20 alvorlige forholdsproblemer, der ikke bør ignoreres

Sidst opdateret den 1 oktober, 2022

Skrevet den

Der er nogle ting, der kan betyde enden på ethvert forhold.

Så det er vigtigt at beslutte, hvor vigtige disse problemer er.

Tænker du på, om noget, der er sket eller er ved at ske i dit forhold, er alvorligt nok til at bryde op på grund af det?

Vi er ikke her for at træffe dine beslutninger for dig, men hvis du nikker flere gange med hovedet, når du læser nedenstående liste, er det nok på tide at komme videre ..

… uanset hvor modvillig du end måtte være til at acceptere det.

1. De er egoistiske.

Hvis deres prioritet er deres egen fornøjelse og lykke på alle livets områder, er det et stort advarselstegn.

Når vi elsker nogen, værdsætter vi dem og ser deres behov som værende lige så vigtige som vores egne.

Hvis der ikke er noget at give og tage, så er der ingen respekt, og hvis der ingen respekt er, så er der ikke noget fundament for jeres forhold.

Ingen kan lide at føle sig som en mulighed og ikke som en prioritet for deres partner.

2. De har ikke præsenteret dig for deres venner eller familie.

Ingen mand eller kvinde er en ø, og vores familier og venner er en stor del af vores liv. Hvis vi elsker nogen, bør vi ønske, at vores andre kære skal vide det.

Du bør ikke forvente en invitation til søndagsfrokost med deres forældre lige efter jeres første date, og du bør forsøge at være forstående, hvis de har en kompliceret familiedynamik.

Men efterhånden som forholdet udvikler sig, bør mulighederne for at møde vigtige personer i hinandens liv begynde at komme naturligt.

Hvis de er fast besluttet på at holde dig adskilt fra alle andre i deres liv, bør du være på vagt over for deres motiver for at gøre det.

3. De er der ikke, når du har brug for dem.

Hvis du har været igennem en hård tid eller blot har brug for deres hjælp, og du har fundet ud af, at de ikke har været der for dig, er det usandsynligt, at de vil være der for dig, når du har brug for dem i fremtiden.

Et godt forhold bygger på en sund grad af afhængighed i den forstand, at du har brug for nogen, du kan stole på, når du står over for udfordringer, eller når du lider hjertesorg og tab.

Det er okay at forvente hjælp og trøst fra en partner, så hvis de ikke er i stand til at give dig begge dele, skal du sætte spørgsmålstegn ved, om det er den slags forhold, du ønsker at være i.

4. De værdsætter ikke din mening.

Hvis de afviser dine kommentarer uden videre, og det er tydeligt, at de ikke har nogen respekt for dit synspunkt, så ser de dig ikke som deres ligeværdige partner.

Måske træffer de alle beslutninger vedrørende jeres liv sammen. Det kan være alt fra dagligdags ting som f.eks. hvad I skal spise den aften til store beslutninger som f.eks. at flytte til en ny by.

Selv om du måske deler dit liv med denne person, er du stadig et individ og har lov til at have indflydelse på, hvordan dit liv skal forløbe. En partner bør lytte til dig, høre dig, tage dine synspunkter i betragtning og finde måder at indgå kompromiser med dig på, så I begge føler jer lykkelige.

Hvis du aldrig får lov til at bestemme tingene, er det måske på tide at bryde fri. Du vil ikke kunne nyde dit liv, når det ikke er dig, der bestemmer, hvordan du vil bruge det.

5. De har problemer med vrede.

Hvis din partner har vredesproblemer og ikke er parat til at arbejde på dem, og hvis du nogensinde føler dig bange for ham eller for den måde, han/hun kan reagere på noget, bør store alarmklokker ringe i dit hoved.

Ægte kærlighed kræver ikke, at du på nogen måde skal acceptere frygt eller intimidering som noget normalt. Misbrug, hvad enten det er verbalt eller fysisk, er en rød tråd, som ikke bør overskrides. Hvis det sker, og din sikkerhed eller følelsesmæssige velbefindende bliver truet, bør du forlade forholdet.

Selv hvis misbruget er, hvad du måske betragter som “lavt niveau” og uregelmæssigt, skal du alvorligt overveje, om du er villig til at finde dig i det, mens de arbejder på sig selv eller søger hjælp til deres vredeproblemer.

6. De tager ikke vare på sig selv.

Ingen bør kræve, at deres partner konstant pudser lagvis af makeup på eller bruger hver eneste time i fitnesscenteret for at opretholde den “perfekte” krop ..

… men der er et grundlæggende niveau af renlighed og præsentation, som det er rimeligt at forvente af dem.

Hvis din partner forsømmer sin personlige hygiejne og aldrig gør en indsats med sit udseende, viser han/hun manglende selvrespekt og mangel på respekt for dig.

Det lille forbehold er, at en person, der lider af psykiske problemer, måske ikke altid føler sig villig eller i stand til at passe på sit udseende eller sin personlige hygiejne. I disse tilfælde bør du være tålmodig med dem, mens de får hjælp til at løse deres problemer.

Hvis de ikke gør noget forsøg på at få hjælp inden for en rimelig tid, behøver du ikke at blive hos dem af ansvarsfølelse eller af andre grunde, hvis du ikke har lyst.

7. De er for vedligeholdelseskrævende.

På den anden side, hvis de ikke laver andet end at bekymre sig om deres solbrændthed og deres kropsbehåring, er det et tegn på, at de er overfladiske. Der er mere i livet end falske negle og perfekt hår.

At være sammen med en person, der lægger så stor vægt på deres udseende, vil uundgåeligt betyde, at dit udseende bliver et område, som de fokuserer på.

Hvis du nogensinde bliver gjort til at føle dig grim eller får at vide, at du bør forbedre dit udseende med kirurgi, bør du betragte det som et stort advarselsflag.

Et godt forhold indebærer, at man accepterer hinanden og samtidig opmuntrer sin partner til at vokse. Det indebærer ikke at ændre nogen til dine præcise fysiske krav, når det ikke er det, de ønsker.

8. De er okay med et længerevarende langdistanceforhold.

Nogle gange kan omstændigheder uden for vores kontrol bringe et forhold til ophør.

Selvfølgelig har nogle mennesker det helt fint med ubestemte langdistanceforhold og synes, at det fungerer godt for dem.

Men de fleste mennesker har ikke planer om at forblive i et langdistanceforhold for evigt.

Nogle par bliver forelskede på trods af at de bor langt fra hinanden, mens andre pludselig bliver adskilt fra hinanden på grund af omstændighederne.

De par, der er engageret i hinanden, har tendens til at have en plan for, hvornår de vil kunne genforenes og opbygge et liv sammen.

Hvis din partner på lang afstand nægter at diskutere, hvordan I kan være sammen, eller bliver ved med at finde undskyldninger for at udskyde det, er det tid til at tænke alvorligt over, om forholdet har en fremtid.

9. I har ikke forbindelse på et fysisk plan.

Uanset hvordan du ser på det, er sex en vigtig del af de fleste forhold. Det binder os sammen på en måde, som kun få andre ting kan.

Nu skal du ikke nødvendigvis forvente, at hvert eneste seksuelle møde med din partner skal være jordskælvende ..

…men hvis sexet konsekvent er skuffende, gnisten bare ikke er der, eller hvis de ikke gør en indsats for at sørge for, at du nyder det, selv i de første dage, så skal du overveje, om det er værd at afslutte forholdet for dig.

Du bør også tænke over, hvordan din sexlyst står i forhold til den anden persons. Hvis du kan lide regelmæssig sex, eller hvis du er tilfreds med kun at have det en gang imellem, er det ikke godt for det generelle forhold at danne par med en person, hvis behov og ønsker er modsat dine.

10. Du har det ikke på samme måde med børn.

Selvom dine drømme for fremtiden kan ændre sig, hvis du er ret sikker på, at du ikke vil have børn, så bør du nok ikke være i et forhold med en person, der er sikker på, at han/hun vil have børn.

Hvis I begge forsøger at ændre hinandens mening, eller hvis den ene person giver efter og bare følger den andens ønsker, er det en opskrift på en katastrofe.

Stærke modsatrettede holdninger til noget så grundlæggende som at sætte mennesker i verden vil aldrig supplere hinanden.

11. Du har det ikke på samme måde med religion.

Ikke alle par med forskellige religiøse synspunkter er dømt til undergang, men hvis den ene eller begge partnere har stærke religiøse synspunkter, som ikke passer sammen med den andens, kan det give anledning til mange gnidninger senere hen, især når det drejer sig om ægteskab eller at få børn.

Hvis religion er vigtig for dig, eller hvis det hurtigt viser sig, at den er vigtig for den anden person, skal I have mange samtaler ret tidligt i et forhold for at fastslå, om jeres respektive synspunkter kan passe sammen i et fungerende partnerskab.

Det er meget muligt at have fuld respekt for en anden persons tro og alligevel ikke ønske at være i et forhold med vedkommende.

12. Du finder dig selv i at ofre dine professionelle mål.

Forpligtede forhold vil altid involvere kompromiser i et vist omfang.

For eksempel kan den ene partner gå med til at flytte, når den anden bliver tilbudt et utroligt godt job.

Men hvis det fantastiske job ligger et sted, hvor den anden partner ender med at vende tommelfingrene og forsømme sine egne professionelle mål, kan der snige sig en vrede ind.

I bør begge støtte hinanden lige meget i deres karriereveje og være villige til at gå på kompromis i bevidstheden om, at din partner i fremtiden vil gengælde tjenesten.

13. De er forfærdelige med penge.

Selv om det ville være vidunderligt, hvis penge ikke var et stort problem, kan man ikke komme uden om deres betydning.

Hvis din partner er vedvarende dårlig til at håndtere penge og nægter at ændre sine vaner eller lære at være mere forsigtig, vil det føre til ufattelige problemer.

Hvis din vision af fremtiden med din partner indebærer gæld og pengeproblemer, så gør dig selv en tjeneste og gå, mens du stadig kan.

På den anden side, mens det har sin berettigelse at være budgetorienteret, kan det at være for nærig også sætte alarmklokkerne i gang.

14. De er uhøflige.

De er måske søde mod dig, men er de også høflige mod andre?

Hvis du opdager, at de behandler tjenere dårligt, aldrig præsenterer dig for folk, ikke siger tak og tak og generelt ikke opfører sig som et velfungerende medlem af den menneskelige race, er det et tegn på, at de ikke værdsætter de mennesker, der er omkring dem.

Du bør aldrig skulle bekymre dig om at præsentere din anden halvdel for nogen, fordi du er overbevist om, at de vil gøre dig flov.

Du bør være stolt af at stå side om side med din partner og vide, at han/hun vil gøre sit bedste for aldrig at skuffe dig og vil udvise almindelig anstændighed over for alle de mennesker, han/hun krydser sin vej med.

15. De har ikke noget arbejde.

Vi falder alle sammen i svære tider nu og da, så at din partner i øjeblikket er arbejdsløs, men aktivt søger eller arbejder på et projekt med en fastlagt plan, er ikke nødvendigvis noget at bekymre sig om.

Men hvis det ser ud til, at de ikke kan holde et job eller kæmper for at finde nogen til at ansætte dem, bør du måske spørge, om det er nok til at afslutte forholdet for dig.

Hvis du mener det alvorligt med en person, skal du vide, at han eller hun altid vil være i stand til at forsørge sig selv økonomisk. Det vil sige, medmindre du er tilfreds med, at han/hun er en husmor eller husmand, som du forsørger gennem dit arbejde og din indkomst.

Og lad os se det i øjnene, ambition er en meget attraktiv egenskab.

16. De er besat af deres arbejde.

På den anden side, selv om det er en vidunderlig ting at være begejstret for det, man gør for at tjene til livets ophold, er der en bestemt grænse.

Mens en person med en strålende professionel fremtid foran sig kan være meget tiltalende, bør du sætte spørgsmålstegn ved, hvilken plads du har på deres prioriteringsliste, hvis de ikke er i stand til at forlade deres job på kontoret og konstant tjekker deres arbejdstelefon, mens I er på date.

Der er nogle mennesker, for hvem fremskridt i deres karriere er så vigtigt, at de negligerer alt og alle andre i deres liv. Du behøver ikke at rynke på næsen over denne dedikation til deres arbejde, men du behøver heller ikke at acceptere det hos en partner, hvis du ikke har lyst.

17. De er negative.

Vi har alle ret til at brokke os en gang imellem, men hvis nogen er vedvarende negativ, er de ikke en sund person for dig at være sammen med.

Hvis vi ikke er i stand til at se på den lyse side eller se den lyse side, eller hvad din foretrukne kliché end er, så kommer livet til at se meget gråt ud.

Og uanset hvor naturligt glad og positiv du er, vil det smitte af på dig og slide dig ned, hvis du er i nærheden af en person, der er fordømmende, kynisk eller generelt ulykkelig over alting.

Elendighed elsker selskab, så lad de negative mennesker danne deres egne relationer og hold dig til nogen, der deler dit optimistiske synspunkt.

18. De interesserer sig ikke for dit liv.

Deres verden drejer sig om dem selv. De taler gerne om, hvad der sker i deres liv, men de stiller dig ikke spørgsmål om dig selv.

Det er dig, der holder samtalen i gang, konstant spørger om deres dag eller ønsker at lære dem bedre at kende, og de gengælder ikke tjenesten.

Dette er et tegn på, at deres prioritet faktisk er dem selv, og at de, hvor svært det end kan være at acceptere, bare ikke finder dig eller dit liv så interessant.

Du nyder måske at lytte til deres historier og lære alt om dem, men der vil komme et tidspunkt, hvor du vil ønske, at de ville lytte til dig og give dig og dit liv eller dine problemer deres fulde opmærksomhed.

Ingen ønsker at blive ignoreret eller overset af deres partner.

19. De er utro eller har været utro.

Hvert par sætter deres egne grænser. Det er vigtigt for jer at diskutere, hvad der ville være utroskab i jeres forhold, og hvad der tæller som acceptabel adfærd for dig, kan være forræderi for andre.

Men hvis nogen overskrider den grænse, som I har aftalt, kan det være svært for jer at genopbygge tilliden og være sikre på, at det aldrig vil ske igen.

Hvis du finder ud af, at nogen har svigtet tilliden i et tidligere forhold, kan det også være grund til at tvivle på, om vedkommende ikke ville gøre det samme mod dig.

20. De mangler humoristisk sans.

Hvis I ikke får hinanden til at grine, så er I måske ikke skabt for hinanden.

Hvis de ikke kan se den sjove side af tingene eller har en humoristisk sans, der går dig på nerverne, kan du se frem til en ret kedelig eller irriterende fremtid med dem.

Det handler ikke så meget om, at en person er god eller sød; det handler om at finde kompatibilitet i humorens og komikkens subjektive natur.


Lyt til din mavefornemmelse

Det, der kan være et stort problem for dig, er måske ikke et stort problem for en anden person ..

…så selv om det altid er godt at tale om disse ting med en god ven, hvis dømmekraft du stoler på, er det i sidste ende kun dig selv, der kan træffe disse beslutninger.

Kærlighed er ikke altid nok til at holde et forhold flydende, så hvis du inderst inde har en nagende tvivl om dit forhold, skal du være ærlig over for dig selv og se problemerne i øjnene.

Det bliver ikke let, men en dag vil du takke dig selv for det.

Olivia Nielsen
Om Olivia Nielsen

Olivia er en kvalificeret rådgiver og empatisk kliniker, som tror på vigtigheden af at opbygge stærke terapeutiske relationer med sine klienter for at fremme forandring. Hun samarbejder med sine klienter for at hjælpe dem med at nå deres mål og anvender en integrativ tilgang til rådgivning, som trækker på en række forskellige teoretiske tilgange.

Når hun ikke arbejder, nyder Olivia at rejse, tilbringe tid sammen med sin familie og venner og udforske nye steder.