15 manieren waarop het universum je berichten stuurt

Laatst bijgewerkt op 1 oktober, 2022

Gepost op

Je bent geen geïsoleerd wezen, afgesneden van de rest van de werkelijkheid. Je bent op talloze ingewikkelde manieren verbonden met het universum, als draden die door je wezen geweven zijn. En via deze draden kan het universum je boodschappen sturen.

Ongetwijfeld ben je er veel tegengekomen in je leven, soms zonder je zelfs maar te realiseren wat ze zijn. Misschien heb je ze als toeval beschouwd, maar er is een goede kans dat het tekens van het universum waren, bedoeld om je op de een of andere manier te leiden.

Hier zijn 15 van zulke manieren waarop het universum je boodschappen kan sturen.

1. Terugkerende ervaringen

Merk je wel eens momenten dat je dag na dag hetzelfde lijkt te overkomen?

Misschien mors je steeds een drankje, stoot je je teen, of raak je je telefoon snel achter elkaar kwijt – elk van deze dingen kan een diepere betekenis hebben die op het eerste gezicht niet duidelijk is.

2. Dromen

Je onbewuste geest is het deel van je dat het diepst geworteld is in het grotere universum en het meest open staat voor het ontvangen van boodschappen.

En deze boodschappen worden vaak doorgegeven via het medium dromen. Als we slapen stemmen we ons lang genoeg af op onze onbewuste geest om de boodschap die wordt doorgegeven in ons op te nemen.

3. Dieren

De natuur heeft vele manieren waarop ze de boodschappen van het universum kan doorgeven, en geen enkele is belangrijker dan dieren.

Herhaalde waarnemingen van een bepaald dier of dierlijk gedrag kunnen een sterk teken zijn van onvervulde verlangens of van dingen die komen gaan. Bijvoorbeeld, het voortdurend opmerken van zwermen vogels die hoog in de lucht vliegen kan een teken zijn dat je de behoefte voelt om te reizen en een tijdje te ontsnappen.

4. Patronen van getallen

Hoewel getallen zelf een menselijke constructie zijn, kunnen ze toch een vorm van communicatie van het universum zijn. Je moet uitkijken naar patronen, want daarin zijn de boodschappen te vinden.

Herhalende getallen zoals 11:11 of opeenvolgende getallen zoals 1, 2, 3 kunnen verborgen betekenissen hebben; je hoeft ze alleen maar te ontcijferen.

5. Synchroniciteit

Ongetwijfeld heb je dit al vaak meegemaakt – wanneer je aan iemand denkt vlak voordat hij of zij belt, sms’t, of je hem of haar persoonlijk tegen het lijf loopt.

Meestal is dit een teken dat je op het juiste pad bent. Het is de manier van het universum om je te bevestigen dat je gedachten perfect aansluiten bij je toekomstige werkelijkheid. Het is het universum dat je een groot “ja” geeft om te bevestigen dat je de goede kant op gaat.

6. Objecten verliezen/vinden/breken

Onze relatie met de dingen die we bezitten is sterk; we zien onszelf en ons leven tussen de voorwerpen waar we mee en omheen leven.

Het hoeft dus niet te verbazen dat het universum via deze voorwerpen boodschappen kan sturen. Als we iets verliezen, iets vinden of iets breken, kan dat verschillende dingen betekenen.

Iets vinden is vaak bedoeld om een herinnering in je geest op te roepen, terwijl iets breken vaak wordt gezien als een teken dat je het verleden moet loslaten.

7. Terugkerende woorden/zinnen

Net als bij herhaalde ervaringen in korte tijd, betekent een bepaald woord of een bepaalde zin die je steeds weer snel achter elkaar tegenkomt meestal iets. Het kan een heel specifieke boodschap zijn of iets subtielers, maar beschouw deze woorden als aanwijzingen om erachter te komen.

8. Pijn en ziekte

Pijn komt niet altijd direct voort uit een bepaald voorval, en ziekten hebben niet noodzakelijkerwijs een duidelijke bron. Toch is het niet ongewoon dat beide zaken symbool staan voor iets anders in je leven.

De plaats van de pijn of het soort ziekte kan een verborgen betekenis hebben, iets waar je goed op moet letten.

9. Liedjes/muziek/teksten

Ben je ooit wakker geworden en had je meteen een liedje in je hoofd? Of ben je met je leven bezig geweest toen je plotseling een bepaald muziekstuk hoorde?

Onze geest maakt vaak complexe associaties tussen muziek en onze emoties. Het universum kan dan specifieke liedjes, deuntjes of teksten gebruiken om belangrijke informatie aan je over te brengen.

10. Het weer

Het weer in een bepaald gebied is iets dat veel mensen tegelijk ervaren, dus je vraagt je misschien af hoe het mogelijk een boodschap van het universum kan zijn.

Nou, het gaat niet om het weer in het algemeen, maar om wat je opmerkt en wanneer je het opmerkt. Dus als je concentratie wordt verbroken door het geluid van hagel op je ramen, is dat een teken dat je een pauze moet nemen van wat je ook aan het doen bent.

Evenzo, als je verlangt naar een bepaald weertype, kan dat je veel vertellen over je gemoedstoestand. Als je bijvoorbeeld verlangt naar een storm, kan dat betekenen dat je de behoefte voelt om recente gebeurtenissen weg te spoelen, om jezelf daarvan te reinigen.

11. Onverwachte ontmoetingen

Heb je ooit een toevallige ontmoeting gehad met iemand die toevallig de ideale persoon is voor je huidige situatie? Misschien had je net besloten je baan op te zeggen om personal trainer te worden, toen je op het feestje van een vriend iemand ontmoette die een paar jaar eerder hetzelfde deed.

Dit soort voorvallen is vaak het universum dat bevestigt wat wel of niet de juiste weg voor je is (afhankelijk van het advies van de ander).

12. Emoties die niet op hun plaats zijn

Onze gevoelens kunnen heel belangrijke boodschappers zijn, maar als het gaat om het doorgeven van aanwijzingen van het universum, zijn het de emoties die niet op hun plaats lijken die het meeste belang hebben.

Dus, bijvoorbeeld, als je op een veilige plek bent, maar je voelt je plotseling overvallen door onverklaarbare angst en vrees, dan kan er een goede reden zijn om extra voorzichtig te zijn.

13. Ongebruikelijke/Nieuwe woorden

Het kan zijn dat het universum moeite heeft om een bepaalde boodschap aan je over te brengen, en daarom kan het ervoor kiezen om je bloot te stellen aan ongewone, nieuwe of nieuwe woorden die je doen stilstaan.

Als je een woord tegenkomt waarvan je de betekenis niet kent, of je hoort een woord dat je al heel lang niet meer hebt horen spreken, kan dat een teken zijn waar je aandacht aan moet besteden.

14. Geuren

Onze geest zal in de loop van ons leven bepaalde mensen of gebeurtenissen gaan associëren met verschillende geuren. Je bent je er misschien niet eens van bewust dat deze verbanden bestaan, totdat je een onverwachte geur tegenkomt die een krachtig beeld in je geest achterlaat.

Als je deze meer ongebruikelijke geuren tegenkomt, kan het zijn dat het universum je probeert te herinneren aan iets of iemand die van bijzonder belang is voor een situatie waar je nu mee te maken hebt.

15. Onderbuikgevoelens

Het is de moeite waard om te herhalen dat je onbewuste geest zoveel beter is afgestemd op universele vibraties dan je bewuste. Dus als je leert dat je onderbuik een andere potentiële boodschapper is om goed op te letten, lijkt dat niet meer dan normaal.

Je instincten en intuïtie uiten zich vaak via een gevoel in je buik en deze gevoelens zijn producten van een actieve onbewuste geest die een boodschap doorgeeft van gene zijde.

Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliënten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliënten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliënt.