Hoe je weet of een meisje je leuk vindt: 25 duidelijke tekenen

Laatst bijgewerkt op 1 oktober, 2022

Gepost op

Vindt ze me leuk?

Het is een vraag die ongetwijfeld bij bijna elke man op enig moment in zijn leven is opgekomen.

Immers, wat is een betere manier om gênante momenten te voorkomen dan uit te zoeken hoe een meisje zich voelt voordat je je romantische belangstelling kenbaar maakt?

Toch kunnen vrouwen soms nogal moeilijk te doorgronden zijn, zelfs als we denken dat we de man op wie we vallen overduidelijk maken wat we willen.

En laten we eerlijk zijn, jullie mannen zijn vaak niet zo goed in het lezen van signalen.

Vooral als je oordeel wordt vertroebeld door hartjes die voor je ogen zwemmen als je naar iemand kijkt die je echt leuk vindt.

Of je haar nu leuk vindt en niet zeker weet of ze ja zou zeggen als je haar mee uit vraagt, of je bent al uit geweest, maar je weet niet zeker of ze graag verder wil, het lezen van een meisje kan een beetje een mijnenveld zijn.

De sleutel is te letten op bepaalde gedragingen en andere signalen die erop wijzen dat ze zich tot je aangetrokken voelt.

Sommige zijn misschien subtiel, terwijl andere grenzen aan flirten, maar hier zijn enkele verklikkerlichten die aangeven dat ze je leuk vindt.

1. Je merkt dat ze naar je kijkt

Als we een jongen leuk vinden, zullen we uiteindelijk veel naar hem kijken, of we dat nu leuk vinden of niet, en we kunnen het waarschijnlijk niet zo goed verbergen. Als je naar haar kijkt en haar betrapt op staren, is dat een goed teken.

Als ze naar je glimlacht als jullie ogen elkaar ontmoeten, of als ze op je glimlach reageert door terug te glimlachen, is dat nog positiever. Vooral als het zo’n lieve, verlegen glimlach is die je krijgt als je betrapt bent op staren.

Het is immers moeilijk om je ware gevoelens op het moment zelf te verbergen als je er niet op voorbereid bent.

Aan de andere kant, en omdat we niets anders zijn dan tegendraads, is een ander teken (vooral als er nog niets tussen jullie is gebeurd) dat ze je letterlijk nooit aankijkt.

Ze zal je blik ijverig vermijden omdat ze niet te opvallend wil zijn.

2. En ze zoekt je op

Als ze een kamer binnenkomt en weet dat je er zult zijn, kijk dan of haar ogen je opzoeken als ze aankomt.

Zelfs als ze niet naar je toe komt en in plaats daarvan naar haar vrienden gaat, is het feit dat ze kijkt of je er bent een heel goed teken, want het betekent dat ze aan je gedacht heeft.

Die kleine blikken geven aan dat ze zich mentaal voorbereidt op een interactie met jou later.

3. Ze begint je anders te behandelen

Als je haar al een tijdje kent als vriendin en ze heeft plotseling gevoelens voor je ontwikkeld, dan zou ze een ongelooflijke acteur moeten zijn om haar gedrag ten opzichte van jou niet te veranderen.

Als jullie voorheen een vrij hechte, aanhankelijke relatie hadden en ze stopt plotseling met je aan te raken of begint je anders te behandelen dan ze met andere jongens doet die jullie beiden kennen, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand.

Misschien voelt ze zich niet meer zo op haar gemak om zo vriendelijk te zijn, omdat ze in haar hart meer wil.

Misschien wil ze je vriendin zijn, maar de kans is groot dat ze zich ook zorgen maakt over afwijzing of het verpesten van een perfect goede vriendschap.

4. Ze antwoordt op je berichten

Nogmaals, dit zal van meisje tot meisje verschillen, maar over het algemeen, als we iemand leuk vinden, sturen we vrij snel een bericht terug.

Dat is tenzij je in het gevreesde ‘spel’ verzeild bent geraakt om pas na drie dagen te antwoorden en desinteresse te veinzen, in welk geval ze zich daaraan zal houden omdat de meeste meisjes niet willen overkomen als de ‘gretige’.

Hoewel sommige mensen gedijen bij deze spelletjes, hebben de meeste meisjes er geen tijd voor. Als je blijft spelen zal ze waarschijnlijk vrij snel haar interesse verliezen, dus stop in godsnaam met rotzooien en sms haar terug.

5. Ze lijkt nerveus

Als jullie elkaar voor het eerst ontmoeten, wordt ze dan een beetje zenuwachtig? Heeft ze moeite met het bedenken van gespreksonderwerpen?

Weet ze niet goed hoe ze je moet begroeten? Moet het een handdruk zijn? Een knuffel? Een kus op de wang? Een kus op beide wangen? Of blijft ze gewoon ongemakkelijk staan?

Als een vrouw je leuk vindt, zal ze vlinders in haar buik hebben als ze je voor het eerst ziet, en dat kan betekenen dat haar hersenen een korte vakantie nemen.

Ze zou zich snel moeten ontspannen in je gezelschap, maar de eerste zenuwen zijn een zeker teken dat ze geïnteresseerd is.

6. Ze is handtastelijk

Sommige meisjes voelen zich ongemakkelijk bij contact in het openbaar, dus dit geldt niet altijd, maar over het algemeen, als ze je leuk vindt, zal ze manieren vinden om je aan te raken, ook al zijn het maar kleine gebaren.

Het aanraken van je arm is zeker een goede aanwijzing, want het is opzettelijk en verrassend intiem. Of ze kan op een andere fysieke manier flirten, zoals je speels slaan of zelfs directer zijn als ze zelfverzekerd is en zich sterk tot je aangetrokken voelt.

7. Ze maakt plannen

Er is niets vervelender dan uit elkaar gaan met een jongen die je leuk vindt zonder een duidelijk idee van wanneer jullie elkaar weer zien.

Als ze er geen moeite mee heeft om je weer te zien, zal ze het waarschijnlijk vaag houden, maar als ze in je geïnteresseerd is, kan ze bepaalde dagen of tijden voorstellen waarop ze vrij is voor een nieuwe date.

Zorg dat je daar op ingaat als je kunt en leg een plan vast, anders kan ze denken dat je niet geïnteresseerd bent in een nieuwe ontmoeting.

Het hebben van vaste plannen geeft haar de zekerheid dat ze je weer gaat zien, en betekent dat ze niet hoeft te wachten tot je een voorstel doet.

8. Haar vrienden gedragen zich anders

Als ze je leuk vindt, is de kans groot dat haar vrienden daar alles van weten en op een manier zullen reageren die dat weerspiegelt.

Misschien laten ze jullie met rust als je haar benadert, of misschien laten ze kleine hints vallen als ze met je praten.

Hoe dan ook, vrienden zijn vaak minder subtiel over dingen tot op het punt dat ze heel goede aanwijzingen geven over de gevoelens van het meisje zelf.

Ze kunnen je zelfs ronduit vertellen dat ze je leuk vindt – als je geluk hebt!

9. Ze lacht en lacht

Als je weet dat je grappen slecht zijn en ze lacht er nog steeds om, dan is dat een uitstekend teken dat ze een oogje op je heeft.

In de buurt zijn van een jongen die we leuk vinden brengt ons over het algemeen in een goede stemming en kan ons erg giechelig maken, dus glimlachen en lachen zijn uitstekende tekenen.

Zoek naar grote grijnzen die haar ogen ook laten schitteren, en je weet dat je een kans maakt.

10. Ze maakt oogcontact met je

In de westerse cultuur zijn we over het algemeen slecht in het maken van oogcontact, dus als we iemands ogen ontmoeten, gebeurt dat meestal heel bewust.

Oogcontact is verrassend intiem, dus als ze je ogen ontmoet en je blik vasthoudt, is dat een heel goed teken.

Bovendien, als je ziet dat haar pupillen verwijden als ze met je praat, is dat een verdere aanwijzing dat ze in je geïnteresseerd is.

11. Ze likt haar lippen

Het likken van de lippen is een onbewust signaal dat je leuk vindt wat je ziet. En we hebben het niet over grote lippende gebaren van extreme flirt..

…we hebben het over die kleine, slangachtige tongklikjes waarmee we onze lippen bevochtigen om te praten of misschien zelfs te kussen.

12. Ze bloost

Soms kun je iets zeggen of doen waardoor haar wangen roze of zelfs knalrood worden. Dit blozen heeft minder te maken met verlegenheid en meer met opwinding en nervositeit.

Als je met haar flirt en die scharlakenrode tinten op haar wangen ziet komen, is dat een teken dat ze misschien echte gevoelens voor je verbergt.

13. Ze prevelt zichzelf

Als een meisje je leuk vindt, zal ze er op haar aantrekkelijkst uit willen zien als je in de buurt bent. Dus zal ze haar haar controleren, haar make-up bijwerken en haar kleren op hun juiste plaats leggen.

Misschien stopt ze regelmatig haar haar achter haar oor terwijl jullie praten of brengt ze opnieuw lipgloss aan tijdens een badkamerpauze. Deze tekenen kunnen subtiel zijn, maar als je goed oplet kun je ze herkennen.

14. Haar lichaam is op jou gericht

Als we echt geïnteresseerd zijn in wat iemand te zeggen heeft, richten we ons niet alleen met onze ogen op diegene, maar draaien we ons hele lichaam naar diegene toe.

Als haar schouders dwars op je staan, richt ze haar aandacht echt op jou. Maar het is ook belangrijk om op haar voeten te letten, want als die van je af gericht blijven, kan ze aarzelen om zich volledig in te zetten.

Ze zal een open lichaamstaal hebben die uitnodigend en warm is. Ze zal zeker geen gekruiste armen hebben. Ze staat misschien ook wat langer en duwt haar schouders naar achteren om meer van haar nek bloot te leggen.

15. Ze komt wat dichterbij

Als een meisje je leuk vindt, zal ze waarschijnlijk naar binnen leunen als je praat of zelfs een halve stap naar je toe doen om zich volledig met je bezig te houden.

Omdat dit effectief de grenzen van je persoonlijke ruimte opzoekt, is het nogal intiem om te doen. Maar het toont interesse in wat je zegt en haar hoge niveau van comfort om je heen.

16. Ze kantelt en/of laat haar hoofd zakken

Iets anders wat ze misschien doet zonder het te beseffen is haar hoofd iets opzij kantelen als je aan het praten bent. Dit drukt belangstelling uit en laat zien dat ze ontvankelijk is voor wat je zegt.

Deze kanteling van het hoofd kan gepaard gaan met een lichte daling van haar kin naar de grond. Het resultaat is dat haar blik omhoog wordt gericht naar je gezicht, waardoor haar kaaklijn kleiner wordt en ze de klassieke puppy dog eye blik krijgt.

Dit is een licht onderdanige houding die kwetsbaarheid toont en een beroep doet op de beschermende aard van de man.

17. Ze spiegelt je gebaren en taal

Wij mensen kopiëren van nature wat anderen doen als we hen willen aanspreken. Dit kan onder vrienden zijn of zelfs in een zakelijke omgeving, maar het is vooral prominent in dating scenario’s.

Dus als je ziet dat ze je gebaren, je lichaamstaal of de dingen die je zegt spiegelt, dan is dat haar onderbewuste geest die zijn aantrekkingskracht op jou openbaart.

18. Ze herinnert zich dingen die je zegt

Als ze je leuk vindt, luistert ze waarschijnlijk naar je.

Als je de naam van de hond van je tante of de verjaardag van je broertje hebt genoemd en ze herinnert het zich, dan is dat het bewijs dat ze aan elk woord van je hangt en dat ze oprecht geïnteresseerd is in wat je haar vertelt, in plaats van dat ze in slaap valt.

Beoordeel ons hier niet te streng op, want sommigen van ons hebben een verschrikkelijk geheugen (we zijn ook maar mensen), maar als ze zich kleine dingen herinnert die je hebt gezegd, is ze duidelijk geïnteresseerd.

19. Ze zal je vragen stellen

Ze zal niet alleen luisteren naar wat je te zeggen hebt, ze zal ook wat dieper graven door je vragen te stellen.

Ze wil de echte jij leren kennen om te beoordelen of je vriendjesmateriaal bent.

Ze probeert uit te zoeken of er al dan niet een band is, dus wees voorbereid op wat flirterig geklets dat zich vooral op jou richt.

En ze zal willen weten of jullie gemeenschappelijke interesses hebben en of er skeletten in je kast verstopt zitten.

20. Ze kan praten over meer persoonlijke, intieme dingen

Misschien niet meteen, maar naarmate jullie elkaar beter leren kennen en je je meer op je gemak voelt om over dingen te praten, kan ze het gesprek sturen naar onderwerpen die een mate van intimiteit of kwetsbaarheid laten zien.

Dat kunnen je dromen zijn, je angsten, je overtuigingen, je voorkeuren als het gaat om kinderen, of zelfs hartzeer of trauma’s uit haar verleden.

Het feit dat ze zich voor je openstelt onthult dat ze deze opbloeiende relatie serieus neemt.

21. Ze geeft je haar onverdeelde aandacht

Als jullie twee praten, zal ze haar telefoon wegleggen, voorbijgaande afleiding negeren en haar energie op jou richten.

Dit is haar manier om te laten zien dat ze geïnvesteerd is in wat je te zeggen hebt en dat je woorden iets voor haar betekenen.

En ze zal niet alleen luisteren om te antwoorden zoals veel mensen doen in een ongedwongen gesprek, haar antwoorden zullen doordacht zijn, interesse tonen, en je het gevoel geven dat er naar je geluisterd wordt.

22. Ze complimenteert je

Als een vrouw wil dat je dat warme, gelukkige gevoel hebt als jullie samen zijn, zal ze je misschien een compliment geven of andere aardige dingen over je zeggen.

Ze kan positief spreken over wat je draagt of over andere aspecten van je uiterlijk. Of ze kan een opmerking maken over iets wat je gedaan hebt waar ze bijzonder van onder de indruk is.

Wat de context ook is, als ze aardige dingen over je zegt, is dat een goed teken dat ze wil dat je haar leuk vindt.

23. Ze hint of onthult dat ze vrijgezel is

Als je een meisje niet kent en haar net hebt ontmoet op een feestje of in een bar of via vrienden, vraag je je misschien af wat haar relatiestatus is.

Maar als ze op dat niveau in je geïnteresseerd is nadat ze je een beetje heeft leren kennen, is de kans groot dat ze een manier vindt om zich te laten ontvallen dat ze momenteel vrijgezel is.

Als ze daarover begint, is dat een van de sterkste tekenen dat ze het leuk vindt wat ze ziet. Als dat niet zo was, zou er weinig reden zijn om zo’n persoonlijk detail ter sprake te brengen.

Bovendien zal ze heel goed op je reactie letten om te beoordelen of jij ook single bent en wat je onderliggende emoties over haar zijn.

24. Ze streelt een voorwerp in haar handen

Deze is een beetje lastig omdat een vrouw die iets in haar handen houdt heel verschillende dingen kan betekenen.

De sleutel om erachter te komen is te kijken hoe ze het vasthoudt en ermee omgaat. Streelt ze het of houdt ze het stevig vast? Concentreert ze zich veel op het voorwerp, of bewegen haar handen onbewust?

Als ze bijvoorbeeld een drankje vasthoudt en er zachtjes in roert terwijl ze oogcontact met je houdt, is dat eerder een teken dat ze ontspannen is en open staat voor jou als persoon.

Als ze daarentegen haar handtas over haar middenrif klemt en veel van je wegkijkt, probeert ze een fysieke barrière tussen jou en haar te handhaven, ofwel omdat ze niet geïnteresseerd is, ofwel omdat ze zich nog niet comfortabel genoeg voelt in jouw aanwezigheid.

25. Het zit ‘m in de details

Vaak zijn meisjes erg op details gericht.

Grote, opzichtige gebaren hebben hun plaats (we zullen nooit klagen als een jongen ons meeneemt naar Parijs voor een mini-vakantie…), maar als een meisje wil laten zien dat ze iemand leuk vindt, dan zal dat eerder door de kleine details zijn dan door iets groots.

Misschien kookt ze voor je; misschien koopt ze iets kleins en geks voor je; misschien doet ze iets attents voor je verjaardag…

Als ze iets doet dat een investering van tijd vereist in plaats van geld, dan vindt ze je zeker leuk en probeert ze dat te laten zien.


Let op herhaalde signalen

Het opmerken van verschillende van deze signalen is duidelijk heel behulpzaam als je probeert uit te zoeken of een meisje je leuk vindt als meer dan alleen vrienden, maar het beeld wordt steeds duidelijker naarmate je deze dingen vaker herhaald ziet.

Op zichzelf kunnen deze tekenen verkeerd geïnterpreteerd worden als iets meer dan ze zijn. Maar elke keer dat je ze ziet, kun je groeien in vertrouwen met betrekking tot haar ware gevoelens voor jou.

Vind je haar terug?

Als ze je alle juiste signalen geeft, moet je antwoorden om ervoor te zorgen dat ze weet dat ze er niet alleen voor staat. Ze zal je goed in de gaten houden voor signalen, net als jij haar.

Raak haar aan, glimlach, lach om haar grapjes, en – dit is heel belangrijk – vertel haar dat je haar leuk vindt (zonder dat het ongemakkelijk voelt)

Niemand is bereid om onbeantwoorde liefde lang te verdragen, en zelfs als ze je leuk begint te vinden, zal ze zeker aanmoediging nodig hebben voordat ze zich halsoverkop laat vallen.

Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliënten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliënten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliënt.