20 dingen die een man kan bedoelen als hij je ‘Mooi’ noemt

Laatst bijgewerkt op 2 oktober, 2022

Gepost op

De meesten van ons ontvangen graag complimenten, maar we hebben soms moeite om te begrijpen wat ze eigenlijk betekenen.

En als het gaat om woorden gesproken door leden van het andere geslacht, kan het dubbel zo moeilijk zijn om de subtiele boodschappen die worden overgebracht te ontcijferen.

Neem het voorbeeld van wanneer een jongen je mooi of schattig noemt. Wat betekent dat eigenlijk?

Het blijkt dat het veel verschillende dingen kan betekenen, afhankelijk van de situatie en de relatie die je met die man hebt.

Of je nu mooi of schattig wordt genoemd, wij hebben de mogelijke betekenissen gedecodeerd, zodat je niet hoeft te..

8 Dingen die ‘mooi’ kunnen betekenen

1. Het is een allesomvattend compliment.

Mooi kan natuurlijk verwijzen naar hoe je eruit ziet. Als een man je mooi noemt, laat dat zien dat hij het mooi vindt hoe je eruit ziet en ontzag heeft voor je schoonheid.

Dit kan ook betrekking hebben op de meeste andere complimenten – mooi is behoorlijk allesomvattend en kan ook betekenen dat je sexy bent, en elegant.

2. Hij vindt je mooi van binnen en van buiten.

Als een man je mooi noemt, kan hij ook verwijzen naar je persoonlijkheid. Een mooie persoonlijkheid heeft de neiging zacht, gevend en vriendelijk te zijn.

In deze context kan het woord mooi verwant zijn aan lieflijk of lief.

3. Hij vindt je een creatieve ziel.

Mooi kan ook betekenen dat je artistiek bent.

Een man kan je mooi noemen als je heel creatief bent en gedichten bedenkt of zingt terwijl je door het huis loopt.

Is er iets mooiers dan een hippie op blote voeten die door een weiland danst?

4. Hij voelt een langdurige liefde met je.

Vrouwen kunnen op veel verschillende manieren aantrekkelijk zijn, en met verschillende bedoelingen.

Sexy meisjes zijn misschien degenen met wie je de vrijdagavond wilt doorbrengen, maar mooie meisjes zijn degenen met wie je het weekend wilt doorbrengen.

Mooie vrouwen zijn heel echt, maar ze zijn ook de droom – degenen die je mee naar huis kunt nemen om je ouders te ontmoeten en met wie je je voorstelt te trouwen.

5. Hij voelt meer dan lust voor je.

Schoonheid gaat verder dan alleen lust. Het gaat meer over vriendschap en liefde gecombineerd tot iets dat sterker is dan verlangen.

Het betekent iets diepers en langdurigers dan kortstondige aantrekkingskracht.

6. Hij ziet je als een uitdaging.

Voor sommige mannen impliceert het gebruik van het woord mooi dat je een beetje onbereikbaar bent.

Lieve, mooie meisjes zijn gemakkelijker te benaderen, maar mooie meisjes kunnen intimiderend en eng zijn om te benaderen.

Als een man dit woord over je gebruikt, kan het zijn dat hij je als een uitdaging ziet en je tijd en aandacht waard wil zijn.

7. Hij vindt het fijn dat je lekker in je vel zit.

Te horen krijgen dat je mooi bent is vergelijkbaar met te horen krijgen dat je het buurmeisje bent.

Het is dat soort natuurlijke, moeiteloze charme die sommige vrouwen uitstralen.

Het betekent dat je er geweldig uitziet zonder make-up, met rommelig haar en comfortabele kleren aan. Jij in je natuurlijke staat is de mooiste jij van allemaal.

8. Hij is er trots op bij jou te zijn.

Als een man je mooi noemt, betekent dat dat hij trots is om bij je te zijn en met je wil pronken.

Je voorstellen aan familie en vrienden is niet alleen zijn manier om te zeggen dat hij je in zijn leven wil, het is dat hij er trots op is dat hij je zijn vriendin noemt omdat je zo mooi bent van binnen en van buiten.

12 Dingen die ‘Schattig’ kunnen betekenen

1. Hij denkt dat je lief bent.

Als jongens je schattig noemen, nemen sommige meisjes dat slecht op. Ze denken dat het betekent dat je lief en jong bent, terwijl we ons in plaats daarvan misschien sexy en begeerlijk willen voelen.

Schattig genoemd worden betekent niet dat je al die dingen niet ook bent!

Schattig zijn betekent dat je vriendelijk en lief bent. Het suggereert een zachte vrouwelijkheid in plaats van het kinderlijke aspect waar velen van ons automatisch van uitgaan.

