7 stappen die je moet nemen voordat je het universum om iets vraagt

Laatst bijgewerkt op 1 oktober, 2022

Gepost op

We vragen allemaal dingen aan het universum; het is niet altijd een bewust proces, maar via onze hoop en dromen doet ieder van ons in de een of andere vorm verzoeken.

Wat die kracht is en hoe die werkt is een punt van discussie – God, het universum, de bron, kosmische energie – het maakt eigenlijk niet uit. Om iets vragen kan werken.

Eerlijk gezegd weet ik nog niet eens zeker wat ik geloof. Een deel van mij denkt dat als we om dingen vragen, het ons onbewuste is dat de antwoorden geeft, maar ik heb ook het gevoel dat onze onbewuste geest wel eens verbonden zou kunnen zijn met iets groters.

In dit hele artikel zal ik verwijzen naar ‘het universum’ als deze grotere kracht – je kunt er elk woord dat je wilt voor in de plaats zetten.

Waar je ook in gelooft, het proces van vragen en ontvangen is hetzelfde. Het is niet genoeg om alleen maar te vragen, je moet de volgende stappen in gedachten houden om er ten volle van te profiteren.

Stap 1 – Wees zeker, wees precies

Een van de belangrijkste valkuilen waar mensen in trappen als ze het universum om iets vragen, is dat ze niet 100% zeker weten wat ze willen en waarom.

Ze zeggen dingen als ‘ik wil rijk worden’ of ‘ik wil liefde vinden’, maar zolang je die ideeën niet nader uitwerkt, werken ze niet als effectieve verzoeken.

Wat betekent rijk voor jou? Is het een hoeveelheid geld op je bankrekening, een bepaald salaris, de mogelijkheid om X keer per jaar op vakantie te gaan, genoeg om comfortabel 2 kinderen op te voeden zonder je zorgen te hoeven maken?

Wat betekent liefde voor jou? Is het romantische liefde die je wilt, een ander soort soulmate, liefde tussen jou en je familie, iemand met wie je je kunt settelen, iemand die je vertrouwt, iemand die je aantrekkelijk vindt, of iets anders?

Het probleem met het stellen van algemene vragen aan het universum is dat je niet zult weten hoe het antwoord eruit ziet. Totdat je met enige zekerheid kunt zeggen wat je eigenlijk wilt, hoe kun je dan weten of je het wel of niet krijgt?

Laat je gevoel je leiden bij de beslissing wat het precies is dat je wilt. Als er geen krachtig verlangen in je losbarst als je je verzoek visualiseert, dan is het niet het juiste verzoek om te doen.

Ik kan vragen om de loterij te winnen, maar ik begrijp niet echt zeker hoe dat mijn leven beter zou maken – of ik kan vragen om vrij te zijn van de stress van geld (hoe dat zich ook manifesteert) omdat ik weet dat dat het enige is wat ik echt verlang.

Stap 2 – Vraag en laat het los

Als je eenmaal ergens om gevraagd hebt, moet je je ontspannen en dat ding uit je gedachten zetten. Vergeet niet dat je een antwoord zoekt van iets anders dan je denkende geest – dus heeft het geen zin om erbij stil te staan.

Laat je verzoek gewoon over aan het universum en ga dan verder met je dag. Zie het als het schrijven van een brief – totdat je klaar bent met schrijven, kun je hem niet in een envelop stoppen, er een postzegel op plakken en hem in de brievenbus doen. En totdat je hem op de post doet, kan hij de beoogde ontvanger niet bereiken. En totdat het de ontvanger bereikt, kan die geen antwoord sturen.

Stap 3 – Wees geduldig

Verandering gebeurt zelden in een oogwenk; het is meestal een geleidelijk proces dat zijn eigen weg moet volgen.

Ongeduldig zijn met het universum – misschien zelfs boos worden – dient geen ander doel dan je ellendig te maken.

Afhankelijk van welk verzoek je hebt gedaan, kan het bereiken van het einddoel dat je voor ogen hebt dagen of jaren duren.

Stap 4 – Let op tekenen

Wanneer het universum reageert, zal dat niet altijd duidelijk zijn. Je moet je ogen open houden voor kleine tekens hier en daar die je leiden naar waar je wilt zijn.

Denk aan een doolhof met je hoop en dromen in het midden – het universum kan je helpen ze te bereiken door je te vertellen wanneer je linksaf en wanneer je rechtsaf moet. Als je de tekens niet ziet, kun je een doodlopende weg bereiken en moet je jezelf weer omdraaien.

Deze borden kunnen in veel verschillende vormen voorkomen, maar het zullen er zijn die je kunt herkennen als je goed genoeg kijkt.

Dus, als je een nieuwe baan wenst en het universum hebt gevraagd je te helpen er een te vinden, wees je dan scherp bewust van alle mogelijke kansen die zich voordoen. Misschien spreek je op een feestje iemand die voor een bedrijf werkt waar je graag zou willen werken – vraag hem of er banen beschikbaar zijn of dat hij je aan zijn manager kan voorstellen.

Let ook op gedachten of herinneringen die willekeurig opkomen wanneer je ze het minst verwacht – dat zijn vaak belangrijke signalen die je nader moet bekijken.

Als je let op tekenen, moet je alle gedachten loslaten die je kunnen tegenhouden om actie te ondernemen. Immers, zelfs met een kaart in de hand, totdat je bereid bent de eerste stap te zetten, zul je nergens naartoe gaan.

Stap 5 – Vertrouw erop dat het universum het beste weet

Een cruciale stap die vaak door mensen over het hoofd wordt gezien, is erop vertrouwen dat het universum het juiste met je voorheeft, zelfs als dat aan de oppervlakte niet zo lijkt.

Het grootste probleem met het vragen van dingen aan het universum is dat je niet zeker weet wat precies het beste voor je is.

Zelfs zoiets simpels als vrij willen zijn van geldzorgen is niet noodzakelijkerwijs wat je de meeste vreugde, voldoening en tevredenheid zal brengen. Als je je hele leven lang moet worstelen om rond te komen, kan dat de manier van het universum zijn om je een diepe en vervullende waardering te geven voor alle kleine dingen in het leven.

Als je plotseling alles zou kunnen kopen wat je comfortabel nodig hebt, zou je kunnen merken dat je niet meer zo dankbaar bent voor dingen als ijsjes aan het strand of de dagjes uit waarop je jezelf één of twee keer per jaar trakteert.

Hoewel je het universum om dingen kunt en moet vragen, moet je weten dat de tekenen die je volgt je in feite heel ergens anders heen kunnen leiden, maar dat dit kan zijn waar je in de eerste plaats terecht wilde komen (je wist het alleen niet).

Stap 6 – Stuur af en toe herinneringen

Ik zet deze stap vooral in voor verzoeken aan het universum die vragen om hulp bij het oplossen van problemen, maar ik denk dat het in elke omstandigheid zijn plaats heeft.

Ik doe dat vanwege mijn persoonlijke neiging naar het geloof dat het universum deels in onze onbewuste geest zit.

Je kunt om hulp vragen en je onbewuste zal proberen de antwoorden te geven, maar het heeft ze misschien niet meteen. Geduld hebben is belangrijk, zoals ik al eerder zei, maar ik geloof dat het verzoek af en toe opnieuw bevestigen ook kan helpen.

Dit geldt vooral als je, zoals ik, gelooft dat de onbewuste geest een rol speelt bij het brengen van de antwoorden. Door jezelf te herinneren aan je verzoek stuur je een signaal naar je onbewuste om te blijven zoeken.

Het herhalen van je verzoek kan ook als neveneffect hebben dat je eraan herinnerd wordt om waakzaam te zijn bij het zoeken naar de tekenen en signalen die je zullen leiden naar dat wat je zoekt.

Stap 7 – Wees dankbaar

Als je de dingen krijgt waar je om vroeg, wees er dan dankbaar voor en toon je dankbaarheid in je daden.

En vergeet niet te danken voor al het andere dat je hebt, of je er nu om gevraagd hebt of niet.

Zo, hier zijn de stappen nogmaals in één, gemakkelijk te volgen lijst:

  1. Wees zeker, wees precies
  2. Vraag en laat het los
  3. Wees geduldig
  4. Let op tekenen
  5. Vertrouw erop dat het universum het het beste weet
  6. Stuur af en toe herinneringen
  7. Wees dankbaar
Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliënten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliënten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliënt.