou.

Sommige jongens en meisjes vinden zichzelf groen van jaloezie bij degenen die ze aanzienlijk aantrekkelijker vinden dan zij. Maar er is een stereotype dat meisjes hun afgunst en jaloezie meer tonen tegenover andere meisjes dan jongens tegenover andere jongens.

Als je ooit in een positie bent geweest waarin een groep mensen van hetzelfde geslacht als jij gemeen zijn of je uitsluiten van hun groep, kan dat zijn geweest omdat je hen onzeker maakt over hun eigen uiterlijk door jouw overduidelijke aantrekkelijkheid.

Misschien zijn ze jaloers op alle aandacht die je krijgt of omdat ze zien dat je een voorkeursbehandeling krijgt vanwege je uiterlijk. Geen van die dingen hoeft waar te zijn om hen kwaad te laten voelen over jou.

12. Mensen maken oogcontact met je.

Het ontmoeten van andermans blik kan een teken van aantrekkingskracht zijn, vooral als dat oogcontact intens en langdurig is. We hebben de neiging om mensen in een normaal gesprek niet zo aan te staren.

Dus als je merkt dat mensen je ogen vaak met de hunne vergrendelen als je met ze praat of in dezelfde ruimte bent als zij, dan wijst dat erop dat je aantrekkelijk bent om naar te kijken.

Je kunt ook merken dat mensen oogcontact met je maken omdat ze naar je staren zonder het te beseffen. En als je hun blik opvangt, kunnen ze snel wegkijken en ongemakkelijk of beschaamd doen.

13. Mensen zullen je graag helpen.

Bewust of niet, mensen beschouwen degenen die ze aantrekkelijk achten positiever dan degenen die ze onaantrekkelijk achten. Dit staat bekend als attractiveness bias en kan op allerlei manieren leiden tot een gunstige behandeling.

Eén zo’n manier is dat aantrekkelijke mensen eerder hulp van anderen krijgen, of ze er nu om vragen of niet.

Dus als je merkt dat anderen bereid zijn zich in alle bochten te wringen om je op wat voor manier dan ook te helpen, is er een kans dat ze dat doen omdat ze je aantrekkelijk vinden (zelfs als ze niet proberen openlijk met je te flirten of ervoor te zorgen dat je hen aardig vindt).

14. Je wordt om stijl- of schoonheidstips gevraagd.

Het komt vaak voor dat iemand het uiterlijk of de stijl wil evenaren van iemand die hij of zij aantrekkelijk vindt. Het is voor hen een manier om zichzelf aantrekkelijker te voelen.

Dus als je vaak gevraagd wordt om tips over make-up, kleding of haar, dan is de kans groot dat je er goed uitziet.

Als je een vrouw bent, kun je merken dat mannen je ook om je advies of mening vragen. Ze willen weten in welke kleren ze er volgens jou het aantrekkelijkst uitzien, hoe jij vindt dat ze hun haar moeten stylen, of welke accessoires een turn on of turn off zijn. Ze doen dit omdat ze aantrekkelijk willen zijn voor vrouwen zoals jij.

15. Mensen zullen zich voor je openstellen.

Of het nu is om een band op te bouwen of gewoon door een onbewust vooroordeel in onze geest, mensen hebben de neiging om meer persoonlijke en gevoelige informatie prijs te geven aan degenen die ze aantrekkelijk vinden.

Als je vaak verbaasd bent over de intieme dingen die mensen met je delen, kun je de mogelijkheid overwegen dat het jouw uiterlijk is dat hen daartoe aanzet.

16. Mensen maken veronderstellingen over jou.

Mensen oordelen snel over anderen op basis van hun eerste indrukken. Eén zo’n oordeel betreft iemands uiterlijk. Iemand die een bril draagt, bijvoorbeeld, wordt algemeen beschouwd als iemand met een hogere intelligentie, zelfs als er geen andere informatie beschikbaar is.

Als het gaat om mensen met een meer dan gemiddelde aantrekkelijkheid, kunnen mensen aannemen dat je werkt in een bedrijfstak waar uiterlijk belangrijk is, zoals modellenwerk of persoonlijke fitness.

Als anderen vaak verbaasd reageren als je hun je beroep vertelt, kan dat zijn omdat ze zich niet kunnen voorstellen dat iemand die zo knap of heet is als jij dat werk doet. Dat geldt of je nu advocaat, leraar, schoonmaker of politicus bent!

17. Je vrienden willen je als hun wingman

Wie objectief aantrekkelijk is, krijgt meestal minder te maken met afwijzing dan wie misschien minder aantrekkelijk is. In situaties waarin je mensen moet benaderen die je niet kent, kunnen je vrienden je hulp vragen als hun wingman of wingwoman.

Het klassieke voorbeeld is dat van het versieren van mensen in een bar. Als je met iemand uitgaat en hij moedigt je aan om het eerste contact te leggen met een andere persoon of personen met wie hij wil praten, dan is de kans groot dat hij dat doet omdat hij jou aantrekkelijk en meer benaderbaar vindt.

Maar hetzelfde kan gezegd worden over elk soort sociale bijeenkomst, of dat nu een feest is, een zakelijke netwerkbijeenkomst, of op de hogeschool of universiteit. Als ze een aantrekkelijke vriend (jij dus) hebben, voelen ze zich zelfverzekerder.

18. Mensen lachen om je slechte grappen.

Als iemand die we aantrekkelijk vinden een grap maakt, willen we er natuurlijk om lachen, zelfs als hij niet zo grappig is.

De wetenschap suggereert dat grappigheid onderhevig is aan een aantrekkelijkheid halo-effect (ook bekend als het stereotype van fysieke aantrekkelijkheid). Dit betekent dat iemands goede uiterlijk van invloed is op hoe anderen de andere kwaliteiten van die persoon zien – in dit geval hoe grappig hij is.

Dus als je een flauwe grap vertelt of gewoon een opmerking maakt die niet grappig bedoeld was en mensen lachen erom, dan kan dat zijn omdat ze je knap vinden.

Een woord over aantrekkingskracht.

Dit zijn dus een paar dingen die erop kunnen wijzen hoe aantrekkelijk sommige andere mensen je vinden.

Als je niet alles op deze lijst hebt meegemaakt (of wat dan ook, wat dat betreft), maakt dat je helemaal niet onaantrekkelijk!

Sommigen van ons zijn zo zelfbewust dat we niet eens merken wanneer mensen ons wel bekijken of aandacht aan ons besteden. We raken zo gevangen in onze eigen gedachten van “Ik ben niet aantrekkelijk, ze versieren zeker mijn vriendin in plaats van mij,” dat we bijna blind worden voor mensen die zich echt tot ons aangetrokken voelen.

We verwerpen de aandacht van mensen omdat we zo gewend zijn aan te nemen dat die niet oprecht is. Hoewel dit enigszins normaal is, is het niet de gezondste houding om over onszelf te hebben!

Als je worstelt met je lichaamsbeeld of hoe je eruit ziet, is het de moeite waard om met een professional te praten. Soms hebben we een objectief iemand nodig om ons te helpen onze gedachten te verwerken en de oorzaak te vinden van de ‘overtuigingen’ en verhalen die we onszelf vertellen.

Misschien ben je jaren geleden door iemand afgewezen en neem je nu onmiddellijk aan dat niemand je ooit nog aantrekkelijk zal vinden.

Misschien neem je aan dat de persoon die met je praat het alleen doet om dichter bij je vriend te komen, en duw je hem daarom weg om je daadwerkelijk te versieren, omdat hij het gevoel heeft dat je hem afwijst door hem te negeren!

Het klinkt misschien vreemd, maar zoveel van onze ingesleten gedragingen die voortkomen uit jarenlang onaantrekkelijk voelen, kunnen er bijna voor zorgen dat we zelf onaantrekkelijk, afstandelijk of onbeleefd overkomen.

Het is helemaal niet jouw schuld, maar wel iets om in gedachten te houden! Spreken met iemand die gespecialiseerd is in het helpen van mensen met weinig zelfvertrouwen en eigenwaarde kan wonderen doen, en zal je helpen beseffen hoe ongelooflijk en bijzonder je bent.

En onthoud, je waarde wordt niet bepaald door hoe andere mensen je zien, en je relatiestatus zou geen invloed moeten hebben op hoe je je op grote of lange termijn over jezelf voelt!

Sommige van de aantrekkelijkste mensen ter wereld zijn op een bepaald moment in hun leven vrijgezel geweest – Google maar eens op je celebrity crush en je zult je snel realiseren dat ze vrijgezel zijn geweest, dat ze zijn afgewezen door mensen die ze leuk vinden, en dat ze op een bepaald moment zijn gedumpt!

Hoe we eruit zien en hoeveel andere mensen ons leuk vinden is niet het begin en het einde, dus vergeet niet jezelf te waarderen om wie je bent, niet alleen om wie je aantrekkelijk vindt.

Veelgestelde vragen over aantrekkingskracht

Hoe aantrekkelijk ben ik op een schaal van 1-10?

Volgens een reeks onderzoeken denkt de meerderheid van de mensen dat ze aantrekkelijker zijn dan ze zijn wanneer ze door anderen worden bekeken. Hoewel degenen die objectief gezien zeer aantrekkelijk zijn, geneigd zijn hun uiterlijk te bagatelliseren.

Je kunt jezelf dus zien als een 8, terwijl anderen je misschien een 6 scoren.

Lichamelijke aantrekkelijkheid is ook zeer subjectief en kan per cultuur en per tijd verschillen. Wat de een aantrekkelijk vindt, vindt de ander misschien minder aantrekkelijk.

Dat maakt elke poging om je eigen schoonheid een cijfer te geven wat moeilijk en zinloos.

Waarom voel ik me zo onaantrekkelijk?

Als je echt gelooft dat je een lelijk persoon bent, dan lijdt je waarschijnlijk aan een extreem laag zelfbeeld. Zoals we zojuist besproken hebben, overschatten de meeste mensen hun aantrekkelijkheid, maar misschien ben je veel te hard over je uiterlijk vanwege een eetstoornis, een andere psychische aandoening, een recente romantische afwijzing, of gewoon omdat je een stressvolle of traumatische periode in je leven doormaakt.

Als je regelmatig kritische gedachten en gevoelens hebt over je uiterlijk, is het een goed idee om met een geestelijk verzorger te praten, die de redenen voor je uiterlijke zelfhaat kan uitpakken en je kan helpen om een positievere kijk op je aantrekkelijkheid te krijgen.

Hoe kan ik aantrekkelijker worden?

Voordat je iets doet om te proberen aantrekkelijker te worden, is het belangrijk dat je niet probeert iemand te zijn die je niet bent. Hoe je uiterlijk ook verandert, als je je er niet helemaal prettig bij voelt, zul je niet het soort zelfvertrouwen en innerlijke schoonheid tonen dat doorschemert in hoe je met anderen omgaat.

De gebieden waarop je je misschien wilt concentreren bij het verbeteren van je algemene uiterlijk zijn: haar, tanden, verzorging, make-up, kleding en lichaamstaal. Eigenlijk alles wat invloed heeft op de indruk die je op anderen maakt.

Lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen zijn bijzonder belangrijk. Heb je ooit iemand gezien die gewoon vertrouwen uitstraalde in de manier waarop hij zich hield, de manier waarop hij liep, en de manier waarop zijn gezicht en ogen een positieve uitstraling hadden? Als jij datzelfde soort zelfvertrouwen kunt tonen, zal de manier waarop anderen jou zien ook drastisch veranderen.

Welke fysieke eigenschappen zijn het belangrijkst bij aantrekkingskracht?

Geen twee mensen hebben precies dezelfde smaak als het gaat om wie en wat ze aantrekkelijk vinden. Toch staat een mooie glimlach bij de meeste mensen bovenaan het lijstje van eigenschappen waarnaar ze op zoek zijn.

Maar sommige mensen houden misschien meer van een achterwerk, anderen van borsten, weer anderen van gespierde armen of gespierde benen. Sommigen houden van rondingen, anderen van een slank figuur. Sommigen houden van blondines, anderen van roodharigen.

Nogmaals, dit wordt beïnvloed door culturele verschillen en de trends en stijlen die groot waren toen iemand opgroeide.

Wat zijn enkele dingen die mensen aantrekkelijk maken die niets te maken hebben met hun uiterlijk?

Het gezegde “beauty is only skin deep” kan niet meer waar zijn. Er zijn zoveel andere kwaliteiten die iemand kan hebben die hem of haar ongelooflijk aantrekkelijk maken. Enkele daarvan zijn:

Gevoel voor humor – mensen die van nature grappig zijn, zullen door iedereen in een positiever licht worden gezien, ook door mensen van het andere geslacht. Dat komt omdat lachen en grapjes maken leiden tot de productie van feel-good chemicaliën in de hersenen.

Vriendelijkheid – het is natuurlijk om in de buurt te willen zijn van en tijd te willen doorbrengen met mensen die vriendelijk tegen je zijn. Het helpt bij de vorming van een persoonlijke band en het verlicht eventuele sociale druk en angst.

Zelfvertrouwen – iemand echt zelfvertrouwen zien tonen kan een enorme opwinding zijn. Het genereert niet alleen positieve emoties naar hen toe, maar het kan ook versterkend werken en je eigen zelfvertrouwen stimuleren. Er is echter een verschil tussen zelfvertrouwen en verwaandheid.

Optimisme – niemand wil zijn tijd doorbrengen met iemand die overdreven negatief is over de wereld, over andere mensen en over zichzelf. Maar iedereen wil tijd doorbrengen met iemand die de wereld positief ziet. Het eerste is een aanslag op je stemming en energie, terwijl het tweede je ook een positiever gevoel kan geven.

Passie – nee, niet de fysieke of romantische soort (hoewel dat wel helpt), maar de soort waarbij iemand gewoon echt iets leuk vindt en er met veel energie en enthousiasme over praat. Het is moeilijk om niet meegezogen te worden in wat ze zeggen.

Is er nog iets wat ik kan doen om aantrekkelijker over te komen?

Er zijn een paar dingen die je zou kunnen proberen om aantrekkelijker over te komen, waarvan de eerste is om helemaal jezelf te zijn.

Dat is misschien niet het antwoord dat je wilde horen, maar als je ongegeneerd jezelf kunt zijn, zul je de juiste persoon naar je toe trekken omdat ze zich aangetrokken voelen tot wat echt en authentiek is in plaats van iets wat je voordoet.

Ten tweede kun je werken aan je kookkunsten. De meeste mensen praten graag over eten en als je kunt aantonen dat je heerlijke culinaire gerechten kunt maken, zul je in een beter daglicht komen te staan. In staat zijn om vanaf nul te koken is veel aantrekkelijker dan iemand die elke avond een kant-en-klare maaltijd in de magnetron stopt.

Dit derde punt is niet zozeer een aanbeveling als wel een feit: veel mensen houden van honden en dat gevoel kan zich uitbreiden naar de eigenaren van die honden (ervan uitgaande dat je je hond goed behandelt). Het bezitten van welk huisdier dan ook, maar specifiek een die je elke dag moet uitlaten, laat je verantwoordelijke kant zien. Maar wat je ook doet, koop geen hond alleen vanwege hoe het je zou kunnen laten lijken.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat iemand zich meer tot mij aangetrokken voelt?

Als er een bepaalde persoon is die je leuk vindt en je wilt dat die jou ook leuk vindt, dan kun je eigenlijk maar één ding doen: meer tijd met die persoon doorbrengen.

Hoe meer tijd we met iemand doorbrengen, hoe meer we hem of haar toevertrouwen. En zelfs als we ons niet onmiddellijk aangetrokken voelen, kan dat gevoel groeien naarmate we hem of haar leren kennen en samen ervaringen delen.

Wat belangrijk is, is dat een deel van die tijd door jullie tweeën wordt doorgebracht. Of, op zijn minst, moet je één-op-één gesprekken met hen voeren, zelfs als er andere mensen in de ruimte aanwezig zijn (op een feestje of in een restaurant, bijvoorbeeld).

Dit garandeert niet dat hun gevoelens zullen veranderen en dat ze op een dag wakker zullen worden en beseffen dat jij de ware voor hen bent, maar het is noodzakelijk als er enige kans is dat dat gebeurt. Ze zullen niet anders over je denken of voelen als jullie nooit privé met elkaar omgaan.

Je moet ze vragen om tijd met je door te brengen. Je hoeft niet te zeggen dat het een date is – je kunt het gewoon positioneren als vrienden die samen tijd doorbrengen. Als er een bepaald ding is dat jullie gemeen hebben, probeer dat ding dan met hen te doen. Dit zal een band scheppen en versterken en hen helpen jou te zien als iemand met wie ze compatibel zijn, zelfs als ze zich fysiek nog niet tot je aangetrokken voelen.

Hoe meer tijd jullie samen doorbrengen met plezier maken en genieten van elkaars gezelschap, hoe groter de kans dat ze je door nieuwe ogen gaan zien.

Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliënten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliënten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliënt.