16 ting at være passioneret om i livet

Sidst opdateret den 1 oktober, 2022

Skrevet den

Hvad brænder du for?

Måske forsøger du at finde ud af, hvad du brænder for, så du kan blive mere lykkelig i livet.

Eller måske tror du, at dette vil komme på tale til en jobsamtale, og du prøver at formulere et svar.

Måske er det et svært spørgsmål for dig at besvare lige nu.

Måske føler du dig umotiveret, sløv, eller som om dine fælles interesser på en eller anden måde har mistet deres glans i livets travlhed og travlhed?

Uanset dine omstændigheder er du på denne side på udkig efter nogle fælles ting, som du kan brænde for.

Så lad os komme til sagen. Her er 16 af de mest populære lidenskaber.

1. Dyr

Dyr og kæledyr fungerer som en trøstende flugt for så mange mennesker.

De er forholdsvis ukomplicerede, især sammenlignet med at navigere rundt i de vanskeligheder, der er forbundet med arbejde, liv, forhold og venskaber.

Dyr er forholdsvis enkle og tilbyder ubetinget kærlighed, hvilket inspirerer lignende passioner hos dyreelskere og kæledyrsejere.

En passion for dyr kan strække sig til dine egne kæledyr, frivilligt arbejde på dyreinternat, dyrepasning, fuglekiggeri, hundeluftning eller bare sidde i en hundepark og se dyrene lege.

2. Dig selv

Du vil tilbringe resten af dit liv med dig selv!

At investere passion i dig selv, din selvforbedring og din fremtidige udvikling er altid en god investering.

Det kan selvfølgelig være meget lettere sagt end gjort for mange mennesker. Alt lige fra psykiske problemer til generelle tilbageslag i livet kan forhindre en person i at se sin egen værdi og sit eget værd.

En god måde at vække passionen i dig selv på er at gøre ting, der er værd at føle sig godt tilpas ved.

Gør noget frivilligt arbejde, hjælp nogle tilfældige mennesker eller find en måde at bidrage positivt til verden på med de færdigheder, du har.

Det er ting, som du kan føle dig godt tilpas ved at vælge at gøre, ikke kun for andre, men også for dig selv.

3. Hobbyer

Der findes så mange forskellige hobbyer og interesser, som man kan tage del i.

Hvis du udvikler en passion for en hobby, især en hobby, som du kan dele med andre, kan det virkelig være med til at skabe passion og kreativitet på andre områder af dit liv.

Ikke nok med det, men andre mennesker reagerer ofte godt på passion om hobbyer, selv om de ikke er så interesserede i din specifikke hobby.

Det er interessant at lytte til en person, der er passioneret og vidende, når han/hun fortæller om sin hobby eller interesse.

Hobbyer kan findes overalt og alle steder. Hvis en mulighed byder sig, så prøv det. Måske er det at tage et dansekursus, kigge på nogle samlerobjekter eller prøve discgolf.

Vælg noget, og prøv det af!

4. Kunst

Der er få ting, der fremkalder lidenskab i folk som kunst, selv om vi ikke nødvendigvis selv er kunstnere.

Der er noget at sige om det storslåede i at se mesterværker af kreativitet, uanset om det er malerier, skulpturer, skriftsprog eller hvad som helst, som en person skaber gennem sin vision og indsats.

Kunst kan virke som en indlysende ting, men det er vigtigt at se på, hvordan folk opfatter kunst. Man behøver ikke at være fantastisk til det, man skaber, for at skabe noget. Ingen starter med at være fantastisk til noget som helst.

Alligevel er der så mange mennesker, der smider deres egen indsats væk, lige når de er begyndt på deres vej, fordi de ikke ser det som godt eller nemt.

Så længe det gør dig glad, er det alt, der virkelig betyder noget. Du behøver ikke at producere mesterværker.

5. Opløftning af andre

Venlighed er en investering, der altid giver udbytte tilbage, ikke nødvendigvis udefra, men for ens egen sjælefred og sjæl.

Mennesker er sociale væsener, og vi har gavn af socialisering. På mange måder får vi det, vi lægger ud i verden, tilbage i form af vores egen indre fred, lykke, tilfredshed og velvære.

Det gør det at udvikle passion for andre til noget, der virkelig kan hjælpe på vores sjælefred og plads i livet.

At udvikle en vane med at opløfte og hjælpe andre, hvad enten det er i dit personlige liv eller gennem velgørenhedsarbejde med andre, er et godt valg.

6. Læring

En passion for læring kan åbne så mange døre og udvide din horisont.

Det handler ikke altid om at kende detaljerne og detaljerne i en sidste eller lille ting, at vide hvor man kan finde de rigtige svar er også en vigtig evne at dyrke.

Læring er en gave, som kontinuerligt giver til den person, der plejer og udvider sin viden.

Læring går også godt i spænd med erfaringer. Det er én ting at læse en bog eller lytte til et foredrag, men faktisk at tage ud og deltage i en ny aktivitet, som du har lært noget om, kan hjælpe dig med at møde nye mennesker og udvikle en dybere forståelse.

7. Forenkling af

Livet er en kompliceret maskine med et uendeligt antal bevægelige dele. At udvikle en passion for forenkling kan hjælpe med at bringe alting i et mere velordnet fokus.

Livet er naturligvis ikke altid let eller forudsigeligt. Der vil komme ting ud af ingenting, som kan påvirke dit liv enten positivt eller negativt.

Forenkling kan være med til at mindske din stress, gøre det lettere at fortolke situationer og træffe bedre beslutninger i det store hele.

En passion for forenkling starter virkelig med enten at ordne eller fjerne indviklede dele af ens liv.

Det kan være relationer eller venskaber, der er løbet ud i sandet, at man leder efter et mindre stressende job eller at man tynder ud i en masse materielle ting, som man ikke rigtig har brug for længere.

8. Sundhed og fitness

En passion for sundhed og fitness vil øge dit velbefindende i fremtiden.

Kroppen er en maskine, der skal passes på, hvis vi ønsker, at den skal fungere godt i en længere periode.

At udvikle en passion for sundhed og fitness vil ikke kun hjælpe på den fysiske sundhed, men det er med til at forbedre ens mentale sundhed og generelle velbefindende.

Det bedste sted at starte er ved at rådføre sig med sin læge for at se, hvad der vil være den bedste tilgang til forbedring.

Det er altid en god idé at få en lægelig udtalelse, før man går i gang med større kostændringer eller påbegynder en ny træningsrutine.

9. Din karriere

En karriereminded person med en stærk passion for det, de laver, uanset om det er noget banalt eller storslået, kan gøre en betydelig forskel i verden og inden for deres branche.

Der er nogle højlydte stemmer og holdninger, der mindsker vigtigheden af passion og glæde ved at have en karriere, hvilket er mærkeligt, da de fleste af os kommer til at bruge mindst en tredjedel af vores voksenliv på at arbejde.

At finde fred, lykke og passion i sin karriere kan gøre denne tid meget mindre stressende.

Og hvis du har en karriere, som du ikke kan lide eller ikke føler dig passioneret omkring, er det måske på tide at begynde at se på andre muligheder og udforske nye muligheder, før du siger dit job op og starter forfra.

Der er så mange veje til succes og lykke derude. Der er ingen grund til at tvinge dig selv ind på kun én.

10. Dine relationer

De mennesker, du bruger din tid sammen med, vil have den største indflydelse på dit liv.

Så det kan betale sig at prioritere at gøre disse relationer så positive som muligt ved at arbejde på dem.

Uanset om det er din partner, din familie, dine venner eller dine kolleger, er det værd at forstå, hvordan hvert enkelt forhold fungerer, og hvad du kan gøre for at fremme harmoni og omsorg, en passion, der er værd at udvikle.

Der er så mange aspekter ved et forhold, men nogle af de vigtigste er at forstå en person og dennes adfærd bedre, finde måder at opbygge en ægte forbindelse på og gøre det nødvendige arbejde for at opretholde disse bånd.

11. Iværksætteri

At skabe sin egen vej i arbejds- og forretningsverdenen kan være både udfordrende og yderst givende.

Din passion behøver ikke nødvendigvis at handle om penge, men snarere om at gøre noget, du nyder, udfordre dig selv og tage kalkulerede risici.

Du behøver ikke engang at fokusere på en forretning, der giver overskud. Du er lige så meget iværksætter, hvis du starter en velgørenhedsorganisation, som hvis du opbygger en virksomhed.

Det handler om at være herre over sin egen skæbne, at være kreativ, at være beslutsom og at tilpasse sig nye omstændigheder ved at tænke på dine egne fødder.

12. At skabe et bedre samfund

Vi lever i en ufuldkommen verden. Der er ingen tvivl om det.

Men vi har alle magten i os til at gøre denne verden bare en lille smule bedre.

Det kan være at kæmpe for social retfærdighed, at arbejde for miljøet, at forbedre samfundsforholdene eller noget andet.

Uanset hvordan det ser ud, er en passion for den generelle forbedring af den verden, vi lever i, meget værdifuld.

13. Undervisning

Vi har allerede talt om læring, men vend det om, og du vil opdage, at det at undervise folk i noget, de ikke ved i øjeblikket, kan være endnu en ting at blive begejstret for.

Du behøver ikke at være en egentlig lærer i en skole for at lære folk ting.

Du kan være en leder, der hjælper dine medarbejdere med at udvikle deres talenter.

Du kan være en forælder, der underviser dine børn på mange forskellige måder.

Du kan være aktivist og lære folk om vigtigheden af en sag, du tror på.

At dele viden og hjælpe folk med at udvikle sig er sin egen belønning.

14. Din tro

Hvis din tro er vigtig for dig, kan den helt sikkert betragtes som en passion.

Måske deltager du i religiøs praksis, bruger tid på bøn eller kontemplation eller omgås det fællesskab, som din tro giver dig.

Når du handler i overensstemmelse med din tro, viser det, at du er passioneret omkring den.

15. At handle

Evnen til at handle er det, der fører til positive ændringer i ens liv og velvære.

Ideer og inspiration er alle ret billige og overfladiske. Succes går til de mennesker, der vælger at tage handling og arbejde på deres mål.

Det er engagement og disciplin, der holder folk i gang gennem de dårlige perioder, hvor de tvivler på sig selv eller deres vej.

Angst og frygt forsvinder med handling, fordi du får erfaring og opbygger tillid til din evne til at tackle de ting, der ligger foran dig.

Der er ingen vigtigere passion i livet at udvikle end en passion for at handle. Handling er det, der fører til hver eneste vellykket virksomhed, uanset om det er personlig udvikling eller professionel.

Og det er super nemt at komme i gang! Det eneste, du skal gøre, er at vælge at gøre arbejdet.

16. Livet

Den bedste ting at være passioneret omkring er selve livet.

Det kan betyde forskellige ting for forskellige mennesker.

Måske praktiserer du mindfulness for at tage hver dag og hvert øjeblik, som det kommer.

Måske søger du at opleve nye ting og udvide din horisont.

Måske kan du lide at tænke over de store spørgsmål om livet og universet for bedre at forstå din plads i verden.


Uanset hvad du brænder for – nu og i fremtiden – så skal du ikke skamme dig over det.

Alt for mange mennesker er flove over at afsløre deres sande passioner af frygt for at blive stemplet som kedelige eller dumme.

Men hvis de betyder noget for dig, er det alt, hvad der bør betyde noget.

Olivia Nielsen
Om Olivia Nielsen

Olivia er en kvalificeret rådgiver og empatisk kliniker, som tror på vigtigheden af at opbygge stærke terapeutiske relationer med sine klienter for at fremme forandring. Hun samarbejder med sine klienter for at hjælpe dem med at nå deres mål og anvender en integrativ tilgang til rådgivning, som trækker på en række forskellige teoretiske tilgange.

Når hun ikke arbejder, nyder Olivia at rejse, tilbringe tid sammen med sin familie og venner og udforske nye steder.