10 eigenschappen van oude zielen ā€“ ben jij er een?

Laatst bijgewerkt op 1 oktober, 2022

Gepost op

Als je je kunt identificeren met de volgende tien persoonlijkheidskenmerken, dan ben je naar alle waarschijnlijkheid een oude ziel.

Misschien heb je je hele leven anders gevoeld, alsof je geest en ziel ver vooruitliepen op de veroudering van je fysieke lichaam. Mensen hebben misschien opmerkingen gemaakt over hoe wijs je bent of hoe volwassen je overkomt, en je zult het waarschijnlijk met hen eens zijn geweest.

Wat je een oude ziel maakt, maakt je ook een heel mooi mens; hoe je de wereld ziet en hoe je daarnaar handelt, zijn heel fijne kwaliteiten om te hebben. Je moet er trots op zijn dat je een oude ziel bent, want hoewel het soms een moeilijke rol is om te belichamen, komt hij met grote kracht en verantwoordelijkheid.

Hier zijn tien van de meest opvallende oude ziel karaktereigenschappen die jou zo bijzonder maken.

1. Je zoekt wijsheid en kennis

Een van de meest opvallende eigenschappen die oude zielen onderscheiden van de rest is hun onverzadigbare honger naar wijsheid en, in mindere mate, kennis. Je bent waarschijnlijk als een spons, die de lessen opzuigt van de wijze hoofden die je zijn voorgegaan, zodat je jouw plaats in de kosmos beter begrijpt.

Je huis is waarschijnlijk evenveel boek als baksteen, met enorme bibliotheken aan literatuur die al gelezen is of wacht om geconsumeerd te worden. Je hecht er veel waarde aan om te proberen je geest te verruimen en nieuwe dingen te leren, en bent niet tevreden met rusten voordat je alles weet.

2. Je verlangt naar persoonlijke en spirituele groei

Je hebt zoā€™n honger naar informatie omdat je een dringende behoefte voelt aan persoonlijke ontdekking en groei. Je geest zit vol vragen die je zou willen beantwoorden, en je ziet de reis om die antwoorden te vinden als een groot doel in je leven.

Je stelt je eigen overtuigingen voortdurend ter discussie, en verfijnt wat je waardeert, wat je verlangt, en waar je uiteindelijk voor leeft.

3. Je denkt veel na

Om wijsheid in jezelf te vinden en de hierboven beschreven groei mogelijk te maken, zul je vaak zitten en nadenken over het universum en alles wat zich daarin bevindt. Jij bent het type denken dat diep gaat, veel dieper dan de meeste anderen kunnen bereiken.

Het is niet ongewoon dat je zo opgaat in een gedachte dat de buitenwereld voor perioden bijna lijkt te verdwijnen.

4. Je verwerpt vaak het normale

De celebrity cultuur, populaire muziek, fast food, high fashion ā€“ dit zijn slechts enkele van de dingen waar je moeite mee hebt om enthousiast van te worden. Je bent over het algemeen onverschillig, en soms ronduit tegen, voor de verlokkingen van de populaire dingen en ziet ze als barriĆØres voor echte vrijheid.

Je voelt je meer aangetrokken tot alternatieve kringen, bewust consumentisme en een meer gezonde manier van leven.

5. Je koestert tijd in de natuur

Of je nu in de stad, de buitenwijken of op het platteland woont, je voelt een diep gevoel van verbondenheid met de natuur en hecht veel waarde aan de tijd die je daarin doorbrengt.

Je vindt het gemakkelijkst rust in de natuur en voelt je energiek en geƫnthousiasmeerd telkens als je er uitgebreid mee kunt omgaan. Je ziet jezelf al op een dag dicht bij de natuur wonen, zodat je dagelijks kunt genieten van de rustgevende effecten ervan.

6. Je vertrouwt op je intuĆÆtie

Door het wijze hoofd dat boven op je schouders zit, waardeer je het belang van intuĆÆtie. Je begrijpt dat de onbewuste geest een enorme rijkdom aan informatie en ervaring in zich draagt, en dit betekent dat je vertrouwt op je intuĆÆtieve kant als het gaat om het nemen van beslissingen.

Je weet dat het altijd het beste met je voor heeft en dat het je op het juiste pad zal houden.

7. Je bent een geweldige luisteraar

Je vrienden en geliefden komen vaak naar je toe voor advies omdat je een natuurlijke vaardigheid hebt als het gaat om luisteren. Je neemt de tijd om echt na te denken over de problemen van anderen en probeert de meest effectieve raad te geven op basis van de wijsheid die je hebt opgedaan en je verlangen om anderen gelukkig te zien.

8. Je hamstert geen bezittingen

Je vindt het moeilijk om opgewonden te raken van materiƫle zaken en neigt in plaats daarvan naar een heel eenvoudige smaak die praktisch nut boven uiterlijk vertoon zoekt. Je bent niet materialistisch en hebt niet de behoefte om meer te consumeren dan nodig is.

Je hebt niet veel kleren, je vindt het niet nodig om uit te geven aan luxe, en je huis is eenvoudig en sober ingericht.

9. Je ziet het grotere geheel

Hoe weinig of vele jaren je ook op deze planeet bent, je bent altijd in staat geweest het leven door een bredere lens te zien dan de meeste andere mensen. Je ziet in dat jouw leven slechts een korte vonk is in het oneindige vuurwerk dat het universum is.

Dit vermogen om dingen breder te bekijken betekent dat je meer openstaat voor de vele mogelijkheden die er om je heen zijn. Je blik is vaak ver voorbij de luchtbel die je fysiek bezet, gericht op de onophoudelijke symfonie van het leven elders.

10. Je waardeert de onderlinge verbondenheid van het universum

Je hebt allang begrepen dat de wereld geen kosmische verzameling is van volkomen afzonderlijke individuen. Je weet dat elk afzonderlijk element in wisselwerking een oneindig complex web vormt waaruit het bestaan voortkomt.

Met deze kennis respecteer je elke nieuwe draad die je in deze wereld creƫert en probeer je elke negatieve invloed op het geheel te minimaliseren. Je toont zorg voor anderen en voor het milieu; je bent voor vrede en tegen geweld; je kiest ervoor zoveel mogelijk liefde en warmte te verspreiden, omdat je weet hoe ver dat kan reizen.

Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliƫnten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliƫnten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliƫnt.