“Jeg har ingen venner” – 21 ting, du kan gøre, hvis du har det sådan her

Sidst opdateret den 1 oktober, 2022

Skrevet den

Hvis du ikke har nogen, du kan kalde en ægte ven, kan ensomheden være svær at bære, men der er ting, du kan gøre for at afhjælpe situationen.

Uanset om du føler, at du slet ingen venner har, eller bare ingen venner i skolen, på universitetet eller på arbejdet, du skal ikke lade dig selv tro, at du er usympatisk.

Du skal bare undersøge de mulige årsager til, at du endnu ikke har fået nogen venner, og forsøge at tage fat på dem.

Her er 21 yderst effektive tips til at få flere venner i dit liv.

Bemærk: Hvis du egentlig er en udadvendt og social person, men din personlige situation har ændret sig, og du savner at have venner omkring dig – måske er du flyttet, har forladt dit arbejde for at få et barn, er for nylig gået på pension eller noget andet – er rådene i denne artikel stadig relevante for dig og værd at tage til sig.

1. Tjek, at du ikke blokerer for nye venskaber.

Hvis du læser denne artikel, er der stor sandsynlighed for, at du mangler venner og ret ofte føler dig ensom. Så det kan måske virke mærkeligt at spørge, om du faktisk forhindrer nye venskaber i at blive dannet.

Du kan med rette spørge: “Jeg har ingen venner, så hvorfor skulle jeg stå i vejen for mig selv?”

Tja, svaret er, at du måske ikke engang er klar over, at du gør det.

Sindet er komplekst, og mange af de ting, vi gør, kommer fra et sted langt under bevidstheden. Vi gør dem automatisk og uden at overveje, hvordan de kan påvirke vores liv.

Disse adfærdsmønstre, som er skjult for dig, opstår normalt på grund af nogle uløste personlige problemer.

Du behøver ikke at have oplevet store følelsesmæssige eller fysiske traumer eller misbrug for at have nogle dybe sår i dit ubevidste sind.

Tilsyneladende uvæsentlige begivenheder fra din fortid kan påvirke din nuværende tankegang og få dig til at opstille barrierer for venskab.

Måske er du opvokset i et miljø, der opmuntrede til uafhængighed og selvopholdelse, hvilket nu betyder, at du ikke føler dig i stand til at stole på andre mennesker for noget som helst – heller ikke for venskab eller sjov.

Måske er du tidligere blevet svigtet af mennesker, og du forsøger desperat at forhindre, at den samme følelse af sårbarhed opstår igen. Du frygter for forræderi og skuffelse, så du holder folk på afstand for at undgå sådanne risici.

Føler du dig simpelthen uværdig til andres venskab, fordi du blev udsat for mobning og chikane i dine tidlige år?

Dette er blot tre eksempler på, hvordan du måske lægger mentale hindringer op for at danne meningsfulde venskaber, og hvorfor du måske ikke har nogen venner længere.

De overbevisninger, du har, og de tanker, de giver anledning til, kan gøre det svært for andre mennesker at blive venner med dig. Spørg dig selv, om dette måske er tilfældet i dit liv.

2. Lad være med at give folk det forkerte budskab.

Folk er normalt ret åbne over for at få nye venner, men de skal føle, at den anden person ønsker at være også deres ven.

De vurderer situationen ved at læse tegnene, før de vælger, om de vil forsøge at skabe en forbindelse med den pågældende person eller ej.

Så du skal spørge dig selv, om du sender de forkerte signaler til dem omkring dig, som måske er potentielle venner.

Du siger måske “jeg har ingen venner”, men undgår du invitationer til sociale arrangementer? Har du gjort det tidligere? Hvis det er tilfældet, må du indse, at folk snart vil holde op med at spørge, hvis du bliver ved med at afvise dem.

De vil bare antage, at du enten ikke er interesseret, eller at du har bedre ting at lave.

Så er der dit kropssprog og den indflydelse, det kan have på andre mennesker.

Hvis du virker lukket med armene over kors og hovedet nedad, fylder det ikke folk med opmuntring om at komme over og tale med dig.

Hvis du ser ud, som om du ikke har lyst til at engagere dig, vil de holde sig væk for at undgå en socialt akavet interaktion eller en potentiel afvisning; de er trods alt også mennesker.

Når nogen taler til dig, hvordan reagerer du så? Folk kan lide samtaler, der flyder naturligt og ikke føles tvungne.

Hvis du giver stumme svar og ikke forsøger at forlænge samtalen, vil de hurtigt sige farvel til dig på grund af tavsheden.

3. Lær sociale færdigheder, og øv dig ofte på dem.

Når du har fundet ud af, hvordan du måske står i vejen for nye venskaber, skal du tage fat på de problemer, du har afdækket.

Som med enhver anden færdighed skal du tage skridt til at lære det grundlæggende i socialt samvær og derefter øve dig hver dag for at blive bedre til det.

Du kan starte så småt, som du vil, selv så lidt som at sige hej til et kendt ansigt en gang om dagen, men jo oftere du prøver, jo hurtigere vil du se resultater.

Du bør vælge aktiviteter, der tager fat på de særlige områder, som du fremhævede i trin et.

Så hvis din uafhængighed er grunden til, at du ikke har nogen venner, bør du prøve at bede om hjælp så ofte som muligt; start med små ting, og byg op derfra.

Hvis du normalt afviser tilbuddet om en hurtig drink efter arbejde, hvorfor så ikke spørge, om du kan tage med, næste gang dine kolleger går på baren.

Du behøver kun at blive en enkelt drink, før du går, men du vil lære dem meget bedre at kende i en social situation, end du nogensinde vil kunne gøre i arbejdsmiljøet.

Hvis du ikke har let ved at føre en samtale, kan du måske huske en kort liste over stikord, som du kan bruge, hvis dialogen svigter.

Tal om generelle emner som f.eks. hvad nogen har lavet i weekenden, eller hvad deres planer er for den næste ferie i kalenderen.

Simple ting som disse kan forlænge en snak og opbygge de første tråde til et venskabsbånd mellem dig og en anden person.

4. Lær at acceptere ubehag og afvisning.

Der er stor sandsynlighed for, at det ikke er let for dig at socialisere. Det føles sikkert lidt akavet og ubehageligt det meste af tiden.

Selv om det måske er tilfældet, må du ikke lade dette ubehag afholde dig fra at prøve i første omgang. Hvis du vil have det, du ikke har i øjeblikket, skal du være villig til at gå uden for din komfortzone for at få det.

Faktum er, at ikke alle sociale interaktioner, du har, vil være en positiv oplevelse. Og det er helt i orden. Måske kommer du ikke godt ud af det med nogen. En samtale kommer måske aldrig rigtig i gang eller går i stå efter et kort stykke tid. Måske finder de en undskyldning for at gå. Disse ting sker, men de er kun betydningsfulde, hvis du tror, at de er det.

Sagen med ubehag er, at jo mere du ser det i øjnene og tager det til dig, jo mindre intenst vil det føles næste gang. Til sidst vil ubehaget blot være en lillebitte følelse dybt nede i dig, som ikke generer dig. Det kan endda begynde at føles som spænding.

Og selv om afvisning nogle gange kan svie – især konstant afvisning – vil du ikke lægge så stor vægt på at blive accepteret, hvis du ikke er bundet til bestemte resultater, når du socialiserer dig, og du vil ikke lægge helt så stor vægt på at blive accepteret. Du vil være i stand til at håndtere afvisninger på en saglig måde, hvor du bare ser det som noget, der er sket, og ikke som en dom over dig som person.

5. Gør en indsats for at opretholde en forbindelse.

Når der først er dannet selv det mindste bånd mellem dig og en anden person, kan du begynde at lægge mere energi i det venskab. Du kan ikke forvente, at den anden person skal gøre alt arbejdet for at skabe forbindelse til dig, bare fordi du er genert eller indadvendt.

Du er nødt til at være initiativtager til kommunikation og personlige møder, hvis du ønsker at udvikle forbindelsen til noget meningsfuldt. Den anden person har måske andre venner eller sociale aktiviteter, og selv om han/hun måske gerne vil have et venskab med dig, er der måske mindre incitament til at skabe et venskab på grund af de eksisterende forbindelser.

Hvis du antager, at I har fundet sammen om en bestemt hobby eller interesse, er det mindste, du bør gøre, at sende dem en besked en gang imellem for at diskutere det. Spørg høfligt, hvordan de har det, men prøv derefter at engagere dem i en lille diskussion om den fælles interesse, som I har.

Støtter I det samme sportshold? Tal om spillet eller overfør sladder.

Er tegneserier din ting? Spørg om anbefalinger af nye at læse.

Deler I en kærlighed til bagning? Send dem et billede af din seneste portion af dine hvide chokolade-karamelbrownies og spørg, om de vil have opskriften (eller om de vil komme på besøg og prøve en!)

Men du kan ikke bare opretholde den digitale kommunikationskanal. Hvis du ønsker, at venskabet skal føre til noget, er du nødt til at tage initiativ til fysiske møder. Igen kan du komme med forslag, der involverer det, som I har knyttet jer sammen om, hvad enten det er at gå til spil sammen, tage til en tegneseriekonvention eller mødes på en fin kagecafé til en skive og en kop kaffe.

Vær proaktiv. Vent ikke på, at de kommer til dig. Tro ikke et øjeblik, at de ville kontakte dig, hvis de virkelig ville. Det er ikke kun dem, der har ansvaret, det er også dig. Du kan være den, der skubber tingene fremad i begyndelsen. Til sidst, ja, vil du ønske et gensidigt venskab, hvor begge parter er lige meget involveret, men du kan være kilden til den første gnist af indsats.

Samtidig skal du ikke fremtvinge noget, der ikke fungerer. Hvis du lægger masser af energi i flere gange, og de ikke synes at gengælde denne indsats, bør du vide, hvornår du skal acceptere, at venskabet ikke var ment til at være og overføre din indsats til noget og nogen anden.

6. Gør dine passioner til kilder til nye venner.

Fælles interesser er ofte gode byggesten til et spirende kammeratskab, så hvorfor ikke tage de aktiviteter, du nyder at lave, og gøre dem til en måde at få nye venner på?

Brug tjenester som Meetup.com til at finde ligesindede/grupper i dit område, og slut dig derefter til dem for at dyrke de ting, som I alle synes er sjove.

Det smukke ved at basere venskaber på passioner er, at det er let at tale om selv for den mest socialt akavede person. Du vil kende emnet ud og ind og vil sandsynligvis have masser af meninger om tingene. Du vil ikke skulle tænke på ting at sige; samtalerne vil flyde naturligt.

Dette tip er så enkelt, at selv hvis du ikke har nogen venner i dag, vil du få et socialt liv på ingen tid.

7. Tilmeld dig venskabs-apps.

Hvis du vil have en ven, skal du være ven med en anden person, som måske er ensom, isoleret eller blot leder efter en kammerat.

Der findes masser af apps derude, som hjælper folk med at få venner. Du opretter en profil og matcher med andre mennesker, der måske har samme interesser.

Der findes generelle venskabs-apps, apps til folk, der dyrker sport og fitness, apps til nybagte mødre, apps til hundeejere/vandrere, apps til at komme i kontakt med dine naboer og apps til dem, der bare gerne vil drikke en kop kaffe med en ny person.

Dette er en god tilgang for dem med social angst. Du behøver ikke at forsøge at møde nye mennesker personligt og finde ud af, hvem der måske også leder efter en ny ven. De mennesker, der er på disse apps, er på dem, fordi de ønsker at finde nye venner. Det fjerner noget af det akavede omkring de indledende samtaler og “lad os være venner”-øjeblikket.

8. Vær oprigtig.

Folk får kontakt med andre mennesker, der viser åbenhed og sårbarhed. Det betyder ikke, at du behøver at spilde dit hjerte ud til alle – det betyder, at du skal være dig selv, vise dig selv og ikke skamme dig over dine særheder.

Folk kan lide særheder. Når nogen er villige til at vise deres særheder, får det dem omkring dem til at slappe lidt mere af. Vi har trods alt alle sammen noget, som vi synes gør os “mærkelige”, og vi forsøger ofte ikke at vise det. Men hvis en anden allerede viser sit, føler vi os mere trygge ved at vise vores særheder – og endda fejre dem.

Det er også meget nemmere at være helt sig selv. Du behøver ikke at tænke over, hvordan du skal opføre dig, eller hvad der er det rigtige at sige – du gør og siger bare det, der falder dig naturligt.

Folk kan se, når nogen er autentisk. På samme måde kan de se, når nogen er uautentisk. Hvis de skulle vælge, ville de vælge den autentiske person hver gang. Det vil bare føles mere ægte.

9. Vær en god ven.

De mennesker, du møder, og de venner, du får, vil ikke blive hængende længe, hvis du er en dårlig ven for dem.

Sørg for at give lige så meget, som du tager. Vær venlig, vær gavmild, vær pålidelig og fleksibel. Vær ærlig, vær troværdig, vær respektfuld og vær positiv.

