Verliefd op een getrouwde man? 13 waarheden die je moet horen

Laatst bijgewerkt op 2 oktober, 2022

Gepost op

Als je verliefd bent op een getrouwde man, ervaar je nu waarschijnlijk veel tegenstrijdige emoties.

Soms kun je niet anders dan je zalig gelukkig voelen, omdat je verliefd bent geworden.

Maar dan kom je terug in de realiteit en bedenk je dat hij getrouwd is, en dat het een zeer, zeer gecompliceerde situatie is.

En het wordt nog frustrerender door het feit dat je nooit van plan was iemand te ontmoeten of verliefd te worden op iemand die al getrouwd is.

Je bent gewoon in deze situatie terechtgekomen, en nu weet je niet wat je moet doen.

Natuurlijk is geen enkele relatie tussen twee mensen ooit helemaal hetzelfde als een andere.

De relatie die jij hebt met deze man en de relatie die hij heeft met zijn vrouw zijn allebei uniek, en voor iemand van buitenaf moeilijk te begrijpen, dus het is moeilijk om in dit soort situaties algemeen advies te geven.

Maar er zijn een paar harde waarheden die je waarschijnlijk moet horen, ongeacht de omstandigheden waarin je verkeert.

Je huidige situatie is immers niet duurzaam. Ik denk dat we het daar allemaal over eens kunnen zijn.

En als je dit leest, ben je op jacht naar antwoorden.

Je hebt waarschijnlijk al het juiste advies gekregen van je vrienden en familie (als je het ze verteld hebt), maar het is soms veel gemakkelijker om deze dingen van een vreemde te horen dan van iemand die je goed kent.

Er moet iets veranderen, en dat zal niet gemakkelijk zijn.

Luister, dit is een zone zonder oordeel ā€“ het was niet je bedoeling om verliefd te worden op een getrouwde man, maar we kunnen ons hart niet beheersen. Wat nu volgt is dus niet bedoeld om je een slecht gevoel te geven over wat er gebeurd is, ook al komt het soms hard aan.

Met dat in gedachten is hier ons advies over hoe je positieve actie kunt ondernemen en verder kunt gaan met je leven.

1. Je moet overwegen of je hem echt kunt vertrouwen.

Als een man die in een monogaam huwelijk zit een affaire heeft, wordt er onvermijdelijk veel gelogen, dus je weet al dat hij tot leugens in staat is.

Strekte dat liegen zich uit tot jou? Wist je dat hij getrouwd was vanaf het moment dat je hem ontmoette, of heeft hij daarover tegen je gelogen?

Het feit dat hij liegt tegen zijn vrouw is een rode vlag, maar als hij je voor de gek probeerde te houden, dan moet je accepteren dat hij beslist onbetrouwbaar is.

Als hij ooit zijn vrouw zou verlaten voor jou, heb je geen garantie dat hij een paar jaar later niet hetzelfde bij jou zou doen.

2. Je bent misschien niet de eerste.

Als hij niet echt van plan lijkt om zijn vrouw voor jou te verlaten, ben jij misschien niet de eerste ā€˜andere vrouwā€™

Of zelfs niet de enige andere vrouw, hoewel dat van zijn kant wel ernstige organisatorische vaardigheden zou vergen. Het is tenslotte al moeilijk genoeg om twee relaties in een week te proppen.

Hoe speciaal hij je ook laat voelen of hoe verliefd je ook bent op deze getrouwde man, je kunt nooit echt weten of je er slechts Ć©Ć©n in een lange rij bent.

3. Je moet niet gaan zitten wachten.

Denk na over je relatie met deze man tot nu toe. Ik durf te wedden dat je ontzettend veel op hem hebt zitten wachten.

Je blijft binnen, voor het geval hij smsā€™t dat hij erin geslaagd is weg te sluipen. Je wacht op hem als hij te laat is voor afspraakjes omdat hij geen excuus kon vinden om weg te gaan.

Je verdoet je tijd met wachten tot hij belt, terwijl je ook buiten zou kunnen leven.

4. Je bent niet zijn eerste prioriteit.

Hoezeer hij je ook probeert te overtuigen van het tegendeel, als jij de andere vrouw bent, ben jij niet nummer Ć©Ć©n op zijn prioriteitenlijst. Zijn vrouw wel, en, als hij kinderen heeft, zij wel.

5. De manier waarop hij over zijn vrouw praat kan je veel vertellen.

Is hij respectvol als hij over zijn vrouw praat? Zo niet, hoe kun je dan geloven dat hij jou echt respecteert?

6. Hij zal zijn vrouw waarschijnlijk niet verlaten.

Heel weinig getrouwde mannen verlaten uiteindelijk daadwerkelijk hun vrouw voor hun minnaars, en de kans is groot dat jij niet de uitzondering bent die de regel bewijst.

Scheiden is een heel grote zaak, en er zijn veel dingen die hem in een huwelijk zullen houden, hoe ongelukkig hij ook beweert erin te zijn.

Geloof zijn woorden niet, terwijl zijn daden hier het enige zijn dat echt telt. Als je verliefd bent op een getrouwde man, kan dit moeilijk te onthouden zijn ā€“ maar je moet wel.

7. Je geniet waarschijnlijk een beetje van de spanning.

Dit is misschien moeilijk om aan jezelf toe te geven, maar dit is een riskante relatie, en dat kan best sexy zijn.

Je moet erkennen dat er misschien een deel van je is dat een kick krijgt van het idee een affaire te hebben. En dat is zeker het geval van zijn kant.

Dit geldt misschien helemaal niet voor jou, maar als dat zo is, bedenk dan dat als hij zijn vrouw zou verlaten, al dat risico wegvalt.

Jullie relatie zou hoogstwaarschijnlijk onherkenbaar veranderen, en jij zou te maken krijgen met de uitdagingen van hem om over zijn scheiding heen te komen.

Jullie zouden ineens de alledaagse dagelijkse dingen samen gaan beleven, in plaats van alleen maar vluchtige momenten van passie, en ineens lijkt hij misschien niet meer zo aantrekkelijk.

8. Als er kinderen bij betrokken zijn, speel je met vuur.

Als de getrouwde man op wie je verliefd bent kinderen heeft met zijn vrouw, heb je jezelf in een ongelooflijk complexe situatie gebracht.

Als hij zijn vrouw zou verlaten voor jou, zou dat zijn relatie met zijn kinderen ernstig beĆÆnvloeden.

Als ze weten dat hun vader hun moeder voor jou heeft verlaten, zullen ze je waarschijnlijk niet aardig vinden, wat voor ernstige wrijving tussen jou en hem zou zorgen.

9. Zijn huwelijksproblemen zijn niet alleen aan haar te wijten.

Zeker, hij kan met iemand getrouwd zijn met wie hij gewoon niet kan opschieten. Maar zo niet, dan zijn de problemen in zijn huwelijk niet allemaal aan haar te wijten.

Het is goed mogelijk dat hij problemen heeft, of een bepaalde benadering van serieuze relaties, die ook verderop problemen tussen jullie zou kunnen veroorzaken.

Maak jezelf niet wijs dat het met jou anders zou zijn.

10. Je bent tijdelijk.

Het is moeilijk om dit te accepteren, maar hoe gepassioneerd hij nu ook naar je toe is en hoezeer het ook lijkt alsof hij van je houdt, het is slechts een kwestie van tijd voordat je een complicatie begint te worden, en hij je beu wordt.

Tijd vinden om samen te zijn is in het begin gemakkelijk, maar het wordt al snel moeilijk.

Een affaire is tijdrovend en een logistieke nachtmerrie, en zodra de opwinding van de beginfase van jullie relatie is uitgewerkt, zal hij er snel genoeg van krijgen.


3 Manieren om verder te gaan met de affaire

Ik weet zeker dat een deel daarvan moeilijk te lezen was, maar je had het waarschijnlijk nodig om het te horen.

En nu moet je naar de toekomst kijken en uitzoeken wat je gaat doen.

Hoewel je nu misschien verliefd bent op deze getrouwde man, zijn er manieren om jezelf uit deze situatie te halen.

1. Dump hem.

Ik weet het. Dit is een erg simplistische benadering, en ik weet zeker dat je het al een miljoen keer gehoord hebt, vooral van je beste vrienden en alle mensen die van je houdenā€¦ als je het ze al verteld hebt.

Maar je moet uiterst zorgvuldig overwegen of deze relatie je Ć¼berhaupt iets positiefs oplevert, of dat het tijd is om er helemaal een eind aan te maken.

Wees vooral lief voor jezelf, en zorg ervoor dat je erkent wanneer een relatie met een getrouwde man je schade begint te berokkenen.

2. Ga uit met andere mannen.

Als je het niet helemaal op kunt brengen om het met hem uit te maken, open dan in ieder geval je opties.

Ga op date met andere mannen. Flirt met die lekkere vent op je werk. Probeer online dating. Je bent helemaal vrij om andere mensen te zien.

Jullie twee zijn immers niet exclusief. Hij slaapt nog steeds met zijn vrouw, wat hij ook beweert.

Het zien van andere mannen kan je eraan herinneren dat er nog veel meer vissen in de zee zijn, zodat als het, bijna onvermijdelijk, ophoudt, je je zeker kunt voelen dat je iemand anders zult vinden.

3. Zet dingen in de wacht.

Als deze getrouwde man je heeft verteld dat hij zijn vrouw gaat verlaten voor jou, dan is dat geweldig. Het zou me verbazen als dat ook werkelijk gebeurt, maar hƩ, wie ben ik om te oordelen over jouw persoonlijke omstandigheden.

Maar blijf hem ondertussen niet zien en met hem naar bed gaan, terwijl hij excuses blijft vinden om het vandaag, deze week, deze maand of zelfs dit jaar niet te doen.

Vertel hem dat je vindt dat jullie elkaar niet romantisch moeten blijven zien totdat hij de dingen met zijn vrouw heeft beƫindigd.

Het zal snel duidelijk worden of hij werkelijk van plan is zijn vrouw te verlaten, of dat het voor jou tijd is om verder te gaan.

Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliƫnten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliƫnten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliƫnt.