50 schattige en romantische manieren om je vriendin te verrassen

Laatst bijgewerkt op 1 oktober, 2022

Gepost op

Je houdt van je vriendin.

Je bent helemaal weg van haar.

En, als je eerlijk tegen jezelf bent, kun je je een leven zonder haar moeilijk voorstellen.

Misschien heb je al een maand, tien jaar of zelfs een heel leven een relatie, maar je wilt haar laten zien hoeveel je van haar houdt.

Als je dit leest, is de kans groot dat ze er behoorlijk goed in is je te verrassen en je je geliefd te laten voelen, en je wilt nu hetzelfde voor haar doen.

Wees nooit bang! Als vrouw die van romantische verrassingen houdt, heb ik een lijst samengesteld van dingen die je kunt doen om je vriendin te verrassen.

Het omvat alles van lieve, kleine gebaren waarmee je haar op elk moment kunt laten zien hoe gewaardeerd ze is..

…tot de grotere die je af en toe kunt laten vallen.

1. Laat briefjes voor haar achter

Als je bij haar hebt geslapen en je bent de laatste die ’s ochtends vertrekt, laat dan een klein briefje achter op het kussen waar ze aan het eind van de dag op terug kan komen.

Vertel haar hoe slim ze is, hoe mooi ze is, of hoe trots je op haar bent.

Vertel haar een van de redenen waarom je van haar houdt. Of, haal je (fantastische, dat weet ik zeker) tekenkunsten boven en druk je op die manier uit.

2. Regel een shout-out op de radio

Veel stations hebben vaste momenten op de dag waarop luisteraars berichten naar andere mensen kunnen sturen. Maak het iets kort maar liefs, en zeg haar dat ze moet afstemmen als je weet dat het wordt voorgelezen.

3. Plan een heel weekend samen

Trek een heel weekend uit, alleen voor jullie tweeën.

Je zou ergens heen kunnen gaan, maar zelfs plannen voor een ontspannen weekend thuis met romantische wandelingen en luie ochtenden die van elkaars gezelschap genieten, zullen betekenen dat je kunt ontspannen en opnieuw contact kunt maken.

4. Verstop briefjes of kleine cadeautjes die ze kan vinden

De briefjes hoeven niet alleen op haar bed te liggen. Als ze naar haar werk gaat, stop er dan een in haar tas, bovenop haar lunchpakket, of tussen de bladzijden van haar boek.

Als ze weggaat, verstop dan een klein cadeautje of een foto van jullie beiden in haar koffer die ze bij aankomst kan ontdekken.

5. Schrijf een liefdesbrief

Doen briefjes het niet goed? Ga voor een volwaardige liefdesbrief.

Voor extra punten, stuur hem per post, zodat hij aankomt wanneer ze hem het minst verwacht.

6. Stuur haar ansichtkaarten

Als je ergens zonder haar heen gaat, stuur haar dan een kaartje waarin je haar vertelt dat je zou willen dat ze er was.

7. Schrijf een gedicht of een liedje

Als je creatieve botten in je lichaam hebt, wees dan niet verlegen. Gebruik ze!

Schrijf haar een sonnet. Of, als je handig bent met een gitaar, waarom ga je dan niet helemaal los en componeer je een lied?

Maar je hoeft het niet per se zelf te verzinnen. Er zijn genoeg dichters die de gevoelens die je probeert over te brengen waarschijnlijk al hebben verwoord.

Zoek online, schrijf dan het gedicht uit en stuur het via de post. Of laat het voor haar inlijsten.

Als je weet dat ze een favoriete dichter heeft, is dat een fantastische plek om te beginnen.

Als je wel kunt spelen of zingen, maar niet kunt componeren, zal een oprechte vertolking van een liefdesliedje om een speciale gelegenheid te vieren altijd goed vallen.

8. Doe een klusje waarvan je weet dat het gedaan moet worden

Als je samenwoont, dan verdelenjullie de taken gelijkelijk..