2. Hij vindt je geweldig gezelschap.

Schattig zijn betekent ook dat je je heel prettig voelt om mee om te gaan – je bent leuk en je vindt het goed om onnozel te zijn.

Als een jongen je schattig noemt, is dat meestal omdat je heel gemakkelijk bent om mee om te gaan.

3. Hij ziet je als relaxed.

Schattig kan ook verwijzen naar je persoonlijkheid. Je kunt schattig genoemd worden als je mellow en ontspannen bent.

Dit is een groot compliment, want het betekent dat je easy-going en drama-vrij bent!

Leuke meisjes zijn gemakkelijk te benaderen omdat ze geen problemen veroorzaken en relaxed zijn.

4. Hij vindt je van nature mooi.

In termen van hoe je eruit ziet, hoeft schattig genoemd worden niet te betekenen dat je er jong uitziet.

Het kan betekenen dat je mooi en sensueel bent – vooral voor meisjes met sproeten, misschien zachtroze lippenstift en grote ogen.

5. Hij is verlegen, maar wil je een compliment geven.

Sommige jongens kunnen je schattig noemen als ze een beetje verlegen zijn of omdat ze niet zeker weten hoe je op hen zult reageren.

Ze willen beginnen met een gemakkelijker compliment en kijken hoe je reageert, in plaats van meteen te beginnen met ‘mooi’ of ‘prachtig’

6. Hij wil niet te sterk overkomen.

Schattig is ook een goede manier om een meisje gemakkelijk te complimenteren – sommige jongens willen niet te sterk overkomen door je te vertellen hoe sexy en heet je bent.

Deze mannen gebruiken gewoonlijk het woord ‘schattig’ omdat het complimenteus en vriendelijk is en ze je reactie kunnen zien voordat ze je vertellen hoe begeerlijk ze je vinden.

7. Hij denkt dat je girlfriend material bent.

Schattig verwijst vaak naar het type meisje waar mannen ook graag een relatie mee zouden willen hebben.

Vergelijkbaar met mooi is schattig een compliment dat net zo goed naar je persoonlijkheid verwijst als naar je uiterlijk, in plaats van naar hoezeer een man naar je kan verlangen.

8. Hij flirt speels.

Schattig kan een plagerig, flirterig compliment zijn. Als een man je schattig noemt, kan hij speels zijn en grapjes maken om de stemming tussen jullie tweeën te verlichten.

Schattig is iets dat iemand waarmee je aan het daten bent tegen je kan zeggen omdat hij je heel goed kent en met je wil spelen en onnozel wil zijn.

9. Hij wil uit de vriendenzone komen.

Als een mannelijke vriend je schattig noemt, kan hij erop zinspelen dat hij een oogje op je heeft.

Hij kan het ook gewoon hebben over hoe leuk hij je persoonlijkheid en chille aard vindt.

Je moet misschien opletten voor andere tekenen dat hij je leuk vindt, maar bang is om het toe te geven!

10. Hij denkt dat je jong van geest bent.

Schattig genoemd worden kan soms verwijzen naar jeugdigheid. Als je partner je schattig noemt, kan het hun manier zijn om te zeggen hoe leuk hij je speelse kant vindt.

Je wordt goed ouder en je partner vindt het leuk dat je groeit in volwassenheid en ervaring, maar nog steeds jeugdig en leuk bent.

11. Hij vindt dat je een prikkelbare energie over je hebt.

Denk aan wanneer je het woord schattig zou gebruiken voor een puppy of baby.

Als een jongen jou schattig noemt, kan dat om soortgelijke redenen zijn. Misschien vinden ze je energie en opgewekte vibe echt leuk.

12. Hij wil helemaal knuffelig en knus met je omgaan.

Als een jongen je schattig noemt, kan dat zijn omdat hij lieve dingen met je wil doen, zoals knuffelen, je haar aaien en samen domme baksessies houden.

Schattig impliceert het doen van schattige dingen, dus sommige jongens gebruiken dit compliment om te laten zien dat ze dat soort relatie met je willen.


Zoals we hebben vastgesteld, zitten er veel verschillende betekenissen achter mooi of schattig genoemd worden!

Om echt te begrijpen wat een jongen bedoelt als hij deze woorden gebruikt, moet je kijken naar de context waarin ze staan, de lichaamstaal die een jongen om je heen gebruikt, en de algemene vibe die je oppikt.

Maar wees gerust, zowel mooi als leuk zijn heerlijke complimenten om te ontvangen en tonen interesse, zorg en aantrekkingskracht.

Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliënten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliënten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliënt.