12 grunde til, at mænd kommer tilbage uger eller måneder senere

Sidst opdateret den 2 oktober, 2022

Skrevet den

Har din eks lige sendt dig en besked?

Det kan være så forvirrende, når fyre kommer tilbage ud af det blå, måneder efter at tingene er slut.

Lad os prøve at afkode hans adfærd og finde ud af, hvad der foregår. Her er 12 mulige grunde til, at han er kommet tilbage efter flere måneder fra hinanden..

1. Han savner dig.

Vi bliver alle nostalgiske fra tid til anden. Måske har han set noget, der mindede ham om dig, eller han har bare reflekteret over tingene for nylig.

Uanset hvad, så savner han dig oprigtigt og det, I havde sammen. Han savner måske at være i et forhold, eller han savner måske den, han var, da han var sammen med dig.

Han vil have dig tilbage, fordi han savner, hvordan tingene var før.

Hvis du tror, at det kan fungere at prøve igen, så gør det! Lyt til din mavefornemmelse, sørg for, at I begge har haft tid nok til at sikre, at I virkelig, virkelig har lyst til at finde sammen igen, og tjek, at I har arbejdet på det, der holdt jer tilbage sidste gang.

Du har også lov til at savne nogen, men ikke ønsker forholdet tilbage – og det er okay at fortælle ham det.

Du kan beslutte, at du ikke vil tale med ham, fordi det er for svært, og at du bare vil fokusere på at komme over ham og komme videre, uanset hvor meget I savner hinanden.

Ikke alle, vi elsker, er de rigtige for os, og du er nødt til at sætte dig selv først.

2. Han føler sig skyldig for den måde, han behandlede dig på.

Hvis din eks er kommet tilbage flere måneder senere, forsøger han måske ikke at få dig tilbage, men i stedet at undskylde og tage ansvar for sin opførsel.

At have haft noget tid fra hinanden kan have givet ham det rum, han havde brug for til at reflektere over sine handlinger og virkelig tænke over, hvilken rolle han spillede i forholdet og bruddet.

Han føler sig måske forfærdelig over den måde, han behandlede dig på, eller hvordan og hvorfor tingene sluttede, og han ønsker at gøre det godt igen ved at undskylde

Det er op til dig at afgøre, hvordan det skal gå – hvis han ønsker at tale om tingene, men du ikke har det godt med det endnu, så bed ham respektere dine ønsker og give dig mere tid.

Måske kan han sende dig en e-mail med en undskyldning, og du kan læse den i din egen tid.

Eller måske foretrækker du at afslutte samtalen helt, fordi du er ligeglad med, hvor dårligt han har det, eller fordi du ikke ønsker at genopleve det, der skete. Det er dit valg!

3. Hans planer om at spille på banen gik ikke i orden.

Din eks har måske afsluttet forholdet, fordi han ønskede at være single i et stykke tid.

Det sker ofte, og det kan have flere årsager: Han har aldrig rigtig været single, hans liv ændrede sig (nyt job, nye venner osv.), og han ønskede at udforske sine muligheder mere, eller han var ikke sikker på, at han var klar til at binde sig.

Det kan selvfølgelig være mange andre grunde, og det er sandsynligt, at du aldrig vil få det at vide!

Hvis han ønskede at spille på banen, ønskede han sandsynligvis at score en masse piger og “få mest muligt ud af at være single”. Jep, det er smertefuldt at tænke på, men det er sandsynligvis virkeligheden i situationen.

Grunden til, at han er kommet krybende tilbage, er, at han har indset, at det ikke var så sjovt at være single og gå i seng med andre, som han havde forestillet sig.

Det kan bestemt være sjovt, men det er også meget forskelligt fra at være i et fast forhold med en person, som man faktisk holder af.

Han har måske indset, at det ikke er så sjovt at være single, som han troede, og han vil måske nu have et forhold igen – med dig.

Tænk over, om du har lyst til at tage ham tilbage, hvis det overhovedet er en mulighed. Er det okay for dig at vide, at han har været i seng med andre, og tror du, at I rent faktisk kan få det til at fungere denne gang?

Han bliver nødt til at vise dig respekt og gøre det klart, at du er hans prioritet, ikke en back-up mulighed, fordi han blev træt af at gå i seng med andre!

4. Han vil have det, han ikke kan få.

Du gjorde et klassisk power move efter et brud – du kom over ham, du fokuserede på dig selv, og du har været igennem en følelsesmæssig og fysisk opblussen.

Måske er du i dit livs bedste form, eller du har endelig haft mod til at søge det job.

Uanset hvad det er, har han bemærket det. Han kan se, at du nyder at være selvstændig, at du er glad og sund og trives – uden ham..

For det første er hans ego måske lidt skadet af dette. Han undrer sig over, hvordan du har formået at overleve uden ham (intenst, vi ved det, men det er virkelig, hvad nogle fyre tænker), og han kan spørge, om han på en eller anden måde holdt dig tilbage.

Det føles sikkert ikke godt, så han vil måske gerne bevise, at det ikke havde noget med ham at gøre ved at finde sammen med dig igen. Hvis du kan blive ved med at smadre dine mål, mens du er sammen med ham igen, kan han jo ikke have været problemet før, vel?

For det andet er der intet mere tiltrækkende end en eks, der er kommet videre og ikke vil have dig mere. Det er usundt, helt sikkert, men det er sandt.

Nu hvor han ikke kan få dig, og du har det så godt, vil han have dig tilbage. Han er fascineret af denne nye, uafhængige, selvsikre version af dig, og han vil gerne være sammen med dig.

At vide, at han ikke kan få dig (enten fordi du droppede ham, eller fordi du simpelthen er kommet videre), vil gøre ham vanvittig, og det vil give ham endnu mere brændstof til at begære dig.

Hvis du er på dette niveau af at gå videre, vil du måske ikke have noget med ham at gøre! Du har fokuseret på at komme så langt som til dig selv, så vil du risikere at komme sammen igen og miste alle de fremskridt, du har gjort, mens du arbejdede på at bygge dig selv op igen?

Det er kun dig selv, der kan svare på det..

5. Hans anden mulighed fungerede ikke.

Lad os sige, at jeres forhold sluttede, fordi du fandt ud af, at han var dig utro. I gik hver til sit, han tog af sted med elskerinden – og nu er han dukket op igen måneder senere.

Man skal ikke være et geni for at regne ud, at det ikke fungerede med denne anden kvinde..

Hvis han tilfældigt er dukket op i dit liv igen og er fuld af komplimenter, er det meget sandsynligt, at tingene gik galt med den pige, han var dig utro med.

Han vil have dig tilbage, fordi hans anden mulighed ikke fungerede, som han havde håbet på.

Igen skal du finde ud af, om du er glad for at være en mulighed i stedet for en prioritet. Han har allerede valgt en anden frem for dig, så har du det godt med at komme sammen igen, når du ved, at han forlod dig for en anden pige?

Vil han virkelig have dig tilbage, eller vil han bare have et sikkerhedsnet, fordi hans ego blev skadet af en anden?

6. Han har haft et dårligt forhold og er klar over, hvad han har mistet.

Denne ligner ovenstående, men er lidt anderledes, så den er værd at overveje. Han har måske ikke forladt dig for en anden specifikt, men han endte i et andet forhold ret hurtigt efter, at I slog op.

Han kan have indset, hvor godt han havde det med dig, simpelthen fordi dette andet forhold var så forfærdeligt. Nu hvor han har noget andet at bruge til sammenligning, kan han indse, hvor heldig han var med dig!

Han kan også være kommet til denne konklusion uden at date andre. Han har måske bare indset, hvor meget han nød at være sammen med dig, og hvor godt forholdet faktisk var.

Noget tid adskilt kan ofte give tiltrængt perspektiv og klarhed. Måske kontakter han dig nu for at lade dig vide, hvor meget han værdsætter dig, og hvor ked af, at han ikke indså det før.

Det kan fungere for dig, og du vil måske virkelig sætte pris på at høre disse ting. Men han bliver nødt til konsekvent at vise dig, at han værdsætter dig, og leve efter disse værdier, hvis dette forhold skal fungere. Han kan ikke gå tilbage til det lette liv og tage dig for givet igen!

7. Det har hans venner eller familie fortalt ham det.

Vi har alle sammen været der. Et forhold slutter af en eller anden grund, og efter et par måneder kommer dine kære med en kommentar om, at I burde prøve igen.

Måske er de trætte af, at du ser ulykkelig ud, eller de mener oprigtigt, at du bør give det en chance til. Uanset hvad, kan det være det, der er sket, hvis din eks er kommet tilbage flere måneder senere.

Han har måske fået at vide af et par venner, at du var det bedste, der nogensinde er sket for ham. Måske har hans familie sagt, at han faktisk burde prøve at slå sig ned med dig, fordi du var virkelig god for ham, og han var så meget lykkeligere med dig, end han er uden dig.

Det er helt sikkert noget, du skal overveje, hvis din eks tilfældigt dukker op efter måneder uden kontakt!

8. Han føler sig ensom, eller han vil have et ego boost.

Vi føler os alle ensomme til tider, og mange af os forsøger at kurere denne ensomhed ved at række ud efter vores eks.

Det er fredag aften, vi har været ude og få et par drinks, og nu er vi alene hjemme. Vi scroller i fuldskab gennem gamle billeder af os sammen med vores eks, hvor vi så lykkelige ud, eller måske er vores venner lykkeligt forelskede, og vi er jaloux på deres forelskede forhold.

Uanset hvad, føler vi os ensomme – så hvorfor ikke sende en besked til vores eks og bare mærke efter, hvordan stemningen er?

Måske føler han sig nede – måske er han stadig single, og det får ham til at føle sig utiltrækkende. Han håber måske, at du vil komplimentere ham og få ham til at føle sig bedre tilpas, ligesom du sikkert gjorde, da I var sammen.

Han vil måske også gerne have, at du vil have ham – hvis han sender dig en besked, og du er glad for at høre fra ham og desperat efter at komme sammen igen, vil han føle sig ønsket og begæret og attraktiv.

Hvis dette er tilfældet, er han måske ikke interesseret i noget seriøst eller langsigtet, så vær advaret!

Han er måske bare ensom og har lidt ondt af sig selv, og han håber, at du vil give ham den hengivenhed og opmærksomhed, som han ønsker.

9. Han har brugt tid på at arbejde med sig selv.

Dette er en af de få gange, hvor vi mener, at en eks, der tilfældigt dukker op måneder senere, kan være en god ting!

Hvis han virkelig har taget de par måneder fra hinanden til at arbejde på sig selv, har vi stor respekt for en fyr, der gør det.

Han har måske taget tiden fra hinanden til at fokusere på sig selv, reflektere over sin adfærd i forholdet og virkelig bore ned i at træffe nogle sundere livsstilsvalg.

Hvis en del af grunden til, at I slog op, var på grund af hans handlinger eller livsstil, kontakter han dig måske nu for at lade dig vide, at han ønsker at prøve igen og har lagt det nødvendige arbejde i det.

Måske slog I f.eks. op, fordi han begyndte at tage stoffer og gå ud sent hele tiden. Hvis han er stoppet med denne adfærd, vil han gerne have, at du skal vide det, fordi det kan betyde, at du vil tage ham tilbage.

Måske har han fået et nyt job, er stoppet nogle usunde vaner eller er klar til virkelig at binde sig til dig. Han vil have dig til at vide, at han har taget disse skridt i retning af at blive en bedre partner for dig, fordi han ønsker, at du skal give ham en chance mere.

Vurder, hvor kompatible I begge nu er, samt hvor meget du tror, han er i stand til at forpligte sig til denne nye livsstil.

Hvis han holdt op med at ryge for tre dage siden, skal du ikke stole på ham for hurtigt! Han er måske ikke villig til virkelig at yde de langsigtede ofre, der er nødvendige for at få tingene til at fungere.

10. Han vil bare gerne være sammen.

Nogle gange må vi acceptere, at vores ekser dukker op, blot fordi de ønsker at have sex.

Vi behøver ikke at gå ind i en stor mængde detaljer her, da vi alle har oplevet dette på et tidspunkt!

Hvis han sender dig beskeder for første gang i flere måneder, og det er klokken 2 om natten, eller han er fuld, eller beskederne er suggestive eller flirtende, er der en ret stor chance for, at han bare vil i seng med dig igen.

Hvis det er okay for dig at gå i seng med ham, så gør det. Hvis du er usikker, bliver det nok et nej.

Lad være med at nøjes med sex med en eks, når du kunne vælge en date med en fyr, der faktisk er interesseret i dig!

11. Han er forvirret over bruddet.

Hvis jeres brud var ret pludseligt eller ret rodet, er der en chance for, at I begge har haft brug for noget tid til virkelig at bearbejde det.

Det er meget muligt, at han i løbet af denne tid har indset, at han aldrig rigtig fik lukket op for, hvorfor forholdet sluttede.

Det kan være, at han kommer tilbage måneder senere, fordi han har brug for noget klarhed. Måske vil han bare gerne tale med dig om, hvad der skete og hvorfor, så han rent faktisk kan lægge det hele bag sig og komme videre.

Dette er en meget moden tilgang og en sund måde at bearbejde det på, hvis du er tryg ved denne form for samtale.

12. Han er ikke sikker på, hvad han vil.

Din eks har måske taget kontakt til dig efter flere måneders brud, fordi han ikke er sikker på, hvordan han har det.

Han ønsker ikke nødvendigvis at komme sammen igen, men han kan heller ikke lide, at I ikke er sammen igen.

Hvis han føler sig forvirret over, hvad der er sket mellem jer to, og han ikke ved, hvilket resultat han ønsker, tager han måske bare en chance og tjekker stemningen for at se, hvordan du reagerer

Hvis du er begejstret for at høre fra ham, har han fået en ny chance for at få noget sammen med dig, og det kan være, at han indser, at det er det, han virkelig ville.

På samme måde vil det, hvis du gør det klart, at I aldrig vil finde sammen igen, hjælpe ham til at acceptere, at det ikke engang er en mulighed at overveje længere, og han vil finde ud af, hvad han vil have på den måde.

Olivia Nielsen
Om Olivia Nielsen

Olivia er en kvalificeret rådgiver og empatisk kliniker, som tror på vigtigheden af at opbygge stærke terapeutiske relationer med sine klienter for at fremme forandring. Hun samarbejder med sine klienter for at hjælpe dem med at nå deres mål og anvender en integrativ tilgang til rådgivning, som trækker på en række forskellige teoretiske tilgange.

Når hun ikke arbejder, nyder Olivia at rejse, tilbringe tid sammen med sin familie og venner og udforske nye steder.