…maar als je weet dat er iets is dat ze zou moeten aanpakken, maar waar ze een hekel aan heeft, en dat jij gemakkelijk voor haar zou kunnen doen, dan is dat een praktische verrassing die ze zeker zal waarderen.

Woon je niet samen, dan zal het nog meer gewaardeerd worden. Zorg voor de afwas, hang de gewassen kleren uit, of vul de koelkast aan met boodschappen waarvan je weet dat ze die lekker vindt.

9. Geschenken kunnen klassiek zijn, maar gepersonaliseerd

Als je haar iets wilt geven voor een speciale gelegenheid, of gewoon omdat je van haar houdt, dan kunnen de stereotiepe bloemen, bonbons en knuffels een goed idee zijn..

mits je er dat extra beetje aandacht aan besteedt, en haar iets geeft waarvan je weet dat ze het lekker vindt.

Als ze fan is van pure chocolade, maak er dan een doos biologische truffels van.

Is ze geobsedeerd door zonnebloemen, geef haar dan een boeket.

Dit zijn mooie cadeaus op Valentijnsdag of haar verjaardag, maar ze zijn het beste als verrassing als ze ze het minst verwacht of een beetje een oppepper nodig heeft.

Wat andere soorten cadeaus betreft, concentreer je op de personalisatie.

Koop haar kaartjes voor een concert van haar favoriete band of het nieuwste boek van haar favoriete auteur.

Laat haar zien dat je naar haar luistert en dat je haar kent.

10. Maak een kleine schattenjacht

Elk cadeau kan nog specialer worden gemaakt als je haar wat aanwijzingen laat volgen om het te vinden. Dit kan rond je/jullie flat of zelfs buiten als je een rustige plek hebt waar je de aanwijzingen kunt achterlaten en weet dat ze niet gestoord zullen worden. Het is leuk en je kunt de aanwijzingen persoonlijk maken voor haar of jullie relatie.

11. Koop haar ondergoed of pyjama

Nu we het toch over cadeaus hebben, ondergoed is een perfecte manier om haar te laten zien hoe goed je haar kent en zorgt ervoor dat je in haar gedachten bent als ze het draagt.

Als je niet helemaal zeker bent van maten of nerveus bent over zo’n intiem cadeau, dan is een luxe pyjama bijna net zo intiem, en waarschijnlijk iets wat ze zelden voor zichzelf koopt!

12. Maak voor haar een moderne mixtape

Bandjes zijn niet erg praktisch meer, en cd’s zijn steeds meer retro, maar je kunt haar toch verrassen met een zorgvuldig samengestelde afspeellijst vol liedjes waarvan je weet dat ze die mooi vindt of die je aan haar doen denken.

13. Doe dat ene ding waar jullie het altijd over hebben gehad

Is er iets waar jullie twee het al zolang jullie je kunnen herinneren over hebben gehad om te doen?

Organiseer het.

Laat haar zien dat je niet alleen maar praatjes hebt, maar ook actie kunt ondernemen!

14. Maak plannen waarbij je kwaliteitstijd doorbrengt, geen enorme hoeveelheden geld

Je hoeft geen enorme bedragen uit te geven om samen een leuke tijd te hebben.

Zoals ze zeggen: de beste dingen in het leven zijn vaak gratis. Maak plannen die meer inspanning van jullie kant inhouden en minder uitgaven.

Iedereen waardeert inspanning. Je vriendin zal dat zeker doen.

15. Toon genegenheid

Als je normaal gesproken niet het type bent dat haar hand vasthoudt of haar kust in het bijzijn van anderen, dan zal dit kleine gebaar een grote en zeer welkome verrassing voor haar zijn.

16. Neem haar mee naar een plek waar de zon ondergaat

Wanneer heb je voor het laatst samen naar de zonsondergang gekeken?

Als je zelf geen fantastische zonsondergangplek kunt bedenken, vraag dan je vrienden of je zou zelfs Google kunnen vragen.

