“Vil jeg nogensinde finde kærligheden?” – 13 ting du skal høre

Sidst opdateret den 2 oktober, 2022

Skrevet den

Jeg tror ikke, at mange mennesker fra tyverne og opefter, uanset køn, kan lægge hånden på hjertet og ærligt sige, at de aldrig nogensinde har tænkt på, at de kunne ende som single og alene resten af deres liv.

De ville lyve, hvis de sagde, at de aldrig har oplevet et øjeblik af bekymring for, at de måske aldrig ville finde kærligheden.

For nogle heldige mennesker kan det måske bare være det, et flygtigt øjeblik, der går dem forbi.

For nogle af os kan dette emne imidlertid veje ret tungt i vores sind, især når tiden går, og der ikke er tegn på det perfekte match i horisonten.

Vi spørger “hvorfor kan jeg ikke finde kærligheden?” eller “hvorfor er der ingen, der elsker mig?” eller “vil jeg nogensinde finde den ægte kærlighed?”.

Eller vi tænker/siger ting som “jeg kan ikke finde en date, lige meget hvor meget jeg prøver” og “jeg kan ikke få en kæreste”.

Disse tanker er naturlige i betragtning af det samfund, vi lever i. I de fleste kulturer er det at danne langvarige monogame forhold det, der forventes af os. Vi er fra første dag konditioneret til at tro, at vores eneste mål i livet bør være at danne parforhold og slå sig ned.

Men vi ved også inderst inde, at romantisk kærlighed ikke er og ikke bør være livets altoverskyggende mål.

Der er så mange grunde til at være optimistisk. Optimistisk med hensyn til, at der nok skal komme en, når tiden er inde, optimistisk med hensyn til, at du vil have det sjovt, indtil den pågældende kommer, og optimistisk med hensyn til, at hvis den pågældende ikke kommer, vil du klare dig fint.

Du kender allerede alle nedenstående grunde, men en lille påmindelse om dem i ny og næ kan ikke skade. Her er blot nogle få grunde til at tro på, at dit glas helt sikkert er halvt fuldt.

1. Alder er ligegyldig.

Du kan godt rulle med øjnene over denne her, men det er sandt! Alder er bare et tal og har absolut ingen indflydelse på din evne til at møde nogen. Så enkelt er det. Vi går videre.

2. Bliv ved med at lede.

Jeg tror fuldt og fast på, at der kun findes én person i verden, som vi nogensinde kan blive lykkelige med, er en komplet myte, der er konstrueret for at få os alle til at gå i panik og tilpasse os samfundets normer.

Hvis du nogensinde har været forelsket, ved du, at det er let at føle, at genstanden for din kærlighed er den eneste person i verden for dig, og at du ikke har nogen chance for nogensinde at blive lykkelig med nogen anden.

Det skyldes mest af alt de hormoner, der raser i dig, når du er forelsket, og som I alle ved, kan hormoner gøre dig temmelig skør.

Tænk dog logisk over det. Der er over syv milliarder mennesker i denne verden. Selvfølgelig er du (sandsynligvis) ikke tiltrukket af et af kønnene, og alder vil betyde, at en god del af disse mennesker enten er for gamle eller for unge. Alligevel har du stadig mindst en halv milliard muligheder.

Der er ikke bare EN af disse mennesker, som du muligvis kunne blive lykkelig med. Mennesker er bare ikke så specielle og individuelle.

Hold op med at tænke på at lede efter kærlighed som at lede efter en nål i en høstak, og du vil være meget mere åben for at finde den, hvor du mindst venter det.

3. Du vil vide, hvad du vil have.

En stor grund til optimisme er, at du for hver dag, du er single, lærer du dig selv lidt bedre at kende. Det giver dig tid til at acceptere dig selv og finde ud af, hvilken slags liv du virkelig ønsker at leve.

Det betyder, at du har en bedre chance for i sidste ende at vælge en partner, der faktisk er den rigtige for dig på lang sigt, hvis og når de kommer.

Hver dag, du er i stand til at vokse, mindsker dine chancer for at kaste dig ud i det forkerte og blive revet med i et forhold, som du ikke ville blive fanget i eller forført af, hvis du bare var lidt ældre og klogere.

Hellere alene end i dårligt selskab, når alt kommer til alt.

4. Du har høje standarder.

Hvis du er bekymret for, at du aldrig vil finde kærligheden, så er der stor sandsynlighed for, at dine høje standarder har noget at gøre med din single-status.

Sænk dem aldrig. Alt for mange mennesker nøjes med noget, de ikke er helt sikre på, bare fordi de ikke vil være alene.

At kende sit eget værd og ikke nøjes med mindre end det bedste er grundlaget for et tilfredsstillende liv, uanset om der er en partner eller ej.

5. Du er fri.

Tag et kig på dine venner, der er i et forhold. Er de alle lykkelige? Det tænkte jeg nok ikke.

Græsset er altid grønnere, og lige så meget som singler bruger tid på at drømme om at være i et forhold, lige så meget savner de, der er i et forhold, ofte friheden ved singlelivet, så nyd det.

Dette er din tid. Den tid, hvor du spiser præcis, hvad du har lyst til, går, hvor du vil, når du vil, med hvem du vil, og ikke behøver at tage hensyn til nogen andre.

Selvfølgelig har du måske andre forpligtelser i form af børn, kæledyr eller en virksomhed, men hvis du ingen forpligtelser har, så få det bedste ud af det. Spred dine vinger ud, skift job, tag på en rejse.

Hvem ved, måske leder du bare efter kærlighed det forkerte sted.

6. Det er ikke slut.

Dette er ikke slutningen. Det er ikke her, du ender.

Der er venner, du endnu ikke har mødt, steder, du endnu ikke har set, og livsændrende oplevelser på vej, som du ikke engang kan forestille dig lige nu.

At du ikke er bundet til en romantisk partner betyder, at mulighederne er uendelige.

Der vil være store kærligheder i dit liv, hvad enten de er romantiske eller platoniske. Måske lærer du endda at være dit eget livs kærlighed.

7. Du er allerede komplet.

Udtrykket “den anden halvdel” bør henlægges til den leksikalske støvbakke.

Tanken om, at du kun er en halv person, indtil der kommer en til at “fuldende” dig, er fuldstændig latterlig, og det kan være ret revolutionerende at indse det.

Du er allerede en komplet person, og hvis der er et tomrum i dit liv, så er du den eneste, der kan udfylde det. Ingen andre.

8. Alle fortjener kærlighed – ja, det gælder også dig!

Nogle mennesker tror, at de aldrig vil finde kærligheden, fordi de ikke fortjener at finde kærligheden.

Jeg er glad for at kunne fortælle dig, at du tager fejl.

Du fortjener at finde kærligheden lige så meget som alle andre. Og når du indser dette faktum, kan det løfte en vægt fra dine skuldre og sætte dig på vej mod kærlighed og romantik.

Ser du, så længe du har denne nagende tvivl om, at du på en eller anden måde er uværdig til at blive elsket af en anden person, vil du ikke være åben over for de muligheder for kærlighed, der passerer din vej.

Det kan godt være, at du tidligere har mødt mennesker, som kunne have været en af dit livs store kærlighed (måske dit livs permanente store kærlighed), men fordi du ikke kunne se det som en mulighed, handlede du ikke på det.

Husk derfor bare, at du fortjener kærlighed, og hold øjnene åbne for enhver mulighed for at gøre denne kærlighed til virkelighed.

9. Du kan øge dine chancer for at finde kærligheden.

Kærlighed falder aldrig bare ned i dit skød en dag. Selvfølgelig kan du måske tilfældigt møde en tilsyneladende kompatibel person, men selv det er kun det første skridt på en rejse mod kærligheden.

Men du behøver ikke at vente på disse tilfældige møder. Du kan proaktivt gå ud og møde folk af egen drift.

Og det kan sagtens være, at du allerede har prøvet det. Men du er nødt til at blive ved med at prøve. Du kan ikke opgive at finde kærligheden, bare fordi du har været på 100 mislykkede dates. Hvem ved, date nummer 101 kan måske være starten på et liv med kærlighed og omsorg.

Dating-apps, speeddating-arrangementer, sociale grupper … ja, du kan endda gå på en bar og chatte med et par fremmede – jo mere du lægger dig selv ud, jo større er chancen for at møde en person, der i sidste ende kan blive din partner.

Du kan ikke passivt sidde og vente på, at kærligheden skal ske. Det vil den ikke.

Du er nødt til at tage kontrol over dit kærlighedsliv, dreje hjulet igen og igen, indtil det til sidst lander på kærlighed.

10. Fysisk tiltrækningskraft er ikke et krav for kærlighed.

Du tror måske, at du ikke ser godt nok ud til, at en anden person vil finde dig attraktiv. Og at fordi ingen finder dig attraktiv, vil du ikke finde kærligheden.

Igen er det op til mig at fortælle dig, hvor forkert du tager fejl.

Fysisk tiltrækningskraft er ikke alfa og omega i livet og heller ikke i kærligheden. Mennesker af alle former, størrelser og udseende finder kærlighed. Der er ingen anden barriere her end den, der findes i dit sind.

Den fysiske side af tingene er kun en del af den samlede pakke af tiltrækning, og ikke engang den vigtigste del. En persons personlighed, intelligens, værdier og humor – det er disse ting, der holder et forhold i gang på lang sigt.

Hold op med at lægge så stor vægt på udseendet – dit og deres udseende. Se ud over overfladen til det, der virkelig betyder noget.

11. Andre mennesker ønsker at se dig lykkelig – lad dem hjælpe dig.

Jeg lover dig, at der er masser af mennesker i denne verden, som ønsker at se dig lykkelig og forelsket.

Uanset om det er din familie eller dine venner, ønsker de alle, at du oplever den kærlighed, som de ved, at du fortjener. Glem aldrig, at de er her for at hjælpe dig med at finde kærligheden.

At være optimistisk med hensyn til at finde kærligheden vil komme meget mere naturligt, hvis du læner dig op ad andre mennesker og lytter til det, de fortæller dig – nemlig at du vil finde den, hvis du bliver ved med at søge.

Bed dem om at hjælpe dig med din dating chat, din selvtillid, dine datingprofiler, dine dateoutfits endda.

Bed om at arrangere dates med venner eller folk, de kender.

Bed dem om at give dig et lille skub i ny og næ, hvis du har lyst til at give op på kærligheden.

Lad dem hjælpe dig, og du vil ikke længere føle dig bange for aldrig at finde kærligheden.

12. Din frygt kan motivere dig.

Hvis du læser denne artikel, føler du frygt – en frygt for, at du aldrig vil finde kærligheden.

Måske vil vendepunktet for dig være at indse, at frygten kan bruges til at skubbe dig fremad lige så kraftigt, som den kan bruges til at holde dig tilbage.

Det er bare et spørgsmål om at vende frygten om.

I stedet for at frygte, at du aldrig vil finde kærligheden, bør du frygte, at manglende handling vil få mulige kærligheder til at gå forbi.

Denne nye frygt vil faktisk gøre dig modig. Den vil give dig det lille skub, du har brug for, til at sige hej, starte en samtale, fortælle en vittighed, flirte lidt, tage et skridt og gøre alle de andre ting, der indgår i at skabe et kærligt forhold til nogen.

Lad være med at se tilbage på “hvad nu hvis”-øjeblikke og personer fra din fortid. Kig på “hvad nu hvis”-øjeblikke og mennesker i din nutid og tag handling for at finde ud af, hvad der kunne ske, hvis du siger noget, gør noget, prøver noget.

I det mindste vil du ikke have flere “hvad nu hvis”-øjeblikke med potentiel fortrydelse at se tilbage på, fordi du allerede har besvaret spørgsmålet.

13. Du kan forme dit eget liv.

Forestil dig et øjeblik, at du kunne se ind i fremtiden og vide med sikkerhed, at du aldrig vil finde kærligheden.

Hvordan ville du gøre tingene anderledes? Ville du give mere af din kærlighed til familie og venner? Ville du forsøge at bo på alle kontinenter? Ville du gå tilbage til dine studier? Ville du tage flere risici?

Vi stopper aldrig op og indser, hvordan tanken om, at vi på et tidspunkt vil møde nogen og derefter skal imødekomme deres behov, er en begrænsning for os … før vi overhovedet har mødt dem.

Når man analyserer det, virker det vanvittigt, at vi er villige til at leve vores liv og bare vente på, at den mytiske person kommer forbi, og planlægger forud for det.

Med visheden om, at vi ender alene, snarere end blot frygten for det, kommer den ultimative befrielse.

Lev dit liv, som om romantisk kærlighed aldrig vil være en del af det, og du vil være tro mod dig selv og det, du virkelig ønsker.

Selvfølgelig er der ingen krystalkugle, vi kan kigge ind i, men at leve dit liv som om du aldrig vil finde kærligheden betyder, at hvis du ikke gør det, vil du have gjort fantastiske ting.

Og hvis du møder nogen, vil du vælge dem af de rigtige grunde, på grund af det, de kan tilføje til dit liv (og du vil ikke lade dem tage noget fra dit liv).


Finder nogle mennesker aldrig kærligheden?

Det ærlige svar: Ja, en del af befolkningen vil gå gennem livet uden nogensinde at opleve et ægte kærlighedsforhold.

Betyder det, at du skal gå i panik? Nej.

Du er måske bekymret for, at du ender som en af disse mennesker, alene og ulykkelig hele livet.

Men hvis du rent faktisk har læst denne artikel (og hvis du ikke har, så scroll op og gør det nu), vil du indse, at kærlighed ikke er alfa og omega, og at singlelivet har sine gode sider.

Og desuden føler mange mennesker, at de aldrig vil finde kærligheden … indtil de gør det. Du ved ikke, hvornår det vil ske. Det er ikke noget, man kan forudsige præcist.

Du skal bare forblive åben over for muligheden i stedet for at acceptere dit liv som kærlighedsløst.

Og hvis du har fundet denne artikel efter for nylig at være kommet ud af et forhold, føler du måske, at du aldrig vil finde kærligheden igen. Men … du har gjort det én gang; hvad skal forhindre dig i at gøre det igen?

Olivia Nielsen
Om Olivia Nielsen

Olivia er en kvalificeret rådgiver og empatisk kliniker, som tror på vigtigheden af at opbygge stærke terapeutiske relationer med sine klienter for at fremme forandring. Hun samarbejder med sine klienter for at hjælpe dem med at nå deres mål og anvender en integrativ tilgang til rådgivning, som trækker på en række forskellige teoretiske tilgange.

Når hun ikke arbejder, nyder Olivia at rejse, tilbringe tid sammen med sin familie og venner og udforske nye steder.