Er du forelsket i en gift mand? 13 sandheder du skal høre

Sidst opdateret den 2 oktober, 2022

Skrevet den

Hvis du er forelsket i en gift mand, oplever du sikkert en masse modstridende følelser lige nu.

Nogle gange kan du bare ikke lade være med at føle dig lykkelig lykkelig, fordi du er blevet forelsket.

Men så kommer du tilbage til virkeligheden og husker, at han er gift, og at det er en meget, meget kompliceret situation.

Og det bliver endnu mere frustrerende, fordi man aldrig har forsøgt at møde eller blive forelsket i en person, der allerede er gift.

Du har bare fundet dig selv i denne situation, og nu ved du ikke, hvad du skal gøre.

Selvfølgelig er intet forhold mellem to mennesker nogensinde helt det samme som noget andet.

Det forhold, du har til denne mand, og det forhold, han har til sin kone, er begge unikke og svære at forstå for nogen udenforstående, så det er svært at give generiske råd i situationer som denne.

Men der er et par hårde sandheder, som du sandsynligvis har brug for at høre, uanset hvilke omstændigheder du befinder dig i.

Din nuværende situation er trods alt ikke holdbar. Det tror jeg, at vi alle kan blive enige om.

Og hvis du læser dette, er du på jagt efter svar.

Du har sikkert fået alle de rigtige råd fra dine venner og din familie (hvis du har fortalt dem det), men det kan nogle gange være meget nemmere at høre disse ting fra en fremmed end fra en person, du er tæt på.

Noget skal ændres, og det bliver ikke en let tur.

Hør, dette er en zone uden fordømmelse – du havde ikke til hensigt at blive forelsket i en gift mand, men vi kan ikke kontrollere vores hjerter. Så det følgende er ikke beregnet til at få dig til at føle dig dårligt tilpas over det, der er sket, selv om det til tider rammer hårdt.

Med det in mente får du her vores råd til, hvordan du kan tage positive skridt og komme videre med dit liv.

1. Du er nødt til at overveje, om du virkelig kan stole på ham.

Hvis en mand, der er i et monogamt ægteskab, har en affære, er der uundgåeligt en masse løgne i gang, så du ved allerede, at han er i stand til at lyve.

Har denne løgn sig til dig? Vidste du, at han var gift fra det øjeblik, du mødte ham, eller løj han over for dig om det?

At han lyver over for sin kone er et rødt flag, men hvis han forsøgte at narre dig, så må du acceptere, at han helt sikkert er utroværdig.

Hvis han nogensinde skulle forlade sin kone for dig, har du ingen garanti for, at han ikke ville gøre det samme mod dig et par år senere.

2. Du bliver måske ikke den første.

Hvis han ikke ser ud til at have nogen reel hensigt om at forlade sin kone for dig, er du måske ikke den første “anden kvinde”

Eller endda den eneste anden kvinde, selv om det ville kræve nogle seriøse organisatoriske evner fra hans side. Det er trods alt svært nok at klemme to forhold ind på en uge.

Uanset hvor speciel han får dig til at føle dig, eller hvor forelsket du er i denne gifte mand, kan du aldrig rigtig vide, om du bare er én i en lang række.

3. Du bør ikke sidde og vente.

Tænk på dit forhold til denne mand indtil nu. Jeg vil gerne vædde på, at det har involveret en frygtelig masse af dig, der har ventet på ham.

Du bliver hjemme, bare i tilfælde af at han sender en sms for at sige, at det er lykkedes ham at snige sig væk. Du venter på ham, når han kommer for sent til en date, fordi han ikke kunne finde en undskyldning for at tage af sted.

Du spilder din tid med at vente på, at han ringer, når du kunne være ude og leve.

4. Du er ikke hans førsteprioritet.

Uanset hvor meget han end prøver at overbevise dig om det modsatte, så er du ikke nummer et på hans prioriteringsliste, hvis du er den anden kvinde. Det er hans kone, og hvis han har børn, er de det.

5. Den måde, han taler om sin kone på, kan fortælle dig en masse.

Er han respektfuld, når han taler om sin kone? Hvis ikke, hvordan kan du så tro, at han virkelig respekterer dig?

6. Han har sandsynligvis ikke tænkt sig at forlade sin kone.

Meget få gifte mænd ender faktisk med at forlade deres koner for deres kærester, og chancerne er, at du ikke er undtagelsen, der bekræfter reglen.

Skilsmisse er en meget stor sag, og der er masser af ting, der vil holde ham i et ægteskab, uanset hvor ulykkelig han hævder at være i det.

Du skal ikke tro på hans ord, når hans handlinger er det eneste, der virkelig tæller her. Når du er forelsket i en gift mand, kan det være svært at huske dette – men det skal du.

7. Du nyder sikkert spændingen, bare en lille smule.

Det er måske svært at indrømme over for dig selv, men dette er et risikabelt forhold, og det kan være ret sexet.

Du er nødt til at erkende, at der måske er en del af dig, der får et kick ud af tanken om at have en affære. Og det er helt sikkert tilfældet fra hans side.

Det er måske slet ikke sandt for dig, men hvis det er, så husk, at hvis han forlader sin kone, vil al den risiko falde bort.

Jeres forhold ville højst sandsynligt ændre sig til ukendelighed, og du ville være nødt til at håndtere de udfordringer, der ligger i, at han skal komme sig over sin skilsmisse.

I ville pludselig begynde at leve den banale hverdag sammen i stedet for kun at have nogle få øjeblikke af lidenskab, og pludselig ville han måske ikke virke så tiltrækkende.

8. Hvis der er børn involveret, leger du med ilden.

Hvis den gifte mand, du er forelsket i, har børn med sin kone, har du rodet dig ud i en utrolig kompleks situation.

Hvis han skulle forlade sin kone for dig, vil det alvorligt påvirke hans forhold til sine børn.

Hvis de ved, at deres far forlod deres mor for dig, vil de sandsynligvis ikke kunne lide dig, hvilket ville skabe alvorlige gnidninger mellem dig og ham.

9. Hans ægteskabelige problemer skyldes ikke kun hende.

Selvfølgelig kan han have giftet sig med en person, som han bare er fatalt uforenelig med. Men hvis ikke, så skyldes problemerne i hans ægteskab ikke kun hende.

Han kan meget vel have problemer eller en bestemt tilgang til seriøse forhold, som også kan skabe problemer mellem jer to længere hen ad vejen.

Du skal ikke bilde dig selv ind, at det ville være anderledes med dig.

10. Du er midlertidig.

Det er svært at acceptere det, men uanset hvor lidenskabelig han er over for dig nu, og hvor meget det kan virke som om han elsker dig, er det kun et spørgsmål om tid, før du begynder at blive en komplikation, og han bliver træt af dig.

Det er nemt at finde tid til at være sammen til at starte med, men det bliver hurtigt svært.

En affære er tidskrævende og et logistisk mareridt, og når først spændingen fra den indledende fase af jeres forhold har lagt sig, vil han hurtigt blive træt af det.


3 måder at komme videre fra affæren på

Jeg er sikker på, at noget af det var svært at læse, men du havde sikkert brug for at høre det.

Og nu er du nødt til at se fremad og finde ud af, hvad du vil gøre.

Selv om du måske er forelsket i denne gifte mand lige nu, er der måder at komme ud af denne situation på.

1. Dump ham.

Jeg ved det, jeg ved det. Det er en meget simpel tilgang, og jeg er sikker på, at du har hørt det en million gange allerede, især fra dine bedste venner og alle de mennesker, der elsker dig … hvis du overhovedet har fortalt dem det.

Men du er nødt til at overveje meget nøje, om dette forhold giver dig noget positivt overhovedet, eller om det er på tide at afslutte det helt og holdent.

Vær først og fremmest venlig mod dig selv, og sørg for at erkende, når et forhold til en gift mand begynder at skade dig.

2. Date andre mænd.

Hvis du ikke helt kan få dig selv til at slå op med ham, så åbn i det mindste dine muligheder.

Gå på dates med andre mænd. Flirt med den lækre fyr på arbejdet. Prøv online dating. Du er helt fri til at se andre mennesker.

I to er trods alt ikke eksklusive. Han går stadig i seng med sin kone, uanset hvad han måtte påstå.

At se andre fyre kan minde dig om, at der er mange flere fisk i havet, så når det, næsten uundgåeligt, slutter, kan du føle dig sikker på, at du finder en anden.

3. Sæt tingene på standby.

Hvis denne gifte mand har fortalt dig, at han har tænkt sig at forlade sin kone for dig, så er det fint. Det ville overraske mig, hvis det rent faktisk sker, men hey, hvem er jeg til at dømme dine personlige omstændigheder.

Men bliv ikke ved med at se ham og gå i seng med ham i mellemtiden, mens han bliver ved med at finde undskyldninger for ikke at gøre det i dag, i denne uge, i denne måned eller endda i år.

Fortæl ham, at du ikke synes, at I skal blive ved med at se hinanden romantisk, før han har afsluttet forholdet til sin kone.

Det vil snart vise sig, om han rent faktisk har nogen intentioner om at forlade sin kone, eller om det er på tide, at du kommer videre.

Olivia Nielsen
Om Olivia Nielsen

Olivia er en kvalificeret rådgiver og empatisk kliniker, som tror på vigtigheden af at opbygge stærke terapeutiske relationer med sine klienter for at fremme forandring. Hun samarbejder med sine klienter for at hjælpe dem med at nå deres mål og anvender en integrativ tilgang til rådgivning, som trækker på en række forskellige teoretiske tilgange.

Når hun ikke arbejder, nyder Olivia at rejse, tilbringe tid sammen med sin familie og venner og udforske nye steder.