Pak wat lekkere hapjes en een fles met iets speciaals in en kijk hoe de zon ondergaat in het gezelschap van de vrouw van wie je houdt.

17. Laat haar favoriete beroemdheid een berichtje sturen

Oké, dit is misschien een gok, maar de beloning zou enorm zijn. Zet jezelf op Cameo, zoek haar favoriete zanger, band, acteur, sportster of andere beroemde persoonlijkheid, en laat ze een korte videoboodschap voor je vriendin opnemen. Kun je je de blik op haar gezicht voorstellen…?

18. Maak een fotoalbum of plakboek

Een fotoalbum is een prachtig cadeau bij een speciale gelegenheid. Ze zal de tijd en energie die je erin steekt echt waarderen.

Als je dingen bewaart zoals ticketstubs of bonnetjes van speciale dagen, maken die het nog persoonlijker.

Je zou kunnen voorstellen dat jullie het in de loop der jaren samen aanvullen en kijken hoe jullie verhaal zich ontvouwt.

19. Schrijf een reis-bucketlist

Stel voor dat jullie samen een lijst maken van plaatsen die je graag in haar gezelschap zou willen bezoeken tijdens jullie leven samen.

Door zo’n lijst te maken laat je haar weten dat je in haar gezelschap de wereld rond wilt reizen en ongelooflijke ervaringen wilt delen.

20. Bouw of maak iets voor haar

Als je goed bent met een zaag of handig met je handen, waarom maak je dan niet iets voor haar?

Maak het iets waarvan je weet dat ze het nodig heeft, en ze zal aan je denken telkens als ze het ziet of gebruikt.

21. Geef haar een massage

Een schouder-, voet- of zelfs volledige lichaamsmassage aan het eind van een lange, zware dag is een heerlijk intieme manier om haar te helpen ontspannen en tot rust te komen.

Het kost je niets, maar haar een massage aanbieden als ze er niet om gevraagd heeft zal je veel brownie points opleveren.

22. Laat haar een bad vollopen

Als ze een zware dag heeft gehad, maak dan een warm bad met bubbels klaar en steek een geurkaars aan.

Doe wat nodig is om haar een uurtje ongestoorde rust te bezorgen.

23. Stop een warmwaterkruik tussen de lakens

Verwarm voordat je naar bed gaat wat heet water en druk de warmwaterkruik tussen de lakens aan haar kant van het bed om het voor haar op te warmen.

24. Borstel haar haar

Je haar geborsteld krijgen is een heerlijke sensatie waarvan vrouwen normaal gesproken alleen om de paar maanden bij de kapper kunnen genieten.

Borstel haar haar af en toe voor haar om haar een ontspannende hoofdmassage te geven.

Of laat haar haar hoofd op je schoot leggen en streel haar haar terwijl jullie ’s avonds allebei tot rust komen.

25. Adopteer een dier in haar naam

Van knuffelbare koala’s tot felle tijgers, er zijn veel organisaties die het mogelijk maken dat je symbolisch een dier ‘adopteert’ om geld in te zamelen. Als je vriendin zich bezighoudt met het redden van wilde dieren of een favoriet dier heeft, zal ze dit geweldig vinden!

26. Kook een speciale maaltijd

Als je nooit kookt, dan volstaat iets eenvoudigs, maar als je handig bent in de keuken, neem dan de tijd om een nieuw recept te vinden en de ingrediënten te kopen.

Steek een paar kaarsen aan en dek de tafel om haar te laten zien dat het een speciale gelegenheid is.

27. Serveer haar ontbijt op bed

Toast, gebak, koffie, vers sap – haal haar ontbijtfavorieten en neem haar ontbijt mee naar bed. Het geeft haar gegarandeerd de beste start van de dag en er is altijd genoeg voor jullie om te delen. Zorg ervoor dat je daarna de kruimels van het bed wegveegt!

28. Pak een picknick in

Als het een mooie dag is, of zelfs een mooie avond, dan hoef je niet binnen te eten.

Pak een speciale picknick in met haar favoriete eten, pak een deken, en neem haar mee naar iets moois.

29. Ga naar de openluchtbioscoop

Filmdates zijn leuk, maar het is nog specialer als je met een mand vol popcorn en andere snacks op een deken kunt kruipen en een film onder de sterrenhemel kunt bekijken.

30. Steek een kaars aan

Iets simpels als gewoon een kaars aansteken in je slaapkamer terwijl je een film kijkt of met elkaar kletst, laat haar zien dat je dingen speciaal wilt maken.

31. Laat een traktatie voor haar achter in de koelkast

Koop dat toetje voor haar waarvan je weet dat ze er dol op is of laat een maaltijd voor haar klaarstaan in de koelkast voor als ze terugkomt van haar werk, zodat ze niet hoeft te koken.

Een koude fles wijn die op vrijdagavond in de koelkast staat te wachten is ook geen slecht idee.

32. Recreëer jullie eerste afspraakje

Waar hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet? Waar gingen jullie voor het eerst eten?

Stel voor dat je daar teruggaat om te laten zien dat je het nog weet, en vertel haar hoe geweldig je haar vond toen jullie elkaar voor het eerst ontmoetten.

33. Neem vrij als ze ziek is

Als ze zich niet goed voelt, neem dan de ochtend vrij van je werk om met haar naar de dokter te gaan.

Hoezeer ze ook beweert dat ze in orde is, ze zal het fijn vinden dat je er bent om haar hand vast te houden. Bied aan om voor haar naar de apotheek of de supermarkt te gaan.

34. Neem haar lunch mee

Als je weet dat ze op een lunchtijd vrij is, waarom kom je dan niet langs met eten van haar favoriete lunchplek, voor een spontane, midden op de dag date?

35. Of maak een lunchpakket voor haar

Als je weet dat ze tijdens de lunch geen tijd heeft om haar bureau te verlaten, pak dan haar lunch in en overhandig het haar op weg naar buiten. Stop er een briefje in om het gebaar nog mooier te maken.

36. Help haar met dingen die ze vaak vergeet

Vergeet ze altijd haar auto vol te gooien? Tandpasta te kopen? Een trein boeken? Doe het voor haar.

37. Toon interesse in haar carrière

Als je oprecht geïnteresseerd bent in de carrière van een vrouw, dan zal ze je daarvoor geweldig vinden.

Als je toevallig een baan ziet waarvan je denkt dat ze erin geïnteresseerd is, geef die dan door. Als je een artikel ziet dat ze nuttig zou kunnen vinden, stuur haar dan de link.

38. Geef commentaar op veranderingen aan haar uiterlijk

Is ze naar de kapper geweest? Een piercing laten zetten? Een nieuwe jurk gekocht? Zorg ervoor dat je commentaar geeft wanneer ze er anders of bijzonder mooi uitziet, zodat ze weet dat je haar echt ziet.

39. Schep op over hoe geweldig ze is tegen je vrienden en familie

Wees niet verlegen om haar lof te zingen tegen anderen als ze er is.

Vertel je beste maten over hoe goed ze het doet in haar werk, of je ouders hoe goed ze is in autorijden.

Ze lijkt misschien een beetje verlegen, maar als het oprechte complimenten zijn, zal ze het diep van binnen fijn vinden dat je trots op haar bent.

40. Druk je gevoelens uit in je plaatselijke krant

De meeste plaatselijke kranten hebben een aankondigingsrubriek, maar je hoeft niets anders aan te kondigen dan hoeveel je van je vriendin houdt en om haar geeft of hoe geweldig ze is. Pak een exemplaar van de krant, laat hem open liggen op de juiste pagina, en teken een cirkel om je boodschap zodat ze hem ziet.

41. Bel haar gewoon om te kletsen

Sms’en is allemaal goed en wel, maar als ze je niet persoonlijk kan zien, dan is het horen van je stem het op één na beste. Bel haar ’s ochtends gewoon om haar een fijne dag te wensen.

42. Laat een spraakbericht voor haar achter

Als je niet vrij bent om te chatten, maar je wilt haar iets specialers sturen dan een tekst, dan kun je met veel messaging apps spraakberichten opnemen en versturen. Ze zal het heerlijk vinden om er een te ontvangen en je leuke dingen te horen zeggen.

43. Doe iets dat overdreven romantisch en cheesy is

Als er een hopeloze romanticus in je schuilt, laat die dan af en toe de vrije loop.

Ga zo cheesy en over-the-top als je wilt, zonder je in te houden. Denk aan een diner bij kaarslicht op een dak met romantische muziek en een bos bloemen.

44. Stel voor om tijd door te brengen met haar familie

Wacht niet tot ze je vraagt of je haar familie wilt bezoeken. Stel het zelf voor, en vertel haar dat je graag tijd met hen doorbrengt.

45. Geef haar een verrassingsfeestje – als dat haar ding is

Sommige mensen hebben er een hekel aan om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar als je weet dat ze het leuk zou vinden, plan dan een verrassingsfeestje voor haar, om haar verjaardag of een grote prestatie te vieren.

Vergeet alleen niet om haar vrienden uit te nodigen, niet alleen die van jou.

46. Dans alsof niemand kijkt

Dans met haar. Dans met haar op feestjes, hoe slecht je ook denkt te zijn. Heb er gewoon plezier in.

Stel voor om je samen in te schrijven voor danslessen. Dans met haar in de keuken. Dans met haar, zelfs als er geen muziek speelt.

47. Doe de planning voor een grote reis

Als jullie het erover hebben gehad om ergens heen te gaan, maar er komt veel planning bij kijken, doe dan het onderzoek.

Bekijk vervoer, accommodatie en activiteiten en leg het haar dan allemaal voor, klaar om geboekt te worden.

Dat neemt alle stress voor haar weg en betekent dat ze zich kan ontspannen en genieten.

48. Boek een vakantie, maar houd de bestemming geheim

Natuurlijk moet je haar laten weten wanneer jullie ergens heen gaan, zodat ze de vrije tijd kan regelen.

Maar, als ze van verrassingen houdt, waarom wacht je dan niet tot het vliegveld voordat je haar laat weten waar jullie heen gaan?

Zorg er wel voor dat je haar laat weten welke kleren ze moet inpakken!

49. Strooi bloemblaadjes op het bed

Het is cheesy, maar ook effectief. Koop wat rozen en haal een paar van de bloemen uit elkaar om je slaapkamer te veranderen in een romantische, knusse plek om in te ontspannen. Als je nog bloemen over hebt, zet ze dan in een vaas op haar nachtkastje.

50. Huur een paardenkoets

Neem haar mee naar een grote stad in de buurt en zoek een bedrijf dat ritten met een paardenkoets verzorgt. Geniet van de bezienswaardigheden en deel in het moment terwijl jullie door de straten klepperen en kletteren.

Wees spontaan, en let op details

Als je je vriendin wilt laten zien hoeveel je van haar houdt, grijp dan elke gelegenheid aan die zich voordoet, en wees niet verlegen.

Luister naar de dingen die ze je vertelt en onthoud de dingen waar ze van houdt, zodat je haar kunt verrassen op de manieren die zij het leukst zal vinden.

Sandra van den Berg
Over Sandra van den Berg

Sandra is erkend klinisch psycholoog en werkt sinds haar afstuderen aan de Universiteit Maastricht in 2010 in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in het werken met cliënten van alle leeftijden, en heeft een bijzondere belangstelling voor het werken met jongvolwassenen die worstelen om hun weg in het leven te vinden.

Sandra is een warme en meelevende clinicus die gelooft in het belang van het opbouwen van een sterke therapeutische relatie met haar cliënten. Ze gebruikt een integratieve benadering van counseling, waarbij ze gebruik maakt van verschillende theoretische benaderingen om haar werk af te stemmen op de individuele behoeften van elke cliënt.