Vær en god lytter og tillad andre at udtrykke sig selv og deres følelser uden at dømme dem, uden at være kritisk over for deres valg og uden at forsøge at kontrollere dem.

Tag ansvar, når du gør noget, der gør dem oprevet. Sig undskyld og mener det. Og vær tilgivende, forstående og medfølende, når de viser deres menneskelige side og gør dig ked af det.

Løft andre op, lad være med at bringe dem ned. Fejr med dem, når der sker noget godt i deres liv. Misund dem ikke deres succes eller prøv at overgå dem.

Glæd dig til at se dem, men vær oprigtig. Vær ikke en kilde til drama i deres liv, men vær i stedet en person, der bidrager på en positiv måde. Støt dem, når de har brug for hjælp eller en skulder at græde ud ved.

Vær den type ven, som du gerne vil have, at de skal være for dig.

10. Begynd i det små og tag små skridt.

Hvis din generthed eller sociale angst er en stor hurdle at komme over, skal du ikke forsøge at gøre det hele på én gang. Du kan starte i det små med folk, du allerede kender i en eller anden sammenhæng.

Øv dig i at lytte og konversere med dem. Væn dig til, hvordan det går frem og tilbage. Du behøver ikke at tale med dem i lang tid, men prøv at engagere dig regelmæssigt i dem, og se, hvordan jeres samtaler naturligt bliver længere og mere åbne.

Prøv dernæst at sige noget til en fremmed (eller en relativ fremmed, f.eks. en nabo). Start med en forbigående kommentar om vejret, hvor det er en hurtig samtale, der ikke fører nogen steder hen. Læg mærke til, hvor enkel den interaktion var, og at det gik fint (for det vil det helt sikkert også gøre).

Byg derefter op til en lidt længere interaktion – måske komplimentere nogen om et stykke tøj eller et smykke, de har på, og spørg, hvor de går det fra.

Hver gang skal du bevidst notere resultatet. Hvis du antager, at det var positivt, kan du bruge det som en påmindelse til næste gang for at hjælpe dig med at overvinde den angst, du måtte føle. Du vil være i stand til at imødegå tanker om, hvordan det hele kan gå galt, med minder om, hvordan det hele er gået godt tidligere.

Hvis du har en negativ oplevelse, kan du spørge, hvad der kunne være sket, eller hvordan du kunne gøre tingene anderledes i fremtiden. Havde personen travlt med at komme et sted hen?

Udfør et indre high five med dig selv, når du har et godt samspil. Læg mærke til, hvor godt det får dig til at føle dig. Måske kan du endda belønne dig selv efter interaktioner med fem forskellige mennesker på en dag.

Jo flere små skridt du tager, jo lettere bliver det hele. Din angst forsvinder måske aldrig helt, og du vil måske fortsat være lidt genert, men jo mere du øver dig, jo mere vil du være parat til at handle på trods af dine bekymringer.

11. Husk, at du har med et andet menneske at gøre.

Når du ønsker at få venner eller uddybe et venskab, skal du altid holde dig for øje, at du har med et andet menneske at gøre. Dette har en række konsekvenser.

For det første kan det være, at de også føler sig lidt nervøse, når du interagerer med dem. Dette gælder måske ikke for meget udadvendte mennesker, men mange mennesker oplever en vis nervøsitet, når de er sammen med andre, som de ikke kender så godt. Selv om dine nerver måske er på et andet niveau, er du ikke den eneste, der føler dem.

For det andet vil denne anden person begå fejl. De glemmer måske at svare på din besked, de bliver måske nødt til at aflyse planer, og de kan gøre dig ked af det på mange forskellige måder. Det betyder ikke nødvendigvis, at de ikke ønsker at være din ven. Det betyder bare, at de ikke altid er perfekte. Hvis dette sker jævnligt, bør du selvfølgelig overveje, om denne person vil være en god ven.

For det tredje har denne person andre ting i gang i sit liv. Det kan godt være, at du virkelig nyder deres selskab og gerne vil tilbringe al din tid sammen med dem, men du bliver nødt til at respektere deres andre forpligtelser. Det kan være, at de nogle gange ikke er tilgængelige i et stykke tid, fordi de har travlt med andre ting. Så bliv venner med denne person, men gør dem ikke til centrum for din verden.

12. Du skal ikke være desperat.

Det kan godt være, at du føler dig desperat efter at få et par venner, men der er forskel på at føle sig desperat og at være desperat.

At være desperat betyder, at man prøver for hårdt. Det betyder, at man udviser en trængende adfærd frem for en naturlig adfærd. Og folk har en tendens til at trække sig væk fra tranghed og klamphed.

Vær ikke overdreven med dine komplimenter. Forsøg ikke at behage andre hele tiden ved at ofre dig usundt. Det kommer tilbage til at være ægte. Folk har ikke noget imod at blive skubbet lidt tilbage en gang imellem, fordi de ved, at selv de bedste venner vil være uenige om ting.

Det er okay at give udtryk for dine præferencer eller dele din mening om noget, selv om andre mennesker måske ikke altid er enige.

Faktisk kan du, hvis du altid forsøger at gøre andre tilfredse, tiltrække den forkerte slags mennesker i dit liv – mennesker, der vil udnytte din behagelige måde at manipulere dig på eller bruge dig på.

Bevar din selvrespekt, og sørg for, at andre mennesker også behandler dig med respekt. Hvis dine idéer eller forslag altid bliver ignoreret eller nedstemt, skal du se ærligt på, om denne person er den rigtige slags ven for dig.

13. Få venner online, men lad dem ikke være dine eneste venner.

Tanken “jeg har ingen venner” ledsages ofte af en anden tanke “og jeg ved ikke, hvor jeg skal finde dem”

Men der er masser af muligheder derude. Med millioner af forskellige fora, Facebook-grupper, chatrum, websteder og andre steder for online engagement er det ofte lettere at finde ligesindede gennem dette digitale medie.

Det er på ingen måde en dårlig ting, og det kan hjælpe dig til at øve dine sociale færdigheder i et sikkert miljø, men stol ikke for meget på venskaber af denne type.

14. Vær interesseret i den anden person.

Et godt tip til at være en person, som andre mennesker har lyst til at tilbringe tid sammen med, er at vise en ægte interesse for disse mennesker og deres liv.

Folk kan lide at føle sig interessante, og der er ingen bedre måde end at få nogen til at lytte til, hvad du har at sige. Du kunne være den person. Du kunne være den gode lytter, som folk gerne vil tale med.

Stil spørgsmål baseret på det, som den anden person allerede har sagt, og giv vedkommende mulighed for at uddybe disse punkter. Husk ting, de har sagt i tidligere samtaler, og følg op på dem – det vil vise, at du virkelig lyttede og interesserede dig for det, de sagde.

De fleste mennesker vil naturligt nok også gerne inddrage dig i samtalen ved at spørge om dit liv. Så længe dette sker, og samtalen – og venskabet – går begge veje, er du på rette vej til en vinder.

15. Bidrage og finde din rolle.

Når du finder en gruppe af mennesker og begynder at opbygge venskaber med dem, kan du skabe en rolle for dig selv i gruppen. Det indebærer, at du skal bidrage med dine unikke færdigheder, talenter eller personlighedstræk.

Måske har du en evne til at organisere. Vær den person, som gruppen henvender sig til, når de skal planlægge arrangementer eller foretage reservationer.

Måske er du særlig intelligent. Du kan være gruppens hjerne – den, som andre henvender sig til, når de skal finde fakta, oplysninger eller svar på en quiz!

Er du rolig og fredfyldt? Du kan være den person, der mægler i stridigheder mellem gruppemedlemmer eller som bringer debatter, der er i fare for at udvikle sig til en konflikt, tilbage til et mere neutralt sted.

Når du bidrager med en særlig ting af værdi til en gruppe, bliver du uundværlig.

16. Opbyg en social kreds ved at præsentere venner på kryds og tværs.

Når du har fået en eller to venner, kan du bidrage til at styrke de bånd, du har til dem, ved at præsentere dem for hinanden.

Hvis de er glade for dit selskab, er der en rimelig chance for, at de også vil være glade for hinandens selskab. Dette gælder især, hvis I alle har fælles interesser eller samme temperament.

Hvis du gør dette med succes, vil du have skabt en vennekreds, som er mere modstandsdygtig og sandsynligvis vil vare ved.

17. Sigt efter venskaber, der har en dybere forbindelse.

Der findes forskellige typer venskab, og en vigtig måde, hvorpå de varierer, er i graden af intimitet.

Det er langt lettere at få overfladiske venner end venner, hvor du føler dig tryg ved at åbne dig og dele dine mørkeste tanker.

Hvis du i øjeblikket ikke har nogen venner, kan det være fristende at vælge en mere overfladisk forbindelse, som indebærer færre risici og er lettere/hurtigere at skabe.

De venskaber, der betyder mest, er imidlertid de håndfulde, der holder i længden og forbedrer dit liv på en vigtig måde.

Så prøv at gøre en eller to af de venner, du får, til nære venner.

18. Lad være med at gå på jagt efter venner.

Selv om du ikke har nogen venner, og du måske føler dig ensom, er det vigtigt, at du ikke prøver for hårdt at gøre nogen til din ven, hvis der ikke er nogen reel forbindelse der.

At jagte folk og forsøge at tvinge venskab på dem vil aldrig fungere.

Så selv om du altid bør give folk tid til at se, om der er potentiale for den dybere forbindelse, som vi lige talte om, skal du vide, hvornår du skal stoppe med at forsøge.

Det er lidt ligesom dating; hvis det ikke føles som om, at et seriøst forhold (i dette tilfælde et venskab) er på tale efter et kort stykke tid, behøver du ikke at føle dig skyldig, når du går fra hinanden.

19. Tal er ligegyldige.

Når du bogstaveligt talt ikke har nogen venner, er det ikke så vigtigt, hvor mange du er i stand til at få. En enkelt ven er bedre end ingen.

Så du skal ikke bekymre dig om at forsøge at skabe en forbindelse med mange forskellige mennesker på én gang; fokuser din indsats på et lille antal – måske kun en eller to – og arbejd dig så langsomt op derfra.

Hvis du opdager, at du ikke kan beholde dine venner, efter at du har fået dem, så spørg dig selv, om du spreder dig for meget ud med hensyn til den tid og opmærksomhed, du giver folk.

Dette er især vigtigt, når du først bliver venner med nogen. Regelmæssig kontakt er det, der skaber stærke bånd.

20. Se ud over de barrierer, der er forbundet med alder, race, klasse og køn.

Som voksen uden venner kan det være let at tro, at du har størst sandsynlighed for at få venner med dem, der har samme alder, sociale baggrund eller køn, men sandheden er, at disse ting betyder mindre, end du tror.

Det, der betyder noget, er fælles interesser, fælles værdier og kompatible personligheder.

Så lad være med at begrænse dig selv, når du søger nye venner; gå ud over de barrierer, der holder folk fra hinanden, og opdag en hel verden af potentielle kammerater.

21. Få hjælp til depression, angst eller andre psykiske problemer.

Gør dit mentale helbred det sværere at være social? Depression, angst (især social angst), stress, problemer med at blive forladt og masser af andre ting kan få venskab og socialt samvær til at virke som for meget at håndtere.

Hvis du lider af nogen af dem – eller tror du, at du gør det – skal du sørge for at få hjælp til at håndtere deres virkninger. Hvis de ikke behandles, eller hvis de behandlinger, du har prøvet, ikke hjælper, vil de danne hindringer for, at du kan få venner og bevare disse venskaber.

Det betyder ikke, at du skal “helbrede” dig selv for dine psykiske problemer, før du kan have et aktivt socialt liv. Det handler om at have de rigtige mekanismer på plads til at håndtere situationer, der kan udløse visse følelser.

Når du først har fået dem under en form for kontrol, vil du være mere sikker på dig selv og mere sikker, når du ser og taler med andre mennesker.


Lige nu, mens du læser dette, kan det for dig virke som om, at du ikke har nogen rigtige venner, og at ingen kan lide dig. Husk bare, at det ikke behøver at være sådan.

Du har magten i dig selv til at skabe nye venskaber og skabe et socialt netværk af mennesker, der sætter pris på dig.

Det kræver tid og beslutsomhed at opbygge disse venskaber, men når du først har det, er belønningen stor.

Olivia Nielsen
Om Olivia Nielsen

Olivia er en kvalificeret rådgiver og empatisk kliniker, som tror på vigtigheden af at opbygge stærke terapeutiske relationer med sine klienter for at fremme forandring. Hun samarbejder med sine klienter for at hjælpe dem med at nå deres mål og anvender en integrativ tilgang til rådgivning, som trækker på en række forskellige teoretiske tilgange.

Når hun ikke arbejder, nyder Olivia at rejse, tilbringe tid sammen med sin familie og venner og udforske nye steder.