Hoe meer vrouwelijk te worden – 12 bruikbare suggesties

Laatst bijgewerkt op 1 oktober, 2022

Gepost op

Hoe je jezelf aan de wereld presenteert moet jouw beslissing zijn, en elke verandering daarin moet van jou komen!

Onthoud dat je jezelf niet hoeft te veranderen voor iemand die het waard is om in je leven te hebben.

MAAR, als je op zoek bent naar een verandering en je vrouwelijker wilt voelen en kijken, dan hebben we een paar goede tips.

Sommige hebben te maken met je uiterlijk, en andere met je mentaliteit en benadering van dingen.

Experimenteer en kijk wat voor jou werkt – en heb onderweg plezier!

1. Werk aan je zelfvertrouwen.

Voor veel mensen gaat vrouwelijkheid over zelfvertrouwen en zeker zijn van jezelf.

Vrouwelijkheid kan zo simpel zijn als jezelf accepteren voor wie je bent als vrouw.

Omarm wat jou tot vrouw maakt. Is het je haar, je lippen, je rondingen? Is het je zachte benadering van dingen of je zachtheid waardoor je je vrouwelijk voelt?

Wat dat gevoel ook aanwakkert is iets om verder te onderzoeken!

We hebben veel van deze tips gericht op vrouwen die het echt moeilijk vinden om zichzelf als vrouw te zien.

Als dat als jou klinkt, is een goede manier om aan je zelfvertrouwen te werken het opzoeken van andere vrouwen die eruit zien zoals jij denkt dat je eruit ziet.

Als je bijvoorbeeld kort haar hebt, en je daar niet vrouwelijk bij voelt, zoek dan wat beroemde vrouwen met kort haar.

Als je erg lang bent en het gevoel hebt dat dat je tegenhoudt om een sexy vrouw te zijn, zoek dan een beroemde lange vrouw!

Je ziet waar we naar toe willen – wat de mentale blokkade in je hoofd ook is (“Ik ben te groot/ mager/ platte borst/ lang enz.”), er is altijd wel iemand met die eigenschap die er geweldig en vrouwelijk uitziet.

Het gaat erom mensen te vinden tegen wie je kunt opkijken en je te realiseren dat geen enkele fysieke eigenschap je ervan kan weerhouden meisjesachtig te zijn!

Zo werken aan je zelfvertrouwen kan je echt helpen om meer in contact te komen met je vrouwelijke kant.

2. Vraag om hulp.

Praat met dierbaren die je vertrouwt over hoe je je voelt.

Je openstellen over je niet vrouwelijk voelen als vrouw kan zo moeilijk zijn! Het is toch gewoon wat we van nature horen te zijn?

Ze zullen misschien verbaasd zijn omdat ze je waarschijnlijk als heel vrouwelijk zien, maar ze zullen je graag helpen als je je daardoor beter voelt.

Vraag wat zij vinden dat jou vrouwelijk maakt – noteer deze dingen, zodat je er op terug kunt kijken als je je een beetje mannelijk of onaantrekkelijk voelt enz.

Ze hebben het misschien over je lange haar – maak er dus een notitie van en wees niet bang om het meer los te laten of te proberen het te krullen/steilen, een paar nieuwe clips te kopen om ermee te pronken en iedereen te laten zien hoe mooi en vrouwelijk het is.

Ze kunnen zeggen dat het je curvy figuur is, dus laat het zien. Vergeet niet dat je vriendinnen je hebben verteld hoe sexy en geweldig je eruit ziet en geniet ervan je een sterke, zelfverzekerde vrouw te voelen!

3. Bedenk waarom dit belangrijk voor je is.

Een van de beste manieren om je gedrag te veranderen is het stellen van duidelijke doelen.

Bedenk waarom je een verandering wilt aanbrengen en houd dat voor ogen. Het zal je helpen trouw te blijven aan jezelf terwijl je manieren vindt om je vrouwelijker te voelen en te gedragen.

Het kan zijn omdat je je onzeker voelt over hoe je eruit ziet en denkt dat je je zelfverzekerder zou voelen als je als vrouwelijker werd gezien.

Het kan zijn omdat iemand suggereerde dat je nogal mannelijk bent en je daar vanaf wilt.

Wat het ook is, maak er een mentale notitie van en houd die in gedachten terwijl je met verschillende dingen experimenteert – en kom steeds terug op de vraag of de veranderingen je helpen om je meer met jezelf als vrouw te verbinden.

4. Probeer een nieuwe garderobe.

Experimenteren met verschillende kleren kan een goede manier zijn om te proberen verschillende aspecten van je persoonlijkheid naar voren te brengen.

We zeggen geenszins dat je altijd jurken en hoge hakken moet dragen.

Maar verschillende kleren kunnen verschillende gevoelens in ons oproepen en die gevoelens worden uitgedrukt en geïnterpreteerd door de mensen om ons heen.

Hoe comfortabeler je je voelt bij het idee dat je een vrouw bent en vrouwelijk, hoe eerder je je eigen, nieuwe stijl en manier van uitdrukken zult vinden.

Voor sommige vrouwen maakt het dragen van jurken dat ze zich sexier voelen, zodat ze een sexy uitstraling uitstralen en zo gezien worden.

Misschien ontdek je dat je je door het dragen van rugloze jurken sexy en zelfverzekerd voelt.

Evenzo kunnen truien je dat gevoel van zelfvertrouwen geven, waardoor je dan heel zelfverzekerd overkomt en je vrouwelijke seksualiteit omarmt!

Zoek wat voor jou het beste werkt en wees niet bang om nieuwe dingen te proberen.

5. Update je kapsel/make-up.

Nogmaals, uiterlijke veranderingen kunnen invloed hebben op hoe je je innerlijk voelt.

Als je niet zeker weet wat je zal helpen om je vrouwelijke kant te omarmen, vraag dan je kapper om wat tips.

Zij weten hoe ze objectief naar gezichten moeten kijken en kunnen je helpen uit te zoeken wat je ogen of kaaklijn het beste accentueert.

Dit kan je echt helpen om verschillende aspecten van je persoonlijkheid te omarmen die je misschien nog niet eerder had overwogen.

Ze kunnen je helpen de looks die je hebt onderzocht te bereiken en je helpen een stijl te vinden die comfortabel is en echt een glamoureuze, vrouwelijke uitstraling heeft.

Je kunt ook proberen je make-up anders te doen – Google een vrouw die je als heel vrouwelijk ziet en kijk hoe ze eruit zien.

Ze dragen misschien veel lippenstift, wat volgens jou iets kan zijn waardoor ze er vrouwelijk uitzien en wat je zelf kunt proberen.

Nabootsen wat de maatschappij als ‘vrouwelijk’ ziet, kan je ook helpen om meer het gevoel te krijgen dat je het ook bereikt.

Als je probeert een beetje op te gaan in het algemene stereotype, kun je zien hoe je je daarbij voelt.

Van daaruit kun je dan je eigen manieren vinden om je vrouwelijkheid uit te drukken.

6. Kom in contact met je innerlijke vixen!

Een enorm aspect van vrouwelijkheid is sensualiteit. Dat is niet per se seksualiteit, maar het gaat erom dat je sexy en verleidelijk bent, een beetje vrouwelijke mystiek hebt.

Dat klinkt misschien belachelijk en mijlenver verwijderd van hoe je je nu voelt, maar het is de moeite van het onderzoeken waard.

Geur is enorm suggestief, dus speel met parfums en kijk waar jij je sensueel door voelt.

Je kunt veel verschillende dingen proberen – draag sexy ondergoed onder je werkkleding en kijk hoeveel zelfverzekerder je je voelt.

En wees niet bang om op avondjes uit wat flirteriger te zijn en kijk hoe aantrekkelijk je je daardoor kunt voelen!

Vrouw zijn gaat over omarmen wie je bent en er plezier in hebben, dus wees niet bang om te experimenteren, ermee te spelen en te zien wat goed voelt.

7. Houd jezelf vast als een dame.

Je houding zegt veel over je, en kan zelfs laten zien hoe vrouwelijk of mannelijk je bent.

Als je vaak slungelig bent of jezelf veel spreidt, kun je een nogal mannelijke vibe uitstralen.

Het klinkt misschien gek, maar zelfs deze kleine hoeveelheid lichaamstaal kan laten zien hoe je over jezelf denkt en hoe vrouwelijk je bent.

Als je vrouwelijker wilt overkomen, probeer dan wat sierlijker te zitten – kruis je benen of enkels, zit rechtop en houd jezelf met gratie vast.

Het gaat er niet om jezelf kleiner te maken of te verbergen, het gaat er gewoon om die stereotype vrouwelijke uitstraling uit te stralen – sierlijk, stijlvol en elegant.

8. Loop op de juiste manier.

Nogmaals, de manier waarop we bewegen zegt veel over hoe we ons voelen over onszelf.

Als je iemand bent die de neiging heeft terug te deinzen en een beetje rondstrompelt met het hoofd naar beneden, dan straal je niet de uitstraling uit van een sterke vrouw die de baas is over haar lot!

Probeer jezelf te dragen met wat meer houding, hoofd omhoog, loop met intentie, en laat de wereld zien wie de baas is.

Een deel van het vrouw-zijn is vertrouwen hebben in je beslissingen, dus loop alsof je op een missie bent en wees niet bang om ruimte in te nemen en een entree te maken.

9. Spreek de taal.

We zijn al in detail ingegaan op het gebruik van je lichaamstaal om je vrouwelijke kant te laten zien, maar hoe zit het met gesproken taal?

We zeggen niet dat je meteen een giechelende wolk van parfum en slap gelispel moet worden, maar hoe je praat en hoorbaar reageert zegt veel over je, dus het is de moeite waard om erover na te denken!

Je kunt een paar verschillende stemtonen uitproberen en kijken wat voor jou werkt – het hoeft niet piepend en hoog te zijn, maar als je lage stem iets is waardoor je je mannelijk voelt, zou je kunnen experimenteren met lichtere tonen.

Gebruik meer vrouwelijke woorden, maak je zinnen wat langer en wees niet bang voor het geluid van je eigen stem!

10. Denk na over hoe je met anderen omgaat.

Veel vrouwen die moeite hebben om zich vrouwelijk te voelen, weten niet goed hoe ze zich moeten gedragen, vooral rond mensen die ze aantrekkelijk vinden.

Als je je bijvoorbeeld nogal mannelijk voelt en de aandacht van een man wilt krijgen, voel je je misschien unsexy of mannelijk.

Dit is natuurlijk en veel vrouwen voelen zich zo, maar er zijn manieren waarop je dit kunt veranderen en aan je zelfvertrouwen kunt werken!

Nogmaals, dit gaat niet over het veranderen van wie je bent. Het gaat erom een andere manier te vinden om die te presenteren.

Veel mannen houden van vrouwen die brutaal en flirterig zijn, dus wees niet bang om wat zachte aanrakingen uit te proberen.

Als je bijvoorbeeld uit bent op een afspraakje, kun je hun arm lichtjes aanraken als je met ze praat, of dicht bij ze gaan zitten zodat je knieën elkaar raken.

Kleine dingen als deze laten zien dat je in contact staat met je sensualiteit en vrouwelijkheid, en de man met wie je bent zal je echt nog meer op die manier gaan zien.

Als dat te ontmoedigend en raar klinkt, probeer het dan eerst uit met een goede vriend! Ze zullen misschien niet weggeblazen worden en je plotseling willen kussen, maar het zal je helpen je te ontspannen om wat meer touchy-feely te zijn als dit allemaal heel nieuw voor je is.

11. Wees niet bang om sexy te zijn.

Veel vrouwen die moeite hebben om zich vrouwelijk te voelen of te gedragen zijn nogal bang om sexy te zijn.

Ze willen niet gezien worden als promiscue of doen alsof hun seksualiteit hun enige charme is.

Vrouwelijk zijn draait om het vinden van een balans – je kunt sexy en slim zijn, sexy en schattig, sexy en grappig.

In contact komen met je seksuele kant betekent niet dat je meteen in een hokje wordt gestopt en maar één dimensie van je persoonlijkheid hebt!

Word een beetje flirterig, draag iets gewaagders, en wees niet bang om met dit alles speels te zijn.

Nogmaals, veel mensen interpreteren vrouwelijkheid met zelfvertrouwen en de bevrijding van vrouwen die doen wat ze willen, dus doe wat goed voelt en geniet ervan.

12. Fake it till you make it.

Het kan soms echt moeilijk zijn om te weten hoe je je over dingen voelt, maar het is de moeite waard om in het begin te doen alsof.

Als je anderen ervan kunt overtuigen dat je bij felrode lippenstift past, zul je ook jezelf gaan overtuigen.

Als je zelfverzekerd doet en openlijk een beetje flirt, zullen mensen aannemen dat dat gewoon is hoe je bent en je zult je dan ook zo gaan gedragen.

Oefening baart kunst, dus ga door als het goed voelt!

Je zult uitvinden wat bij je persoonlijkheid past en wat te ongemakkelijk voelt om langdurig te doen.

Terwijl je dit doet, zul je nieuwe stukjes van je authentieke zelf vinden die al die tijd verstopt waren, en je zult stukjes van jezelf ontdekken die echt vrouwelijk zijn.

Er zijn dus veel manieren om je innerlijke vrouwelijkheid uit te drukken en meer in contact te komen met die kant van je persoonlijkheid.

Onthoud waarom je dit wilt doen en het zal het hele proces aangenamer maken.

De sleutel is om plezier te hebben! Het omarmen van verschillende delen van jezelf is spannend en iets om je positief over te voelen, dus laat je niet te veel ophangen aan kleine experimenten die niet werken.

Ga door en blijf doen wat goed voelt.

Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliënten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliënten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliënt.