Sådan ved du, om du er tiltrækkende: 18 tegn at kigge efter

Sidst opdateret den 1 oktober, 2022

Skrevet den

Hvis du læser dette, er der en stor chance for, at du ikke synes, at du er attraktiv..

… så lad os starte med at sige, at alle er attraktive!

Der er så mange forskellige måder at være attraktiv på, og der er så mange forskellige ting, som forskellige mennesker finder attraktive.

Er jeg vild med min bedste venindes kæreste? Overhovedet ikke.

Ville hun nogensinde gå ud med min kæreste? Det er der ingen chance for.

Og alligevel er vi begge meget tiltrukket af vores egne partnere.

Alle er til noget forskelligt, og nogen (flere personer!) vil helt sikkert være til dig.

Her er nogle ting, du kan kigge efter, der viser, at du er attraktiv, men listen er hverken udtømmende eller absolut. Hvis du ikke krydser af på alle punkterne på denne liste, betyder det ikke, at du er utiltrækkende!

18 måder at se, om du er attraktiv på

1. Du får ofte komplimenter.

Dette er en ret grundlæggende ting, men hvis folk ofte fortæller dig, hvor fantastisk du er, hvor godt du ser ud, og hvor interessant du er, så klarer du dig ret godt i livet!

Folk vil gerne fortælle dig, hvor attraktiv du er, fordi de ønsker, at du skal vide det, og fordi de ønsker at få dig til at føle dig godt tilpas. Nogle prøver sikkert at flirte med dig..

2. Du får sjældent komplimenter.

Jep – det stik modsatte! Nogle gange får attraktive mennesker bare ikke mange komplimenter.

Hvis du hænger ud med en person, du er tiltrukket af, og vedkommende ser fantastisk ud hvert eneste sekund af dagen, ville det være lidt underligt, hvis du fortalte ham det hvert 5. sekund.

Nogle gange får attraktive mennesker heller ikke mange komplimenter, fordi alle går ud fra, at de allerede ved, at de er smukke eller lækre – hvad er meningen med at fortælle nogen noget om dem selv, som er så indlysende?!

3. Folk flirter med dig og inviterer dig ud.

Måske inviterer folk dig jævnligt på dates og beder om dit nummer, eller måske lægger de bare an på dig i byen.

Det er et ret tydeligt tegn på, at de er tiltrukket af dig, og at du derfor er attraktiv!

Husk, at alle har en forskellig type, og at alle er attraktive på deres egen måde, så bare fordi du ikke bliver antastet, hver gang du går ud af huset, betyder det ikke, at du er utiltrækkende.

4. Du har været på dates.

Hvis du har været på dates (selv en enkelt!), har nogen tydeligvis været interesseret i dig nok til at ville lære dig mere at kende.

Selv hvis daten ikke gik fantastisk godt, var de tiltrukket af dig af en grund og valgte at bruge tid sammen med dig, når de kunne have lavet noget andet.

Hvis de har valgt ikke at fortsætte med at se dig, betyder det ikke, at du er uattraktiv, så prøv ikke at tage det som en afvisning. Det kan bare være dårlig timing, det føles måske ikke helt rigtigt, eller de er måske bare ikke interesseret i at fortsætte.

5. Du har datet eller været i et forhold.

Hvis du nogensinde har været “kærester” med nogen, regelmæssigt har været på date med den samme person eller har været i et forhold, er du tydeligvis attraktiv!

Ingen tilbringer meget tid med nogen, medmindre de vælger det, og de vælger at hænge ud med dig af en grund.

Hvis du har været i seng med nogen, eller bare har været intim med en person, som du dater, er det klart, at de kan lide dig og finder dig attraktiv.

6. Du har gode samtaler med folk.

Lad os huske, at det at være attraktivt ikke kun handler om, hvordan vi ser ud! Selvfølgelig er det en god måde at starte på i starten, men der er så meget mere at være attraktiv på end bare at se godt ud.

Hvis du finder dig selv i at føre gode samtaler, have fantastiske drillerier og måske endda blive lidt fjollet og flirtende, er du ikke kun godt selskab – du er også attraktiv!

7. Folk nyder at tilbringe tid med dig og har lyst til at være sammen med dig.

Hvis folk drages mod dig og har lyst til at tilbringe tid med dig regelmæssigt, er du attraktiv.

Der er noget ved dig, der tiltrækker folk og gør, at de har lyst til at være sammen med dig. Det kan være dit udseende, din humor eller din energi – uanset hvad det er, hvis folk har lyst til at være sammen med dig på grund af det, er du helt sikkert attraktiv!

Igen, alle er attraktive på deres egen måde, så selv om du ikke selv kan se det, kan de mennesker, der opsøger dig og ønsker at tilbringe tid sammen med dig, se det og tro på det.

Prøv at tro på dette og indse, at folk har lyst til at være sammen med dig, uanset hvor svært det kan føles i starten!

8. Folk tjekker dig ud.

Måske bliver du tjekket meget ud på gaden, eller folk går forbi dig to gange, så du lægger mærke til dem, når du er på en bar.

Hvis du har det godt med det, kan det selvfølgelig føles rart og er et godt selvtillidsboost, der lader dig vide, at folk finder dig attraktiv.

Det kan være baseret udelukkende på hvordan du ser ud, samt deres egen specifikke smag. Tænk over, hvor kræsen du er, når det gælder din drømmepartner, og bliv ikke fornærmet, hvis du ikke helt matcher nogens “perfekte idé” om en person!

9. Folk er overraskede over, at du er genert.

Har du nogensinde hængt ud med din veninde og hørt dem klage over, at de er tykke, har dårlig hud, har for små bryster eller ikke muskuløse nok ben?

Som en person, der elsker dem og synes, at de er et af de bedste mennesker på jorden, bliver du måske helt overrasket over at høre dem tale dårligt om sig selv.

Når alt kommer til alt, synes du jo, at de er smukke/smukke/smukke/venlige/underholdende, hvordan kan de, eller nogen andre, ikke se det?

Nå, det samme gælder for dig. Hvis folk bliver overraskede eller chokerede, når du fortæller dem, at du er genert eller synes, du er utiltrækkende, er det fordi de ser dig som genial og ikke kan forestille sig, hvordan du ikke selv kan se det.

Hvis folk er overraskede over, at du er single, er det sandsynligvis fordi de finder dig attraktiv og derfor går ud fra, at alle andre også gør det!

10. Folk ændrer sig omkring dig.

Vi har alle været der – du finder en person attraktiv og bliver lidt fnisende, eller du bliver genert og begynder at rødme, eller måske begynder du at lege med dit hår og flirte.

Hvis du bemærker, at folks adfærd ændrer sig omkring dig, er det sandsynligvis fordi de finder dig attraktiv.

De er måske virkelig interesseret i din mening og bliver derfor lidt nervøse og ønsker at imponere dig, eller de går måske helt amok og begynder at lave sjov, være overdrevne og forsøge at få din opmærksomhed.

Uanset hvad, hvis folk regelmæssigt ændrer adfærd, når du er i nærheden, er det fordi de finder dig attraktiv og ønsker, at du lægger mærke til dem.

11. Personer af samme køn udviser misundelse over for dig.

Nogle fyre og piger finder sig selv grønne øjne af misundelse over for dem, de opfatter som værende betydeligt mere attraktive end dem selv. Men der er en stereotyp, at piger viser deres misundelse og jalousi mere over for andre piger end fyre gør over for andre fyre.

Hvis du nogensinde har været i en situation, hvor en gruppe mennesker af samme køn som dig er onde eller udelukker dig fra deres gruppe, kan det have været fordi du får dem til at føle sig usikre på deres eget udseende på grund af din åbenlyse tiltrækningskraft.

Måske er de misundelige på al den opmærksomhed, du får, eller fordi de opfatter, at du får en gunstig behandling på grund af dit udseende. Ingen af disse ting behøver at være sande for at de har dårlige følelser over for dig.

12. Folk har øjenkontakt med dig.

At møde en anden persons blik kan være et tegn på tiltrækning, især hvis denne øjenkontakt er intens og langvarig. Vi har en tendens til ikke at stirre på folk på den måde i en normal samtale.

Så hvis du oplever, at folk ofte låser dine øjne med deres øjne, når du taler eller er i samme rum som dem, tyder det på, at du er attraktiv at se på.

Du kan også opleve, at folk får øjenkontakt med dig, fordi de stirrer på dig uden at være klar over det. Og når du fanger deres blik, ser de måske hurtigt væk og virker akavede eller forlegne.

13. Folk vil med glæde hjælpe dig.

Uanset om det er bevidst eller ej, betragter folk dem, som de anser for attraktive, mere positivt end dem, som de anser for uattraktive. Dette er kendt som tiltrækningsbias og kan føre til favorabel behandling på mange forskellige måder.

En af disse måder er, at attraktive mennesker er mere tilbøjelige til at modtage hjælp fra andre, uanset om de beder om det eller ej.

Så hvis du opdager, at andre er villige til at bøje sig for at hjælpe dig på nogen måde, er der en chance for, at de gør det, fordi de anser dig for at være attraktiv (selv om de ikke forsøger at flirte åbenlyst med dig eller få dig til at kunne lide dem).

14. Du bliver bedt om stil- eller skønhedstips.

Det er almindeligt, at en person ønsker at efterligne udseendet eller stilen hos en person, som han/hun ser som attraktiv. Det er en måde for dem at føle sig mere attraktive i sig selv på.

Så hvis du ofte bliver spurgt om tips vedrørende makeup, tøj eller hår, er der stor sandsynlighed for, at du ser godt ud.

Hvis du er kvinde, kan du opleve, at mænd også vil spørge dig om råd eller mening. De vil gerne vide, hvilket tøj du synes, de ser mest attraktivt ud i, hvordan du synes, de skal style deres hår, eller hvilke accessories, der tænder eller slukker dem. De gør det, fordi de gerne vil være attraktive for kvinder som dig.

15. Folk vil åbne sig for dig.

Uanset om det er for at opbygge en forbindelse eller blot på grund af en ubevidst bias i vores sind, har folk en tendens til at afsløre mere personlige og følsomme oplysninger over for dem, de finder attraktive.

Hvis du ofte bliver overrasket over de intime ting, som folk deler med dig, bør du måske overveje muligheden for, at det er dit udseende, der får dem til at gøre det.

16. Folk gør antagelser om dig.

Folk foretager hurtige vurderinger om andre på baggrund af første indtryk. En af disse vurderinger vedrører en persons udseende. En person, der bærer briller, anses f.eks. i vid udstrækning for at være mere intelligent, selv når der ikke er andre oplysninger til rådighed.

Når det drejer sig om personer med en højere tiltrækningskraft end gennemsnittet, antager folk måske, at du arbejder i en branche, hvor udseendet er vigtigt, f.eks. inden for modelarbejde eller personlig fitness.

Hvis andre ofte reagerer overrasket, når du fortæller dem om dit erhverv, kan det skyldes, at de ikke kan forestille sig, at en så smuk eller lækker person som dig kan udføre det pågældende job. Det gælder uanset om du er advokat, lærer, rengøringsassistent eller politiker!

17. Dine venner vil have dig som deres wingman

De, der objektivt set er attraktive, har tendens til at blive afvist mindre end dem, der måske er mindre attraktive. I situationer, hvor du skal henvende dig til folk, du ikke kender, vil dine venner måske bede dig om hjælp som deres wingman eller wingwoman.

Det klassiske eksempel er at chatte folk op i en bar. Hvis du er ude med nogen, og de opfordrer dig til at tage den første kontakt med en anden person eller flere personer, som de gerne vil tale med, er der en god chance for, at de gør det, fordi de ser dig som attraktiv og mere imødekommende.

Men det samme kan siges om enhver form for social sammenkomst, uanset om det er en fest, et forretningsnetværksarrangement eller på en læreanstalt eller et universitet. At have en attraktiv ven (dvs. dig) får dem til at føle sig mere selvsikre.

18. Folk griner af dine dårlige vittigheder.

Når en person, som vi finder attraktiv, laver en vittighed, vil vi naturligvis gerne grine af den, selv om den ikke er så sjov.

Videnskaben tyder på, at sjovhed er underlagt en attraktivitetshalo-effekt (også kendt som den fysiske attraktivitetsstereotype). Det betyder, at en persons gode udseende påvirker, hvordan andre opfatter personens andre kvaliteter – i dette tilfælde, hvor morsom den pågældende person er.

Så hvis du fortæller en vits eller bare kommer med en kommentar, som ikke var ment som sjov, og folk griner af den, kan det være fordi de synes, du er lækker.

Et ord om tiltrækning.

Så det er nogle få ting, der kan indikere, hvor attraktiv nogle andre mennesker finder dig.

Hvis du ikke har oplevet alt på denne liste (eller noget andet for den sags skyld), gør det dig slet ikke utiltrækkende!

Nogle af os er så selvbevidste, at vi slet ikke lægger mærke til, når folk kigger på os eller giver os opmærksomhed. Vi bliver så fanget i vores egen tankegang om, at “jeg er ikke attraktiv, de lægger helt sikkert an på min veninde i stedet for på mig”, at vi næsten bliver blinde for folk, der virkelig er tiltrukket af os.

Vi afviser folks opmærksomhed, fordi vi er så vant til at antage, at den ikke er ægte. Selv om dette er noget normalt, er det ikke den sundeste holdning til os selv!

Hvis du kæmper med dit kropsbillede, eller hvordan du ser ud, er det værd at tale med en professionel. Nogle gange har vi brug for en objektiv person til at hjælpe os med at arbejde os igennem vores tanker og finde årsagen til de “overbevisninger” og fortællinger, vi fortæller os selv.

Måske blev du afvist af nogen for mange år siden og går nu straks ud fra, at ingen nogensinde vil finde dig attraktiv igen.

Måske antager du, at den person, der taler til dig, kun gør det for at komme tættere på din veninde og derfor skubber dem væk fra faktisk at lægge an på dig, fordi de føler, at du afviser dem ved at ignorere dem!

Det lyder måske mærkeligt, men så mange af vores indgroede adfærd, der stammer fra år med at føle os utiltrækkende, kan næsten få os selv til at fremstå som utiltrækkende, afvisende eller uhøflige.

Det er slet ikke din skyld, men det er noget, du skal huske på! At tale med en person, der har specialiseret sig i at hjælpe folk med lav selvtillid og lavt selvværd, kan gøre underværker og vil hjælpe dig med at indse, hvor utrolig og speciel du er.

Og husk, at dit værd ikke bestemmes af, hvordan andre mennesker ser dig, og din forholdsstatus bør ikke påvirke, hvordan du føler dig selv i stor eller langvarig skala!

Nogle af de mest attraktive mennesker i verden har været single på et tidspunkt i deres liv – bare google dit kendis crush, og du vil hurtigt indse, at de har været single, de er blevet afvist af folk, som de er forelsket i, og de er blevet dumpet på et tidspunkt!

Hvordan vi ser ud, og hvor mange andre mennesker der synes om os, er ikke det eneste afgørende, så husk at værdsætte dig selv for den, du er, ikke kun for hvem der finder dig attraktiv.

Ofte stillede spørgsmål om tiltrækning

Hvor attraktiv er jeg på en skala fra 1-10?

Ifølge en række undersøgelser tror de fleste mennesker, at de er mere attraktive, end de er, når de bliver set af andre. Selv om de, der objektivt set er meget attraktive, har en tendens til at nedtone deres udseende.

Så du ser måske dig selv som en 8’er, mens andre måske scorer dig som en 6’er.

Fysisk tiltrækningskraft er også meget subjektiv og kan variere på tværs af kulturer og tid. Hvad den ene person finder attraktivt, finder en anden person måske ikke så ønskværdigt.

Hvilket gør ethvert forsøg på at score din egen skønhed lidt vanskeligt og meningsløst.

Hvorfor føler jeg mig så utiltrækkende?

Hvis du virkelig mener, at du er en grim person, lider du sandsynligvis af et ekstremt lavt selvværd. Som vi netop har diskuteret, overvurderer de fleste mennesker deres tiltrækningskraft, men du kan være alt for hård ved dit udseende på grund af en spiseforstyrrelse, et andet psykisk problem, en nylig romantisk afvisning eller blot fordi du går igennem en stressende eller traumatisk periode i dit liv.

Hvis du jævnligt har kritiske tanker og følelser omkring dit udseende, er det en god idé at tale med en psykisk sundhedsprofessionel, som kan udrede årsagerne til dit ydre selvhad og hjælpe dig med at få et mere positivt syn på din tiltrækningskraft.

Hvordan kan jeg blive mere attraktiv?

Før du gør noget for at forsøge at blive mere attraktiv, er det vigtigt, at du undgår at forsøge at være en person, du ikke er. Uanset hvor meget dit ydre udseende måtte ændre sig, hvis du ikke føler dig helt tilpas med det, vil du ikke vise den form for selvtillid og indre skønhed, der skinner igennem i din måde at interagere med andre på.

Når det er sagt, er de områder, du måske ønsker at fokusere på, når du forbedrer dit overordnede udseende: hår, tænder, pleje, makeup, tøj og kropssprog. Dybest set alt, der påvirker det indtryk, du giver andre mennesker.

Kropssprog og ansigtsudtryk er særligt vigtige. Har du nogensinde set nogen, der bare oser af selvtillid i den måde, de holdt sig selv på, den måde, de gik på, og den måde, deres ansigt og øjne udstrålede en positiv stemning? Hvis du kan udvise den samme form for selvtillid, vil den måde, som andre ser dig på, også ændre sig drastisk.

Hvilke fysiske egenskaber er de vigtigste for tiltrækning?

Der er ikke to mennesker, der har nøjagtig samme smag, når det kommer til, hvem og hvad de finder tiltrækkende. Når det er sagt, er et godt smil ofte øverst på de fleste menneskers liste over egenskaber, som de leder efter.

Men nogle mennesker er måske mere til en numse, andre til bryster, andre til muskuløse arme eller veltrænede ben. Nogle kan lide kurver, andre kan lide en slank figur. Nogle kan måske lide blondiner, andre kan måske lide rødhårede.

Igen er dette påvirket af kulturelle forskelle og de tendenser og stilarter, der var store, da man voksede op.

Hvad er nogle ting, der gør folk attraktive, og som ikke har noget med deres udseende at gøre?

Ordsproget “skønhed er kun hudløst” kunne ikke være mere sandt. Der er så mange andre kvaliteter, som en person kan have, der gør dem utroligt attraktive. Nogle af disse omfatter:

En humoristisk sans – mennesker, der er naturligt sjove, vil blive set i et mere positivt lys af alle, også af det modsatte køn. Det skyldes, at grin og sjov fører til produktion af feel-good kemikalier i hjernen.

Venlighed – det er naturligt at have lyst til at være sammen med og tilbringe tid med dem, der er venlige over for dig. Det hjælper med at danne et personligt bånd, og det letter ethvert socialt pres og angst, som en person måtte have.

Selvtillid – at se en person udvise ægte selvtillid kan være et enormt tændingsmoment. Det skaber ikke kun positive følelser over for dem, men det kan også være styrkende og styrke din egen selvtillid. Der er dog en forskel mellem selvtillid og kækhed.

Optimisme – ingen ønsker at tilbringe deres tid sammen med nogen, der er alt for negativ om verden, om andre mennesker og om sig selv. Men alle ønsker at tilbringe tid sammen med en person, der ser verden i et positivt lys. Førstnævnte er en belastning for dit humør og din energi, mens sidstnævnte også kan få dig til at føle dig mere positiv.

Lidenskab – nej, ikke den fysiske eller romantiske slags (selv om det hjælper), men den slags, hvor en person bare er virkelig vild med en bestemt ting og taler om den med stor energi og entusiasme. Det er svært ikke at blive draget ind i det, de siger.

Er der andet, jeg kan gøre for at virke mere attraktiv?

Der er et par ting, du kan prøve for at virke mere attraktiv, og det første er at være helt dig selv.

Det er måske ikke det svar, du ønskede at høre, men hvis du kan være ufortrødent dig selv, vil du tiltrække den rette person til dig, fordi de vil blive tiltrukket af det, der er ægte og autentisk, frem for noget, du lader som om du er.

For det andet kan du arbejde på dine madlavningskompetencer. De fleste mennesker nyder at tale om mad, og hvis du kan vise, at du kan lave lækre kulinariske retter, vil du blive set i et bedre lys. At kunne lave mad fra bunden er langt mere attraktivt end en person, der sætter et færdiglavet måltid i mikrobølgeovnen hver aften.

Denne tredje er ikke så meget en anbefaling som et faktum: Mange mennesker elsker hunde, og den følelse kan også omfatte ejerne af de pågældende hunde (hvis du behandler din hund godt). At eje et kæledyr, men især et, som du skal gå tur med hver dag, viser din ansvarlige side. Men uanset hvad du gør, skal du ikke købe en hund, bare fordi den måske får dig til at se godt ud.

Hvordan kan jeg gøre nogen mere tiltrukket af mig?

Hvis der er en bestemt person, som du kan lide, og du ønsker, at vedkommende skal kunne lide dig igen, er der kun én ting, du virkelig kan gøre: tilbringe mere tid sammen med vedkommende.

Jo mere tid vi tilbringer med nogen, jo mere stoler vi på dem. Og selv hvis vi ikke føler en øjeblikkelig tiltrækning, kan den følelse vokse, efterhånden som vi lærer dem at kende og deler oplevelser sammen.

Det vigtige er, at noget af den tid bliver brugt af jer to alene. Eller i det mindste skal du have en samtale med dem alene, selv om der er andre mennesker til stede i rummet (f.eks. til en fest eller på en restaurant).

Dette garanterer ikke, at deres følelser vil ændre sig, og at de en dag vil vågne op og indse, at du er den eneste ene for dem, men det er nødvendigt, hvis der er nogen chance for, at det sker. De vil ikke tænke eller føle anderledes om dig, hvis I aldrig interagerer privat.

Du er nødt til at bede dem om at bruge tid sammen med dig. Du behøver ikke at sige, at det er en date – du kan bare positionere det som venner, der tilbringer tid sammen. Hvis der er en bestemt ting, som I har til fælles, så prøv at gøre den ting sammen med dem. Det vil skabe og styrke et bånd og hjælpe dem til at se dig som en person, de er kompatible med, selv om de endnu ikke er tiltrukket af dig fysisk.

Jo mere tid I bruger på at have det sjovt sammen og nyde hinandens selskab, jo større er chancen for, at de vil begynde at se dig med nye øjne.

Olivia Nielsen
Om Olivia Nielsen

Olivia er en kvalificeret rådgiver og empatisk kliniker, som tror på vigtigheden af at opbygge stærke terapeutiske relationer med sine klienter for at fremme forandring. Hun samarbejder med sine klienter for at hjælpe dem med at nå deres mål og anvender en integrativ tilgang til rådgivning, som trækker på en række forskellige teoretiske tilgange.

Når hun ikke arbejder, nyder Olivia at rejse, tilbringe tid sammen med sin familie og venner og udforske nye steder.